Już pierwsza część Piły wydała mi się dosyć krwawa i obrzydliwa, ale teraz stwierdzam, że w porównaniu z kolejnymi częściami w 1 części nie było nic szczególnie okropnego. Aż strach pomyśleć co pokarzą w 5 części, jeśli taka powstanie. Film był całkiem ciekawy, ale czy tych ohydnych scen nie mogłoby być trochę mniej? Czy ludzie naprawdę tak lubią oglądać sceny przemocy czy też ludzkie wnętrzności? Jeśli komuś naprawdę podobają się takie widoki to chyba z tą osobą nie wszystko jest w porządku. Moim zdaniem te sceny były wręcz obrzydliwe, a także smutne. Po jakimś czasie zaczyna już być żal tych zabijanych osób. Wiadomo, że to wszystko nie dzieje się naprawdę, ale jest dosyć wiarygodne. Nie rozumiem po co powstają tak brutalne filmy. Później w ludziach mogą się rodzić różne chore myśli. Nie jestem pewna czy po tym wszystkim chciałabym obejrzeć kolejną część. Pewnie i tak obejrzę, ale to raczej z przyzwyczajenia, a nie z chęci zobaczenia kolejnych obrzydlistw. Co wy o tym sądzicie?
Taki już urok Pił. Nie do końca wychodzi im zrobienie tak zaskakującego końca, jak w 1 cz 3, to nadrabiają "sekcją" cz, jak to zgrabnie określiłaś innymi "obrzydliwymi" scenami... . Chociaż nie powiem, każda piła w jakimś stopniu mnie zaciekawiła- ale 4 (podobnie jak i 2ka) dostają ode mnie "niezłą" notę (6), 1sza część 9(za innowacyjne podejście do horroru i szok, jaki przeżyłem na końcu LoL) a 3ka dostaje 7, ponieważ to kolejny dobry horror. 5ta część powstanie, takie przynajmniej doszły mnie słuchy. Podsumowywując Twoja myśl: film faktycznie "obrzydliwy", przyznaje Ci 100% racje, ale chyba na tym to polegało, obrzydliwość w połączeniu z mnogością zagadek JigSaw'a budzi ciekawość, dlatego daje głowe Żuczku, że kolejną część obejrzysz:) sWEeT DrEamS...
im obrzydliwiej, brutalniej i chorzej tym lepiej.
Kto nie chce niech nie oglada.
Dla mnie absolutny kult
pozdro dla fanow !!!!!!
czy to swego rodzaju prowokacja?
bo sądzę że dziwne (dziwnym zajęciem) jest oglądanie tego typu filmów i scen cięcia kogoś żywcem (o tyle o ile wiem m.in. przede wszystkim to dzieje się w tym filmie) 'z przyzwyczajenia'? kiedy sama tak o tym wszystkim piszesz. ale zdarza się [ ;) ]
Tak oglądam głównie z przyzwyczajenia, no bo skoro obejrzałam 1 cz. i mi się spodobała to musiałam zobaczyć też 2. Później obejrzałam 3, a teraz 4. Bo jakoś tak dziwnie nie obejrzeć 4 części skoro widziało się już poprzednie trzy. :P Z piątą pewnie będzie podobnie.