Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42223
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Najbardziej rozdymana seria ostatnich lat wchodzi w trzeci wymiar.
Już słyszę te ochy i achy młodocianych sadystów.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Właśnie o tym mówię. Ty uważasz ten film za thriller, więc jest thrillerem. Ok, Panie Boże skoro tak mówisz to niech tak się stanie:) hehe. Normalnie, idiotyzm

ale jaki idiotyzm zagrożenie jest realne.

użytkownik usunięty
michalzawiski

I co z tego, że zagrożenie jest realne. Piła posiada zbyt drastyczne sceny, żeby całkowicie podciągnąć ją pod thriller. Zagrożenie realne owszem pasuje do thrillera, ale krwawe sceny już nie - więc jest to hybryda, pół thriller, pół horror. Czasy się zmieniają, niedługo w horrorach będzie tylko zagrożenie realne, bo ludzie nie boją się już wampirów i duchów tylko ludzi, swoich bliźnich. Poglądy ludzkie się zmieniają, tak więc i gatunek horroru się zmienia. I nie patrz na regułkę horroru na wikipedii, bo to już jest mało aktualne.

"Zagrożenie realne owszem pasuje do thrillera, ale krwawe sceny już nie" a dlaczego nie? takie sceny jak najbardziej pasują do dreszczowca, a wikipedia niektóre pojęcia ma całkiem dobrze wyjasnione, zreszta sama z niej korzystasz."bo ludzie nie boją się już wampirów i duchów tylko ludzi, swoich bliźnich" dobrze tylko właśnie realne zagrożenie nie pasuje do horroru. Horror- fantastyka grozy, thriller film grozy.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Czyli sądząc po Twoim rozumowaniu horror prawie wyginął, a jak tak dalej pójdzie to w ogóle nie będzie horrorów, bo większość współczesnych horrorów to sceny tortur i wynaturzenia. Dobra, zostawmy to, bo i tak Cie nie przekonam. Acha ja dałam linki, gdzie ludzie określają to jako horror, teraz Twoja kolei, bo jak na razie przedstawiasz swoje zdanie, a nie masz na to dowodów. Że ty uważasz to za thriller mi nie wystarcza, bo nie jesteś Bogiem... chyba:)

wystarczy, ze zagrożenie jest realne, a coś takiego nie pasuje do horroru. To że wielu nazywa piłe horrorem, nie znaczy, ze tak rzeczywiscie jest. tutaj na forach filmwebu były już takie przypadki ludzi, którzy określili piłe poprawnie.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Wow, czyli ta mniejszośc ma rację??? Mamy demokrację, przykro mi. Ok, koniec tematu, bo ty nadal chcesz, żeby wszyscy klasyfikowali filmy po Twojemu. Ja mam swoje zdanie, a Ty swoje i niech tak zostanie. Tylko pamiętaj, że czasem nie masz racji. Dałam Ci dowowdy, że Piła jest horrorem a Ty dałeś mi tylko swoje zdanie, a to niestety za mało.

użytkownik usunięty

Nawet nie zgodziłeś się na kompromis, że jest hybrydą - pół na pół, więc dłużej nie chce mi się tego ciągnąć, bo to do niczego nie prowadzi. Weszliśmy w nową erę, więc horror się zmienił, pogódź się z tym, albo żyj przeszłością.

nowa era nie oznacza od razu, że gatunki sie zmieniaja

co ma do tego demokracja? to jest ustrój polityczny. To raz. dwa to co przedstawiłaś , to żadne dowodny tylko stwierdzenia innych ludzi. Trzy na jakiej podstawie twierdzisz, że ludzie twierdzący, że piła to thriller to mniejszośc? cztery skoro tacy ludzie, to chyba nie jest to tylko moje zdanie. "Nawet nie zgodziłeś się na kompromis, że jest hybrydą" przecież napisałem, że piła to jest thriller z elementami horroru.