Witam ;)
Niedawno miałam przyjemność obejrzeć film, którego dotyczy to forum, czyli Piękny umysł. Wielbicielom filmu na pewną nie są obce emocje, jakie towarzyszyły mi podczas obcowania z nim. A emocje te do płytkich nie należały.
Jako że wciąż poszukuję obrazów, które poruszają i sprawiają, że seans jest niezwykły, chciałabym poprosić o pomoc społeczność tego portalu.
Proszę o tytuły filmów, które oddziałują na widza w podobny sposób jak Piękny umysł.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. ;)
siedem dusz, becoming jane, szosty zmysl, chlopiec z latawcem, blekitny deszcz, w pogoni za szczesciem, zielona mila, apartament, tyle jak narazie przychodzi mi do glowy
Droga do przebaczenia, Źródło, Labirynt Fauna, Droga do szczęścia, POKUTA, MOULIN ROUGE, DOM DUSZ, Dom z piasku i mgły. Wspaniałe filmy.
nie wiem skazani na shawshank , requiem dla snu lista schindlera
pewnie wiekszosc widziałas
gdzie siedem dusz porownywac do pieknego umyslu... nie mam chyba takiego filmu ktory bylby lepszy od tego. a czekam na taki.
Dziękuję wszystkim za propozycje. Wbrew pozorom większości z wymienionych filmów nie widziałam. Ale się zamierzam, się zamierzam. ;)
W planach mam Siedem dusz i Benjamina Buttona. Te na pierwszy ogień, bo najszybciej uda mi się uzyskać do nich dostęp. Resztę wymienionych filmów, jeśli się uda, również obejrzę.
Co do Zielonej mili, jakoś mnie nie poruszyła. Może nie jestem wystarczająco wrażliwa. Sama nie wiem.
Ach, też czekam, czekam niecierpliwie, aż trafię na film w rodzaju Pieknego umysłu. Niesamowity...
Pozdrawiam. ;)
Misja. Poprostu coś genialnego. Muzyka, reżyseria, scenariusz. De Niro. Podczas seansu przechodził mnie dreszcz.
Aczkolwiek porusza inaczej.
Polecam "Godziny" - muzyka Phillip'a Glassa, znakomite kreacje aktorskie Meryl Streep, Nicole Kidman i Julien Moore... "Obraz uczuć w czystej formie"
"Piękny Umysł" - fenomenalne kino
"Zło" "Fabryka zła" "Chłopiec w pasiastej piżamie"- genialne w moim przekonaniu filmy choć niedoceniane
A ja powiem tak:
"Chłopiec w pasiastej piżamie"
"Człowiek, który płakał"
"Marzyciel"
"Oszukana"