Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 514 tys. ocen
8,3 10 1 513845
7,3 60 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

Ostatnio w kinach komercyjnych jest pokazywana reklama "Mentos 3D". Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że ten kilkuminutowy spot jest zlepkiem scen z tego właśnie filmu. I muszę przyznać, że wyszło to tragicznie. Główny bohater został w nim ukazany jako twórca trój-smakowej gumy do żucia. Wszystkie dialogi zostały zastąpione lektorem angielskim, jak i również polskim. Wielkie nieposzanowanie wspaniałego filmu. Dziwie się, że sie na takie coś zgodzili :/

ocenił(a) film na 7
lakiluk1989

Również to widziałem. Patrzę, patrzę i aż mi się chcę wyjść z kina, jak to mówił klasyk. To była chyba najbardziej żenująca reklama, jaką w życiu widziałem. Trwała z 5 minut, do tego ten fatalny lektor. Totalna głupota. Też się dziwię kto to wymyślił i wyraził na to zgodę

ocenił(a) film na 10
lakiluk1989

Dla mnie to również szok, nie chciało mi się wierzyć w to, co widzę. To po prostu ogromne zhańbienie tego filmu, absolutnie zero poszanowania dla takiego dzieła. Kto wpadł na taki chory pomysł, a tym bardziej kto był tak podły i bezmyślny, żeby wyrazić na to zgodę?
Błagam, oby to wycofali, bo to po prostu jakby jakaś kpina...

ocenił(a) film na 10
ebaleciara

mi się zdaje że to mógł być nawet celowy zabieg - reklamy często szokują wkurzają męczą i denerwują - chodzi o to żeby zapadły w pamięć ...może nie tyle one co reklamowane produkty :) ....i już mnie nic nie zdziwi patrząc na reklamy w telewizji - w porze kolacji słysząc o "lekkim nietrzymaniu moczu", widząc dzieci robiące w pieluchę i na koniec jeszcze pies "robi zdrową kupkę" :) często przełączam na inny kanał kiedy zaczynają się reklamy - nie po to żeby oglądać coś ciekawszego, tylko po to żeby nie ryć sobie już wiecej bani tymi gównami ;)

ddiiaarr

W weekend byłem ja 2 filmach i widziałem tę beznadziejną, męczącą i okropną reklamę dwukrotnie. Za pierwszym razem moja reakcja: "Co to kur*a jest? To jakiś żart może parodia!?" - nie dowierzałem, że to może być prawdziwa reklama oraz, że pozwolono na wykorzystanie materiałów z tak wspaniałego filmu!
Za drugim razem jak zobaczyłem tę reklamę po prostu to było najdłuższe kilka minut w moim życiu! Człowiek aż chciał wyjść z kina i nie wracać...