PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Jestem ogromnym fanem serii. Kazda z czesci ogladalem dziesiatki razy i bylem pod ich wrazeniem, ale na wiesc o "czworce" poczulem niesmak. Dla mnie "Piła III" byla na tyle logicznym zakończeniem całości, ze kazda nastepna "Pila" bedzie juz odcinaniem kuponow i wyciaganiem kasy od fanow...
Trailer filmu mi sie podoba i obym sie mylil w tym, co powyzej napisalem!
Pozostaje czekac z nadzieja, ze "Pila IV" nie bedzie serialem o fabule: "wczesne dziecinstwo Jigsawa, przeplatane scenami rzezi"...

ocenił(a) film na 6
qba_3

Wydaje mi się, że czwórka będzie bardzo podobna do części drugiej i trzeciej (z tym że jeszcze bardziej hardkorowa)z tego względu, że to kolejny film wyreżyserowany przez Bousman'a a on przez te dwie poprzednie części zdążył wytworzyc charakterystyczny lekko komiksowy styl filmu. Dopiero piąta częśc (sic!) pokaże coś innego. Przynajmniej tak mi się wydaje bo z tego co słyszałem Bousman nie chce juz wiecej kręcic piły;) więc piątką zajmie się już ktoś inny:) Czekam z niecierpliwością na czwórkę chociaż wolałbym żeby nie było po jedynce kolejnych części;) no ale skoro już powstały to czemu nie.. niech sie kręci;) ...how much blood would you shed to stay alive?...

ocenił(a) film na 10
Lupus_6

Po pierwsze trylogia o ile mi wiadomo to 3 czesci, a nazwa tematu to czwarta czesc trylogii, po drugie juz wiadomo kto wyrezyseruje czesc 5 i 6, David Hackl. Ja bardzo lubie Pily i mam nadzieje ze skonczy sie na 6 wspanialych czesciach

tom320000

Mimo wszystko kręcenie tylu filmów jest grubą przesadą.

Rozumiem, że twórcy postanowili pójśc w stronę kręcenia wielu filmów za małe pieniądze. Są to niskobudżetowe filmy, więc zamiast jednego filmu z dużym budżetem, ludzie dostaną 6 z małym.

Tylko szkoda, że jest to robione tylko dla pieniędzy. 1 i 2 częśc - okej, był pomysł. Tak samo jak Tupac skończył się na Kill'em all, to Piła dla mnie skończyła się na 2.

0123456789

A podaj mi film, który nie był zrobiony dla pieniędzy.