PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Czy tylko mnie się wydaje, iż obecny plakat Piły IV jest nieco odgapiony od plakatów filmu Hostel? Te obkrwawione narzędzia...

ocenił(a) film na 5
wariacja

uwazam ze raczej nie... te narzedzia maja PRAWDOPODOBNIE symbolizowac powrot dr Lawrence'a.

ocenił(a) film na 5
Makron

ktory był w pierwszej czesci, nawiasem mowiac pierwsza pila byla wczesniej niz hostel

ocenił(a) film na 5
Makron

ktory był w pierwszej czesci, nawiasem mowiac pierwsza pila byla wczesniej niz hostel

Makron

No ciekawe spostrzeżenie ;] Przyznam się, że nawet na to nie wpadłam ;] Hmm... ale może być tak, że kogoś będą ciąć tymi narzędziami, lub w jakiś sposób będą one wykorzystane w filmie skoro znalazły się na plakacie, i akurat nie musi chodzić o doktora... Ale uważam, że w dużym stopniu możesz mieć rację ;D
Mnie jednak w dalszym ciągu kojarzy się to z wykorzystaniem narzędzi w filmie "Hostel".

ocenił(a) film na 5
wariacja

Mam nadzieje ze tak nie bedzie... Piła od Hostela różni sie tym iż w Hostelu chodzi tylko o krojenie, fabuła jest znikoma zero zaskoczenia, natomiast w Pile krojenie owszem jest, ale głównym atutem tych filmów jest fabuła i róznego rodzaju zaskoczenia i to nie tylko te koncowe bo kto... (SPOILER)... by sie spodziewal ze juz w jedynce Amanda pomagala uwiezic doktorka... podejrzewam ze nikt kazdy byl na etapie ze Amanda po tych wydarzeniach dopiero przystapila do Jigsaw'a... Jesli ktos jest uwazny w omamach podczas operacji Jigsawa oprocz tej blondyny zauwazycie Obiego, jednego z uwiezionych w Pile 2... takze w serii Saw mozna sie doszukiwac wielu smaczkow... Ale zboczylem z tematu jesli w Pile IV bedzie tak jak mowisz ze bedzie to cos na wzor hostela to jednym slowem kicha... Zdaje sobie sprawe ze skoro Lawrence byl chirurgiem to sie bedzie bawil tymi narzedziami ale zeby nie w taki sposob jak w produkcji Tarantino... W sumie te narzedzia pojawily sie juz w Pile 3... Jigswa powiedzial mniej wiecej ze na stole znajduje sie wiele narzedzi ktorymi Jeff moze dokonac zemsty badz mu wybaczyc... nie zastanawialo was skad mogly byc te narzedzia i ta cala aparatura?! Moze to Lawrence wszystko zaltwil... Sam raczej nie przyniosl wiadomo czemu :] I mam nadzieje ze wyjasni sie co tak naprawde wzburzylo Amanda... dlaczego poczula sie oszukana... Oj ale sie rozpisalem ;)

ocenił(a) film na 5
Makron

Hmm a mozesz dac linka do plakatu o ktorym mowisz? Bo przejrzalem wszystkie plakaty Hostela na filmwebie ale zadnego z narzedziami chirurgicznymi nie znalazlem...

ocenił(a) film na 10
Makron

Chcialbym rowniez zauwazyc, ze plakaty do Pił nie maja nic wspolnego z calym filmem (II - 2 palce ktorych w filmie nie bylo
III - zebow i innych dentystycznych operacji nie zauwazylem
IV - trudo mi powiedziec ale to mam nadzieje ze nie ma nic wspolnego z filmem bo wszyscy siedomyslaja o Gordona i nie bylo by zaskoczenia)

nie bede mowil o kim mysle z 1 czesci bo moge trafic i nie bedziecie miec zaskoczenia

ocenił(a) film na 10
tom320000

ze z 1 czesci bedzie w czworce

ocenił(a) film na 5
tom320000

Straszny_film_T no podziel sie spostrzezeniami ;) oznacz ze spoiler i juz... no bo z jedynki to tylko mi dr Gordon na mysl przychodzi albo ten detektyw Tapp... ewentualnie ten co z wiertlami siedzial ale watpie... takze podziel sie ;)

Makron

Nie wiem, czy ten plakat który akurat widziałam nie był przypadkiem autorstwa jakiegoś miłośnika filmów "Hostel", aczkolwiek na filmwebie go nie widziałam. Musiałabym dobrze poszperać, jeżeli znajdę to na pewno wam pokażę. Wiem, że plakat dotyczył pierwszej części tego filmu.
Z drugiej jednak strony, plakat niekoniecznie musi odzwierciedlać to, co będzie się działo w filmie. Fakt, w I części filmu dr. odciął sobie nogę - na plakacie była noga. Ale, ale, ale na innym posterze promującym film, była odcięta dłoń... Z kolei w II części: dwa palce. Sama nie wiem już co o tym myśleć... Czas - a konkretnie kino - pokaże.

ocenił(a) film na 10
Makron

no dobra SPOILER: ten co Amanda mu brzuch rozcięła, oczywiście w retrospekcjach