Zaloba czy nie zaloba TVN mogl choc wspomniec wczesniej ze ma zamiar wyswietlic ten swietny film, a nie czlowiek znajduje go skaczac po kanalach,przez takie niedopatrzenie duzo osob nie zobaczy takiego arcydziela. Koniec
żałoba? czy jakaś propaganda? ja współczuje tym ofiarom w kopalni ,rodzinom itd...ale ile wypadków samochodowych dziennie jest? codziennie ginie ktoś niewinny , bo nie zawsze to pijak czy coś i jakoś z powodu wypadków nie mamy żałoby. wg mnei to KRETYNIZM . żałoba narodowa to bardzo wazna rzecz , gdy zmarł papież JP II to rozumiem bo nawet dla osób niewierzacych był niezwykłym autorytetem. ale bez jaj ,co mnie górnik obchodzi? jest mi przykro i tyle ale to jakies takie sztuczne. załoze się ze jezeli media by zrobiły propagadnę razem z ludźmi np : zmarł jakis koleś i nagle media nagłaśniają ,cała polska współczuje...to zaraz na miejscu by sie prezydencik i jego chłota pokazali jak składają jakies głupie hołdy ,wieńce i jak modlą się w kościele. tak samo było w przypadku śmierci Ani z Gdańska. wg mnie to było bardzo przykre ale im bardziej głupia elewizja ,giertych i kaczor sie tego doczepili tym bardziej stało się to dramatyczne . wogóle to zal.pl
PiS jest przy władzy. Jutro wybory - druga tura. Warszawa - najważniejsze miasto Polski, stolica. Kazimierz Marcinkiewicz i Hanna Gronkiewicz-Waltz walcząo fotel prezydenta Wa-wy. A wg sondaży ze środy kto wygrywa? Kazimierz Marcinkiewicz z niewielką przewagą. Żałoba narodowa spowodowała, że politycy wstrzymali swoją kampanię. A to było do przewidzenia. Ani Marcinkiewicz, ani Gronkiewicz-Waltz nie mają teraz do niedzieli wieców, spotkań z wyborcami, debat. A kto nagłośnił katastrofę w kopalni? Rząd. PiS. A kto ma przewagę? Marcinkiewicz. A skąd jest Marcinkiewicz? z PiSu. A PiS chce aby prezydentem stolicy był kto? Marcinkiewicz. A gdyby nie był żałoby i wstrzymania kampanii wyborczej to kto miałby szanse pokonać Marcinkiewicza? Gronkiewicz-Waltz. A czy ktoś oprócz mnie zauważył, że wszystkie prywatne stacje telewizyjne dopiero miały czarne znaczki w czwartek, bo wtedy ogłoszono żałobe, a telewizja publiczna (finansowana przez rząd = PiS) już od środy? No właśnie.
Polish moze powinnismy śmiecia wywieśc na taczce? rozpierdala mnie to że taki karakan manipuluje ludźmi. ojciec imperator nakazał swoim owieczkom (staruchom w beretach) głosować na pis to polazły i głosowały . i teraz mamy taki szajs jaki sie tu wyrabia.
Były reklamy na TVN-ie odnoście filmu. Obejrzałem go i też jestem trochę zbulwersowany że wielu ludzi nie obejrzało tego arcydzieła, z powodu braku informacji. No cóż ja jestem pełen refleksji, a tym którzy nieoglądali pozostaje czekać.