PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Mi IV część się podobała, nie powiem była dobra chociaż co nowa cześć to coraz bardziej naciągana. Ale nie rozumiem jednej rzeczy, na początku filmu mamy sekcje zwłok Jigsawa, a na końcu widzimy że jego ciało leży w tym budynku "GIDEON" w tym gdzie rozegrała się cała III część.

vito_corleone_3

Akcja 4 części toczy się równolegle z 3(nie licząc sceny sekcji,która tak naprawdę jest sceną końcową).

ocenił(a) film na 4
Lady_Jane24

Mnie zaskakuje inna rzecz związana ze zwłokami... SPOILER;) otóż ten detektyw ktory okazało sie ze kontynuuje gre zamknął w pomieszczeniu z ciałem Jigsawa faceta z FBI. I żeby gra musiała sie dopełnić (tj. tamten umarł) musiałoby upłynąc sporo czasu... Natomiast zwłoki Piły przy sekcji wyglądają bardzo świezo:/

I ta część już stanowczo nie ma w sobie tego klimatu co pierwsze dwie. Jest słabsza nawet od trójki - takie jakby opowiadanie o życiu Jigsawa. Niektóre sceny budzą niesmak - nie brutalnością tylko po prostu są żałosne widać że scenarzyści się bardzo trudzili aby wymyślić COŚ, wiec musieli braki wypchać flakami. U mnie to nie przejdzie;) Filmik kiepski, przewidywalny, nudny nawet nie miałam ochoty wytrwać do końca...