W filmie będziemy mieli do czynienia z wieloma retrospekcjami. Będzie wyjaśniona znajomość Jig Saw'a z niektórymi ofiarami, m.in. z grubasem z pierwszej części. Będzie powiedziane że wcześniej Jig Saw pracował w fabryce zabawek, dlatego sam zrobił tę dobrze nam znaną kukłę. Także w czwartej części ma się pojawić ktoś z pierwszej części filmu dla którego życie się bardzo zmieniło. Najprawdopodobniej chodzi tutaj o Dr Gordona.
Wiadomo mi też że sam Tobin Bell ma podpisany kontrakt na pięć części piły z siedmiu jakie mają się ukazać.
Ja słyszałe trochę inną wersję:
Jeff dalej rozpoczyna poszukiwania swojej córki. Pojawi się jakiś murzynek policjant, być może mu w tym pomoże. Okazuje się że Jigsaw szystko bardzo dokładnie zaplanował, tak że nawet po jego śmierci inni mogą zginąć. Oczywiście będą retrospoekcje.
O ile mi wiadomo ma być 6 części Pił.
No tak masz rację co do tego murzynka. Lyriq Bent bo tak się nazywa. Jak coś to proponuje Ci wpisać w google "Saw film series" i pierwszy link będzie do Wikipedi. I tam jest dużo napisane.
Ten opis co Ty dałeś, to jest do Saw: Rebirth, nie do Saw IV. W angielskiej wikipedii wpisz SAW IV i będziesz miał, nie tylko opis, ale coś o pierwszej pułapce.
Tylko proszę, nie wyzywajcie mnie od tępaków, bo naprawdę czegoś nie zczaiłam: czy to o tej fabryce z zabawkami to było na serio czy to była ironia??
Hmm... kiedyś chyba coś podobnego obiło mi się o uszy... hehe może Jigsaw przed śmiercią odda swoją dusze lalce :D tak jak to było w laleczke Chucky ;) Oby nie :D
Tzn. co do fabryki zabawek. To Jig Saw tam kiedyś pracował, a ta ofiara z pierwszej części, ten grubas który musiał się przedostać przez te druty kolczaste był jego znajomym z pracy z ej fabryki. Ma być o tym wspomniane właśnie w Saw IV.
No wlasnie... wszystkie te ofiary sa ludzmi ktorzy mniej lub bardziej zapisali sie w zyciu Johna... Obi, Zep, Gordon... to nie przypadkowe osoby... on je znal wczesniej... podejrzewam ze wszyscy sa ludzmi z jego otoczenia... moze Amanda tez byla i te informacje dostala w kopercie i moze to nia wstrzasnelo ;] hmm nie moge sie doczekac oby film spuscil mniej krwi niz trojka... :)
Nie pogardziłym 7 częściami Piły hehe- to po pierwsze :P po drugie- to że pojawi sie Dr. Gordon jest niemal pewne na 100% :P po trzecie- w kopercie dla Amandy zapewne były jakieś notatki i zdjęcia dotyczące Amandy świadczące o tym, że Jigsaw obserwowal ją wcześniej - tak mi sie wydaję:) mogę się mylić.
To że John obserwował Amande to wiemy, gdy jest pokazana scena jak robi lalke na biórku leży zdjecie Amandy... i podejrzewam ze o tym to ona wiedziala... tam musialo być coś bardziej ciekawego... duzo bardziej ;]