Piekny umysl czy Marzyciel?
Ron Howard czy Marc Forster?
Russel Crowe czy Johny Depp?
Jeniffer Connely czy Kate Winslet?
Matematyk John Forbes Nash Jr. czy pisarz James Barrie?
Muzyka Jamesa Hornera czy Jana Kaczmarka?
....czyli wszystko o obu filmach ,opisujcie ktory z filmow wolicie i dlaczego?....
Nie wiem. Wiem jedno: Russell Crowe bije Deppa zawsze i wszędzie. Jest 100 razy lepszym aktorem.
Depp jest jednym z najlepszych aktorow w histori kina i u mnie stoi w jednej lini z brando, pacino, nicholsonem
Jak dla mnie zarowno piekny umysl jak i marzyciel sa filmami z najwyzszej polki.Zaczynajac od klimatu filmu ,jestem zdecydowanie pewny ze tu zwycieza film Marca Forster'a.Przechodzac do gry aktorskiej ,mam bardzo trudny wybor.Zarowno Russel Crowe jak i Johny Deppp pokazali tu wielka klase ,podobnie jest z Kate Winslet i Jennifer Connely.Oba filmy pokazuja potege ludzkiego umyslu.Dwa filmy cechuja sie niezwykla muzyka ,ktora nadaje niemal caly nastroj filmu ,tu jednak mym faworytem jest James Horner.Potrudnym wyborze ustanawiam ze jednak to film o autorze powiesci "Piotrus Pan" jest tym lepszym ,MOIM ZDANIEM gra aktorska byla tu minimalnie lepsza niz ta w pieknym umysle.Wielki plus dla filmu Forstera za klimat.Poki co jest takie moje zdanie ,jezeli dwa filmy obejrze jeszcze raz ,moze zmienie zdanie ;]
Właściwie to calkiem rózne filmy więc nie ma co porównywać każdej ich składowej, aczkolwiek mnie o wiele bardziej do gustu przypadł magiczny "Marzyciel"
nauka czy wyobrażnia... zdecydowanie Marzyciel, pod każdym względem bije piękny umysł!
Tak na powaznie to mysle ze caly kwartet aktorow zagral swietnie i najlepiej jak mozna odtworzyl swoje postacie. Duet Conelly-Crowe moge ocenic wyzej ze wzgledu na to, ze wg. mnie mieli jednak trudniejsze role, wymagajace wiekszego kunsztu aktorskiego. Jezeli chodzi o muzyke tutaj postawilbym jednak solidarnie na Kaczmarka. Biorac pod uwage caly film bardziej podobal mi sie Piekny umysl, choc Marzyciel to takze naprawde wielkie kino.
1Piekny umysl czy Marzyciel?
2Ron Howard czy Marc Forster?
3Russel Crowe czy Johny Depp?
4Jeniffer Connely czy Kate Winslet?
5Matematyk John Forbes Nash Jr. czy pisarz James Barrie?
6Muzyka Jamesa Hornera czy Jana Kaczmarka?
1 Piekny umysł
2 Ron Howard
3 Russel Crowe ( do Depp'a nic nie mam )
4 Jeniffer ( świetna aktorka )
5 Matematyk
6 James Horner > Jan Kaczmarek
Piekny umysł > Marzyciel