PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Założyłam ten temat aby dzielić sie newsami z filmu a nie objeżdżać film...

ocenił(a) film na 10
quelabba

No to w takim razie daje link z wyższą jakością clipu z comic-conu:
http://my.break.com/media/view.aspx?ContentID=346309

ocenił(a) film na 7
quelabba

dobra to ja tez sie doloze do tego tematu ale wersji angielskiej, wole nie ryzykowac zlego tlumaczenia przez samego siebie

Jigsaw (Tobin Bell) and his apprentice Amanda (Shawnee Smith) are dead. Upon the news of Detective Kerry's (Dina Meyer) murder, two seasoned FBI profilers, Agent Strahm (Scott Patterson) and Agent Perez (Athena Karkanis), arrive at the depleted police precinct and help veteran Detective Hoffman (Costas Mandylor) sift through Jigsaw's latest grizzly game of victims and piece together the puzzle. However, when SWAT Commander Rigg (Lyriq Bent), the last officer untouched by Jigsaw, is suddenly abducted and thrust into the madman's harrowing game, the officer has but ninety minutes to overcome a series of interconnected traps... or face the deadly consequences. Rigg's citywide pursuit leaves a wake of dead bodies, and Detective Hoffman and the FBI uncover long hidden clues that lead them back to Jigsaw's ex-wife Jill (Betsy Russell). The genesis of Jigsaw's evil is unveiled, exposing the puppet master's true intentions and the sinister plan for his past, present and future victims.

serafin_5

A ja też słyszałam taki opis:

Jigsaw i Amanda nie żyją. Po wiadomości o zamordowaniu detektyw Kerry, dwóch agentów FBI oraz doświadczony detektyw Hofman podejmują śledztwo w tej sprawie. Prowadząc dochodzenie, ekipa dociera do żony Jigsawa, gdzie zostaje odkryta jego geneza oraz informacje na temat poprzednich i przyszłych ofiar brutalnych gier. W międzyczasie Rigg ma 90 minut, aby przejść przez serie makabrycznych pułapek, jeżeli tego nie dokona, zginie.

Wzięłam to z fdb. Mam tu link:

http://fdb.pl/w2901,Pi%C5%82a,IV,nowe,plakaty,zdj%C4%99cie,i,kilka,informacji.ht ml

ocenił(a) film na 7
quelabba

powiem ze ten link mnie zdziwil a szczegulnie te wypowiedzi

"Jigsaw i Amanda nie żyją!" - Mark Burg dementuje plotki
"Już w pierwszej scenie dowiecie się, dlaczego jeszcze w tym jestem i w jaki sposób." - Tobin Bell
"Wszyscy myślą 'Oh, robią prequel', ale tak nie jest. Czy Tobin powróci? Na 100% tak. Czy Tobin będzie tylko we flashbackach? Nie. Czy Tobin nie żyje? Tak. Czy Tobin jest duchem? Nie, nie jest." - DLB

sam nie wiem co myslec juz o tej pile

ocenił(a) film na 7
serafin_5

moze to beda fragmenty wydarzen np. z poczatku miedzy 2 a 3, a potem dopiero akcjia rozegra sie po wydarzeniach z 3. Bo jak ogladalem 3 to mi sie zdawalo ze czegos brakuje miedzy 2 a 3/czegos bardziej wiazacego /nie jestem wstanie tego sprecyzowac - ale to tylko moje wlasne odczucie/. co sadzicie o tym ??

ocenił(a) film na 9
serafin_5

Chodziło pewnie o to że dementuje plotki że Jigsaw i Amanda żyją.

milosz18

Ciekawa jestem o czym beda nastepne pily skoro John i Amanda nie zyja...

ocenił(a) film na 7
quelabba

moze jego zona przejmie inicjatywe

.. bo w sumie jakie osoby pozostaly ktore mialy znim stycznosc co zyja lub przypuszczalnie zyja: gordon , jeff, daniel methius, i zona... wiec kto wie...przekonamy sie w pazdzierniku :D

serafin_5

kurcze dodali nowy plakat on jest oficjalny?

ocenił(a) film na 5
quelabba

hehe jak by sie przyjrzec dekoldowi tej pani to i czworke mozna by zobaczyc xD wiec chyba oficjalny :D <hehe>

Makron

ano rzeczywiwscie.................. :D

ocenił(a) film na 3
quelabba

plakaty saa oficjalne na 100% :) takie same plakaty byly w pile 2 i 3 :) a co one oznaczaja? maja zachecic ludzi do oddawania Krwi ;)

Manio

no chyba tak................... ciekawe kiedy bedzie trailer...:)

ocenił(a) film na 10
quelabba

Plakatu z głową w wersji US http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/71/Saw_IV.jpg