PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

film zapewne bedzie podobny do poprzednich czesci czyli nic poza przemoca i ludzkim cierpieniom nic niebedzie fajnego WIEC NIE OGLADAJCIE BO NIE WARTO SWEJ PSYCHIKI NISZCZYC ja napewno niebede tego ogladac wole cos bardziej wartosciowego np. lost prison break

użytkownik usunięty
Ciemny_Wilk

ile można ? Jest wiele o wiele lepszych horrorów, fakt trzeba czasem przy nich pomyśleć, no ale od tego głowa nie boli [przynajmniej mnie].

ocenił(a) film na 7
Ciemny_Wilk

No w końcu to horror jest!!! To o czym ma być??!! O Teletubisiach???????????????????????????????????????????????/

Ciemny_Wilk

następna inteligentna wypowiedź, jak masz taką psychikę, że potrafi ja zniszczyć nierealna opowieść w postaci filmu to autor nie powinien ogladać nawet Mody na sukces, a Teletubisie autora po 5 minutach zamieniły by w homoseksualistę. Jak nie lubisz to nie oglądaj. Horror bardzo dobry.

ocenił(a) film na 1
ferhin2

Horror powinien wzbudzić strach, a nie obrzydzenie. A Piła jest przedewszystkim obrzydliwa. Nie ma nic fascynującego w walających się po ziemi flakach, kończynach itp.

Lellandra

ale piła jest swego rodzaju takim obrzydzeniem ktore z checia sie oglada...moze to wlasnie ten film uzupelnia takie sceny w zyciu...kazdy takie cos kiedys w zyciu zobaczy a pila moim zdaniem robi to idealnie :) jedynka kapitalna 2 i 3 moga byc a 4 obejrze bo skoro juz obejrzalem wszystkie czesci sagi to chce wiedziec jak bedzie wygladala kontynuacja :)

ocenił(a) film na 5
Lellandra

Nie wiem czemu Piła uznawana jest za horror to raczej jest thriller i to dosc dobry

ocenił(a) film na 10
Makron

Zgadzam sie z przedmowca Pila to Thriller a nie Horror !!! kiedy ci wszyscy znawcy wreszcie to pojma??????? moze niech sie zapoznaja z pojeciem Horroru i
Thrillera i znajda roznice......

Carolle

wlasnie horror powinien wzbudzac strach a w pile tylko stawiane jest na brutalnosc wiec polecam wam nie ogladac tego filmu bo w nim tylko bedzie krew i flaki ktore nic nie wznosza do zycia pozytywnego

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

Jak napisałem wyżej Piła to raczej thriller a nie horror... A jeśli chodzi o thriller to z tego gatunku bardzo dobrze się wywiązuje ;]

ocenił(a) film na 7
Makron

Zgadzam sie z przedmówcami:) A 'lubie filmy' powinien sie zastanowić bo bzdury pisze! A czy horrory wnoszą do życia coś pozytywnego? weź idź... a jak ci sie nie podobają krew i flaki o sie zamień w stołek. Nie moge sie doszekać już tej piły IV ;) podobno jedną z pułapek krecili 3 dni! Ale bedzie smakowity kąsek do oglądania:) pozdro dla wszystkich fanów piły :D

fagaza33

jezeli dla ciebie flaki i smiercionesne pulapki sa smakowitym kaskiem to wspolczuje tobie i twoim bliskim

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

Sorry że wlazłem ci w profil ale stary jak można tak jak tu krytykować film ktoremu dalo sie 10/10 ;] szukasz powodu do zaczepki czy to moze jakis lans :/ nie rozumiem tego...

Makron

Słuchajcie, założyciel tego tematu jest usprawiedliwiony z braku wiedzy na temat różnicy horrorów a thrillerów: ma 14 lat.

ocenił(a) film na 5
Eminem11

Hmm... to wiele wyjaśnia :D Teraz ludzie go nie zgnoja chociaz ;)

Makron

Eminem11 szkoda tylko ze masz 11 lat i nie jestes prawdziwym eminemem a tak to mam 16 lat. pila 1 mi sie podobala pod wzgledem muzyki, zakonczenia, i calego efektu, lecz flaki i krew byly w tym filmie niepotrzebne.

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

No cóż kobieta zmienna jest... hmm wiem ze to zalezy od faz księżyca nom ale bez perwersji (z całym szacunkiem dla kobiet)... jesli film jest dobry ale ma tez jakis minus to mu sie nie daje 10 tylko 8-9 a nie pozniej ludzi w błąd wprowadza... ehh z reszta nie wiem ile masz lat ale po twoich wypowiedziach wczesniej chodzby na forum Piły 3 i twojej OSTREEEEJ ripoście wnioskuje że Eminem11 ma racje i powinnes poki co swoja fascynacje filmami ograniczyc do Muminków ;)

Makron

Makaronie lubie muminki 107 razy bardziej niz cala serie pila, masz racje chyba dalem za wysoka ocene pile 1 no ale niech juz tak zostanie. Wole isc na piratow z karaibow niz ogladac ludzkie flaki

ocenił(a) film na 10
Ciemny_Wilk

No to człowieku idź se na "Piratów", gdzie w trójce fabuła jest tak głupia, że kilku moich znajomych nie wiedziało po obejrzeniu o co w tym chodzi, a w Pile jest wszystko czarne na białym. Wg mnie Piła to najlepsza seria jaka powstała. Mówisz o flakach to obejrz se Hostela, to tam zobacysz to czego nie chcesz.

