PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66254
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Która ze scen były waszym zdaniem najbardziej przerażające, odrażające... jakkolwiek by to nazwać, wywołały w Was ogromne emocje:D

Jak dla mnie o ile dobrze sobie przypominam, w III części nieśmiertelnych opowieści hehe, gdy Jigsaw testuje swoją nowa broń - zbroję... Słychać łamane kości:/ Buuu... czy tez w IV części - sekcja zwłok Jigsawa - jak już we wcześniejszym temacie pisałam;]

A jakie są wasze ulubione sceny? ...

Pozdrawiam!

hanna4687

Witam. Nie wiem, jak Ty, ale ja nie jestem "maniakiem" Piły ze względu na łamane kości, wyrywane włosy czy wydłubywane oczy, lecz ze względu na fabułę, zawiłość, powiązanie z innymi częściami itd.

A jeśli chodzi Ci o najlepszą pułapkę, to wg. mnie:

* łazienka z jedynki (jedna wielka pułapka)
* klucz w oku Michael'a (II)
* wyrywane włosy (IV)
* Obi w piecu (II)
* Silos z sędzią (III)

Jeszcze kilka dobrych by się znalazło, lecz nie szukajmy na siłę... Bardzo podobała mi się jeszcze scena z grą Amandy w pierwszej części, lecz jeszcze bardziej ta sama w "wykonaniu" Dawida (Saw Original Short Film - Youtube.com).

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
hanna4687

mnie rozwaliła scena z IV z kolesiem zboczeńcem , któremu nóżki odrąbało w hotelu:) ogólnie na Pile szkoda nawet czasu na siusiu tak wciągający :)

ocenił(a) film na 10
ja_paulinka

ja tam lubie wszystkie czesci Pily. przed chwila skonczylem ogladac 4 i naprawde pozytywne zaskoczenie. :)

co do scen to bylo ich sporo ale wlasnie - nie o sceny tu chodzi tylko o te powiazanie z innymi czesciami. i wlasnie w 4 najlepiej to widac bo doslownie co chwile jest jakies wytlumaczenie "dlaczego tak a nie inaczej"

jedyne co mi sie nie podoba to dzwieki zwiazane z rozcinaniem tudziez ze zdejmowaniem skory z glowy, klatki piersiowej itp. te dzwieki sa naprawde kiepskie. juz lepiej byloby bez nich. :P - to taka moja uwaga

mowcie co chcecie ale Piła 1 2 3 i 4 to sa naprawde filmy na poziomie.