PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Kto mi wytłumaczy

użytkownik usunięty

wątek z policjantem prowadzącym sprawę, bo nie ogarnęłam. Czemu on, co właściwiwe miał zrobić...

Generalnie nie zgdzam się z ogólną opinią że film był zły. Moim zdaniem był lepszy niż 3ka, jedynce oczywiście nie dorównywał (jest w zupełnie innym stylu, jakby na to nie patrzeć, mimo wszystko tu jednak jako tako wiemy kto co i gdzie, wtedy było lepiej, jak wszystko okazywało się powoli), ale generalnie jest dobrze

ocenił(a) film na 9

Nie wiem dokładnie, o którego policjanta chodzi. Domyślam się, że o poddanego grze, czyli Rigga. Został wybrany, gdyż chęć powstrzymania i pojmania Jigsawa przesłoniła mu cały świat. Dostał swego rodzaju obsesji na tym punkcie (choćby dlatego, że ginęli jego wszyscy przyjaciele). Światopogląd Johna Kramera nie uznaje popadania w uzależnienia ani żadnego typu obsesje, więc postanowił poddać Rigga "uzdrawiającej grze". Nagrodą miało być ocalenie Erica Mathewsa (jeśli na końcu by spasował). Jak to się skończyło wszyscy wiemy.

użytkownik usunięty
Barcelonismo

no właśnie ten wątek rozumiem doskonale. Tego granego przez faceta z "Kochanych kłopotów" [sorry, tak go kojarzę] który cały czas był krok za Riggsem, ten którego partnerka zeszła gdzieś tak w połowie filmu, o coś jej porozcinało twarz [chyba wyleciało z kukiełki]

ocenił(a) film na 2

jak dobrze pamietam dostał adres ruiny od żonki johna którą john zbudowal ze swoim wspólnikiem a na dachu tego hangaru napisali: cztery ściany tworza dom czy cos takiego. no i koleś zajarzył że bedzie sie coś tam dziać i se pojechal. tyle ze to szukanie slabo szlo a na dokladke gościu którego kojarze z Pułapki uczuć zamkną mu drzwi i koniec bo wg mnie nie do czego wracać a choć widzialaś wiele filmów zaproponuje ci których nie oglądałaś bądź nie oceniłaś(zastrzegam sobie prawo pomylki gdyż mogłem nie zauważyc): Zabójca (2007),Memento (2000),Dług (1999),Dorwać małego (1995),Palmetto (1998),Nikomu ani słowa (2001) ,Przekręt (2000) ,Rekrut (2003) w tych fimach również jest akcja zakręcona i bo widze że lubisz filmy dające do myślenia ostrzegam ze memento to już wysokie loty i zrozumieć ten film jest trudno ale i tak życze miłego ogladania i zachęcam do obejrzenia człowieka z blizną bo ten film warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 9
harris

Motyw wybrania Strahma oraz jego zadanie poznamy zapewne dokładnie w kolejnej części. Dotychczas wiadomy jest mniej więcej wygląd jego pułapki i sposób jej działania. To właśnie jeden z tych zabiegów, które pozostawiają więcej pytań niż odpowiedzi i zachęcają do obejrzenia następnych części.