PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

http://www.rottentomatoes.com/news/1653579/

Podobno żyje... :/ Dla mnie to nie zbyt dobze bo nigdy go nie lubiłem. Czyli zagadka opisu ("i uratować starego przyjaciela") tu się wyjaśnia. Co mogę więcej nmapiac... Chciałem napisać temat o reżeserze V i VI (tak, VI, nie IV, to nie pomylka) ale Makron w jednym z moich tematów mnie uprzedził. Makron, od tej chwili robimy małą wojnę o więcej newsów z Piły IV (ale nie w tym temacie) :P, zgoda?

tom320000

robi się coraz ciekawiej xD nie za bardzo czaje angielski, więc jakby ktoś mógł przetłumaczyć to byłoby fajnie :P

ocenił(a) film na 7
uxi88

A dla mnie dobrze bo go lubie:).Dziwne gdy Jigsaw wspomina o Matthewsie to Amanda mówi że jest mordercą.

ocenił(a) film na 5
chudy_12

Hmm ciekawia mnie te naciecia na udzie Amandy bo te co sobie robiła było piate... podejrzewam ze to tez mialo jakies znaczenie... Troy, Kerry, Matthews, Adam no i Lynn... Podejrzewam ze gdy zrobiła to naciecie z góry założyła ze zabije Lynn... ale nie jestem pewnien czy o to chodziło czy to miało jakis sens... Podejrzewam ze Eric jednak nie żyje... Amanda była mściwa po tym jak on ja oklepał to podejrzeam ze nie mial szans na zadne wspolczucie... no i nie mogł sie bronic... pozatym na koncu w momencie gdy John mowi ostatnie slowa do wykrwawiajacej sie Amandy, pojawia sie twarz Erica w momencie gdy Jon mowi: (...)Instead you took away their only chance. Your games were unwinnable, your subjects merely victims(...) pozniej pojawil sie urywek z Adamem Troyem i Kerry...

A jesli chodzi o wojne hehe jak cos bede wiedzial to napisze ale nie bede sie scigal... :P

ocenił(a) film na 5
Makron

Nie lepiej by było załozyć jeden temat typu: "news" i tam wrzucać wszystkie ciekawostki i newsy właśnie..? Jeśli porobicie pełno tematów to pogubić się będzie można łatwo.. Think about it;)

ocenił(a) film na 5
Makron

Nie lepiej by było załozyć jeden temat typu: "news" i tam wrzucać wszystkie ciekawostki i newsy właśnie..? Jeśli porobicie pełno tematów to pogubić się będzie można łatwo.. Think about it;)

ocenił(a) film na 5
chudy_12

hmm podejrzewam ze pojawi sie w jakis retrospekcjach...

ocenił(a) film na 10
Makron

Makron, zapomniałeś o kimś z jedynki... Przecież Amanda zabiła tego gościa ze swojej gry. Jigsaw by o tym nie zapomniał...A powiedział że Amanda zabiła 4 osoby... Więc 4 tu mi zupełnie nie pasuje (Troy, Kerry, Adam, Eric, Lynn i ten gość z jej gry)) To jest 6 osób. Jeśli wykluczylibyśmy Erica, bo Jigsaw wiedział, że on żyje, to będzie 5 osób. Możemy odjąć również tego gościa z jej gry, bo on niby nie żył, wtedy była by 4. Chyba, że zamiast nich wykluczymy Troya i Kerry, co nie zginęli "z jej ręki". Ja uważam to za mały błąd w III.

ocenił(a) film na 5
tom320000

Ale Amanda nie wiedziala ze tamten gosciu był żywy... nom a Troy i Kerry padli ofiara jej gier (Troy nawet zrywajac lancuchy nie mial szans na przezycie a co było z Karry sami widzieliscie...) Amanda zabiła Adama no i prawdopodobnie Matthews'a... Pytanie co ja zbulpwersowalo ze sie zbuntowała hmm... Podejrzewam ze czworka bedzie na zasadzie jedynki... ze bedzie jakis morderca a pozniej okaze sie ze on tez w cos grał i pod koniec pojawi sie ktos kogo znamy moze Gordon z ktorym pomeczymy sie do Piły VI :D

A propo słów Johna to on mowi: "Zmarnowałaś 4 życia. Teraz właśnie zabiłaś żone Jeff'a" czyli 4 plus Lynn daje w sumie 5... I to by sie zgadzalo bo ma 5 naciec na nodze...

