Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 514 tys. ocen
8,3 10 1 513845
7,3 60 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

piękny film

ocenił(a) film na 10

właśnie obejrzałam go drugi raz, popłakałam się, tak sobie myśle, jak cienka granica jest między genialnym umysłem a paranoją, ale ile trzeba mieć siły zaparcia i wogóle jaki wielki umysł żeby sobie uświadomić swoje niedomaganie i walczyć z nim. Niesamowity obraz. Daje dużo do myślenia

ocenił(a) film na 10
Estemi

zgadzam się z Tobą. Nash powiedział, że nie ulega pewnym apetytom ( urojenia, halucynacje) I to jest bardzo dobre określenie tego z czym walczył.

ocenił(a) film na 10
versum

dokładnie, bardzo dobrze zostało to pokazane w filmie, bo do końca jego urojenia były z nim ale nauczył się je ignorować albo przynajmniej nie zwracać na nie uwagi

ocenił(a) film na 8
Estemi

Dokładnie o tym samym myślałam zaraz po obejrzeniu. Nie odpowiada mi tylko jedna rzecz, jest to film biograficzny a niestety bardzo dużo rzeczy nie zgadza się z rzeczywistym życiem Johna. Mimo to mocne 8/10

ocenił(a) film na 10
Dizy555

jakie było rzeczywiste życie Nasha tego niewiem czytałam tylko, że żona go zostawiła nie tak jak w filmie. Ale mimo wszystko i tak wielki film i wielki Russel Crowe

ocenił(a) film na 8
Estemi

Ja trochę poczytałam i sporo wątków z filmu się nie zgadza ale to nie umniejsza twojemu drugiemu zdaniu ;D

ocenił(a) film na 10
Dizy555

no cóż tak to już jest, twórcom filmu zależy przede wszystkim na tym, żeby film odniósł sukces

ocenił(a) film na 8
Estemi

Jeszcze zapomniałam dodać, że Russel Crowe zagrał rolę genialnie!