ocenił(a) film na 5
tom320000

Ten towarzysz juz opisał Hostel'a obejrzal dwa zwiastuny i juz stęka... :/ Hostel to nic ciekawego ale zeby po samym zwiastunie bez ogladania filmu oceny stawiać... ehh PS. Nom w Pile tak wszystko czarne na bialym nie jest gdyby tak było Piła nie była by Piłą ;P a co do Piratów 3 nie są tacy zli mi sie pobali z reszta cala ta seria tez mi sie podobala :)

ocenił(a) film na 5
Makron

Ten towarzysz mialem na mysli lubie_filmy

Makron

myslalem ze brutalniejszych filmow od pily niema a tu prosze taki glupi hostel, ja pojde na piratow z karaibow bo powinni zagrac jak druga czesc grali to i pierwsza pewnie zagraja.

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

hehe to obejrz... TYLKO OBEJRZ!... Cannibal Holocaust lub Nekromantik ;]

Makron

Makaron bez obrażania dziewczyn mi tu proszę ja też nią jestem ;)

ocenił(a) film na 5
Eminem11

Jaki Makaron?! Makron ;P hehe no przeciez napisałem "z całym szacunkiem dla kobiet) ;)

Ciemny_Wilk

Nie wyobraź sobię, że ja 11 lat nie mam nie wiem, skąd ty wziąłeś takie informacje. "Nie jeseś prawdziwym Eminemem" no nie bo padne JAK CZYIŚ MÓZG MOŻE BYĆ TAKI TEMPY to jasne że nie jestem Eminemem, a co dla ciebie Makaron też jest prawdziwym makaronem?? Możliwe, że masz teraz 16 lat - czytałam jeden twój post gdzie napisałaś swój wiek - nie wiem, może to był post z przed dwóch lat.

ocenił(a) film na 5
Eminem11

Tak dokładnie to z przed 3 lat ;] ale nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek swoj wiek podawal :?

ocenił(a) film na 5
Makron

I nie makaronie! ;)

Makron

Eminem11 dziwi mnie ze ludzie robia sobie nicki i avatary ze slawnymi osobami, czyzbys zazdroscila Eminemowi czy jak? Makronie pewnie twoj nick jest z jakiegos filmu gore albo cos w tym stylu. A tych dwoch filmow nie obejrze i nawet sam tytul juz swiadczy o tyvh filmach.

Ciemny_Wilk

A ja się mogę dziwić czemu niektórzy robią sobię nicki i avatary z np. gier komputerowych. Nie niczego nie zazdroszczę EminEmowi. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć, że skoro mam nick i avatar z EminEmem to jestem jego fanką??

Makron on napisał kiedyś swój wiek ale to chyba nie był post o "Pile". Jakoś tak przeglądałam tematy jakiegoś filmu i to zapamiętałam.

Makron

Eminem11 dziwia mnie ludzie ktorzy biora se zdjecia i ksywy znanych gwiazd na swiecie czyzbys zazdroscila Eminemowi? Nekromantikowi i Canibalnemu holokaustowi az mi sie niechce wystawiac ocen ani pisac tematow. powinni zabronic w polsce gatunek gore.

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

jezuuu ty jestes jakas anomalia inni jak nie lubia to nie ogladaja gore a ty sam sobie nie potrafisz z tym poradzic i uciekasz sie do władz by tego zabronily :/ a gdzie wolnosc hmm? po to sa ograniczenia wiekowe... a ze inni sciagaja to z neta i taki 11 latek to oglada to wina rodziców :/

ocenił(a) film na 5
Makron

lubie_filmy mój nick to nazwa głównego bossa z kultowej gry Quake II i jej kontynuacji Quake IV... :/

Makron

Makron to teraz widac w jakie gry grasz, a grales w painkillera? Bo to jedna z moich ulubionych gier i przeszlem cala bez problemu na bezsennosci.

ocenił(a) film na 5
Ciemny_Wilk

To jest strona o filmach to mowimy o filmach... A Quake to dobra gra jesli chce sie tylko po grac bo jesli cos wiecej to RPG, strategie i ekonomiczne... A nick to kwestia przypadku pierwsza nazwa ktora mi wskoczyla do glowy ;]

Makron

Ehem... to było do mnie czy do lubie_filmy ??

ocenił(a) film na 5
Eminem11

Do lubie_filmy on ma mniej inteligencji niz ten fan Paris Hilton jaki on mial nick... chyba to był Mattandpar_is ;/ ehhh są ludzie i parapety ;]

ocenił(a) film na 9
Ciemny_Wilk

noo już się nie mogę doczekać ]:-> zobaczymy jakie tym razem wymyślą metody :]

Benios

Lubie_filmy ja również grałam w painkiller ale nie przeszłam całej gry, nie umiałam pokonać jednego boss'a. Ale ja wolę grać w gry bardziej RPG typu World of Wartcraft. A ty typowo akcje???????

Eminem11

ja lubie strzelanki albo zrecznosciowe albo RPG albo czasem tez strategie ale juz niegram w gry bo mam internet. A jakiego bossa nie przeszlas?

Ciemny_Wilk

Nie pamiętam, to chyba było coś takiego że nad jakąś przepaścią z lawą trzeba było tego potwora wepchnąć, a ja nie umiałam, ale ja grałam w to już bardzo dobrze.

Eminem11

Sory za błąd, bardzo dawno a nie bardzo dobrze.