Makron

A'propos tego gościa z jedynki - o ile pamiętam, kiedy Amanda go bebeszyła, to typ ruszał oczami i wydawał takie "stłumione" jęki.

ocenił(a) film na 10
Makron

Wg nie Lynn liczy się do tej 4

ocenił(a) film na 10
tom320000

Wg MNIE Lynn liczy sie do tej 4

tom320000

Jeśli to prawda, to... bez sensu :/ Nie wiem co Eric ma tam jeszcze wnieść do akcji, zrobi z Gordonem koalicję "bezstopowców"? ;x

filmaniak_905769

A ja myślę, że Makron ma rację, że ona jednak zabiła 4 osoby PLUS Lynn. Czyli Troy'a, Kerry, Adam'a i Matthewsa. A może Matthews rzeczywiście żyje, a 4 osobą mógłbyć Gordon?? Może go też zabiła??

Eminem11

Wątpię żeby zabiła Gordona, to prawdopodobnie on wkładał Michaelowi klucz do oka. Poza tym na pewno byłoby coś o tym wspomniane w dwóch częściach...

ocenił(a) film na 5
filmaniak_905769

uwazam ze jesli nawet nie zabila Matthewsa to ta czwarta osoba jest ten gosciu z pułapki Amandy...

poniewaz zabiła go a mimo to niczego sie nie nauczyla choc przezyla... wiec mogla od razu w tedy zginac, moze o to chodzilo z tymi 4 zmarnowanymi zyciami... w koncu amanda i tak nie zdala testu i zginela...

ocenił(a) film na 5
Makron

hmm w tedy te naciecia na udzie Amandy miały by sens ;)

ocenił(a) film na 10
Makron

Przetłumaczyłem tekst dokładnie i go przetłumaczyłem i... Donnie Wahlberg (Erik) wcale nie był zadowolony jak się dowiedział że ma grać w IV. Podobno w III miał nie zginąć ale Wahlberg tak tego chciał zę twórzy tak niby zrobili, ale w Iv go "wskresili". Miała to być wielka tajemnica ale Wahlberg wszystko wypaplał bo był wkurzony na twórców. Nigdy nie lubiłem ani Wahlberga ani granej przez niego postaci

ocenił(a) film na 5
tom320000

nie rozumie jak to nie chcial a musial zagrac skoro nie podpisal kontraktu nie musial grac :D??

ocenił(a) film na 5
Makron

czyli jedno zaskoczenie ch** strzelil........................................................................ ........................starczy?................................................ .......................................................

ocenił(a) film na 5
tom320000

Hmm.. A może to poprostu celowy "przeciek" sceniariusza, zaplanowany przez twórców żeby odwrócić uwagę od pozostałych elementów filmu.. Aktorzy poprostu nie mogą mówić takich rzeczy^^

Madm4n

Przecież twórcy mówili że ważną rolę odegra ktoś z pierwszej części a tam Matthews nie grał. Mi się wydaje że na bank go nie wskrzeszą bo przecież w USA w dodatkach do 3 części było pokazane jak Amanda go zabija. Myślę że zagra on jedynie retrospekcjach lub pokarzą jak ginie bo nie każdy miał wersje Unrated

ocenił(a) film na 5
kenny01

podejrzewam jednak ze Amanda postanowiła zamknać go w tych pomieszczeniach by skonał... a jemu jednak uda sie jakos zwiac... Uwazam ze pieć nacieć na nodze Amandy oznacza goscia z jej pułapki, Adama, Troya, Kerry (4 zmarnowane życia) i Lynn (gdy Amanda juz postanowila ze ja zabije wykonala piate naciecie)... Hmm a może Eric odegra ważna role w pułapce Rigg'a

ocenił(a) film na 10
Makron

W końcu była plota, że ktoś widział Erica w Torronto :P Jeśli się nie mylę to jutra możemy spodziewać się trailera do Saw 4, jeśli właśnie się nie mylę. Pamiętam, że gdzieś czytałem, że miał wyjść 22 i teraz nie wiem czy Sierpnia czy Lipca (ale na 96% wydaje mi się, że Lipca bo na pewno tą wiadomość widziałem w czerwcu przed 22 i pamiętam jaki ja wkur... wkurzony byłem dlaczego nie 22 czerwca. A mój umysł jest zakodowany do takich ważnych wydarzeń ^^).