Przed momentem skonczylem ogladac Piłe 4 i jako, ze jest pozno to chyba czegos nie zrozumialem ;) Tzn. zrozumialem, ale czegos mi brakuje.
Na koncu filmu ten agent FBI otwiera lodówke i strzela do jakiegos kolesia ubranego w zielony strój chirurga. Co to za koles? Nie jest to czasem koles z 3ciej czesci co byl uwieziony? No i co on tam robil (tak dlugo). Pozniej jest finalowa akcja i facet, ktory za tym stał zamknal agenta FBI w lodowce. No dobra, ale film zaczyna sie od momentu sekcji zwlok Jigsaw-a, a przeciez w tej lodowce byl Jigsaw. No i w jego zoladku znalezli kasete na ktorej bylo nagrane ze i on za to zaplaci - Hoffman. Ja to rozumiem tak, ze poczatek filmu to, to co sie dzieje tuz po zakonczeniu calej 4ki. Pytanie co z agentem FBI?
Nie rozpoznałes Jeffa z piły 3 <WOW>, on mial strój chirurga dziwne wg mnie miał zielony t-shirt. Piła 3 dzieje się równocześnie z Piła 4, a co z agentem FBI dowiemy sie w kolejnych częsciach...
Dokładnie tak jak napisał poprzednik- akcja Piły IV rozgrywa się równocześnie z tą z Pily III, a wydarzenia przedstawione w IV nie rozgrywały się po sekcji zwłok Jigsawa tylko przed nią. Więc gdy Rigg walczy z czasem by uwolnić Mathewsa to w tym samym czasie rozgrywają się zdarzenia przedstawione w Pile III a Jigsaw zaplanował po prostu dwa równoległe sprawdziany. Wydaje mi się, że tak właśnie było ;)