PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

A szkoda. Jeśli mam obstawiać kto zajmie jego miejsce to stawiałbym na doktora Gordona. O ile pamiętacie w filmiku na początku 2 części był jakiś kulawy chirurg - na bank to właśnie Gordon, który dostał świra i zajął teraz miejsce Jigsawa i Amandy. Ponad to (jak ktoś już wcześniej zauważył) tylko on umiał zaszyć ten klucz za okiem tego gościa z 2 części. Dość ciekawie by było jakby taka teoria sprawdziła się, co nie? ;-)

ocenił(a) film na 4
Szlifara

e tam
w jedynke policjant postrzelił jiwsawa w noge i dlatego chirurg był kulawy
chociaż jak będąchcieli nakręcić 4 to coś takiego wymyślą

Luki

yyyy a czy tak czasem gordon nie umarł?? sorry ale w dwójce pokazane były jego zwłoki;]

Szlifara

niee,w dwójce były pokazane zwłoki tego drugiego Adama który został zamknięty w 1-szej części i były tam też drugie zwłoki ale to był ten położniczy ze szpitala Zeb który oberwał jakaś płytą od niego po łbie...

Mr_No

a to o co chodzi z tym jak Amanda poszła do Adama i stwierdziła uratuje Cię? jednak nie uratowała?

ocenił(a) film na 5
Holka

Amanda była wariatka... Pewnie chciala ich uratowac od ZYCIA... Sama chciala popelnic samobojstwo... moze uwazala ze zycie to kara... Taki odchyl zawodowy ;-)

Szlifara

Amanda od samego początku była częścią układanki,jigsaw ją odnalazł i ona zaczyna wdawać się w tatusia:Pmusiała poczuć śmierć żeby się odrodzić cyz jakoś tak...

Mr_No

skąd wiesz że Amanda była córką jigsawa przecież nie poddałby próbie własnej córki bo mogła zginąć.według mnie to nie była jego córka , a wybrał ja ponieważ jako jedyna przeżyła

Mr_No

no coz moze źle zrpozumialem ale sama powiedziała w II części że odnalazła dzięki Ericowi ojca..

ocenił(a) film na 5
Mr_No

Poniewaz ona uwazala ze zdajac test (wyszla zywa ze swojej pulapki) odrodzila sie na nowo... dlatego uwazala Johna za swojego ojca... to taka PRZENOSNIA

Szlifara

Skąd wiesz że tylko on mógł zaszyć ten klucz??
przecież to nie była chirurgiczna robota tylko prymitywny szew.

pawelek0402

chodzi mi o gordona bo wyżej ktoś pisze że tylko gordon mógł zaszyć ten klucz za okiem tego gościa na początku 2 części

pawelek0402

mam pytanie. w którym miejscu widzieliście tego kulawego chirurga z 2 części??

pawelek0402

Aaaaa, dobra ju widziałem. Niezły jesteś. ja sie skupiałem na tym filmie ale tego nie skojarzyłem. teraz mysle dokładnie tak jak ty. Chyba w czwartej cześci robotę jigsawa przejmie doktor gordon. poza tym jego wątek nie jest jeszcze dokoczony.

ocenił(a) film na 4
pawelek0402

Powtórzę swoją tezę że to nie musi być gordon tylko kulawy jigsaw bo w poprzedniej części policjant postrzelił go w noge!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luki

no może ale myślę że gordon musi się pojawić bo jak już wspomniałem jego wątek nie został dokończony. Myślę ze to jest teraz ich jedyny wątek zaczepienia. Pozdro dla was. fajnie się z wami dyskutuje :)

ocenił(a) film na 4
pawelek0402

ja także sądze że w 4 głównym postacią będzie gordon
tylko mówię że w 2 na początku to był jigsaw z postrzeloną nogą a nie beznogi gordon

pawelek0402

ja też miałem lipną wersję. Chyba już nigdy nie sciągnę Piły przed premierą. Nie opłaca się. Tam jest raczej ciemno cały czas i w najlepszych momentach nic nie widać. Szlak może trafić:)

użytkownik usunięty
Luki

"Powtórzę swoją tezę że to nie musi być gordon tylko kulawy jigsaw bo w poprzedniej części policjant postrzelił go w noge!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Co się tak upierasz przy tej nodze. Oglądałeś tą 3 część w ogóle?
Jigsaw nie żyje, umarł na koniec 3 cześci, jak może więc być w 4?
Może być wiele osób (Gordon, Jeff bądź ktokolwiek inny), ale z pewnością nie będzie to on.
Koniec i kropka!

Pożyjemy, obejrzymy, zobaczymy...

ocenił(a) film na 4

trochę sie nie zrozumieliśmy
w poprzednich pistach ludzie pisali że to gordon bez stopy był na początku 2i że w 4 na pewno to on będzie zabijał
a i 3 oglądałem i wiem że jiwsaw umarł i że GO NIE BĘDZIE w 4 tylko jak ktoś napisał wspomnienia o nim

Szlifara

hej a powiedzcie mi jak to było w końcu z tym adamem czy ta amanda t go uratowała czy co a moze ona go uwolniła i podłóżyła jakieś inne zwłoki w jego miejsce??? nie mam pojecia... wczoraj oglądałam piła3 i ta wersja jakas lipna i nie dojrzałam tego... jak mozecie to proszę was o odpowiedz;D

ocenił(a) film na 5
ewa46k

Zabila go a dokladniej udusila workiem czy czyms

ocenił(a) film na 6
Szlifara

Jak nie będzie Jigsawa? sprawdz link niżej

http://www.film.gildia.pl/newsy/archiwum/2006/10/saw4-5

użytkownik usunięty
Szlifara

a może robote Jigsawa przejmie ta kobieta ze snu Układanki w 3 częsci co ta lekarka skończyła mu robić operacje na mózgu a on mial jakiś sen i tam była kobieta. Może to była jego narzeczona i ona się teraz bedzie msić za smierc Jigsawa?

użytkownik usunięty
Szlifara

Ten link co podałeś nie wiele mówi. Być może Tobin Bell (Jigsaw) się pojawi w kolejnych częściach, ale jako głos z zaświatów, z przeszłości. Bo jak widzieliście w 3 części na końcu poderżnięto mu gardło więc jakby się okazało ze Jigsaw nagle jakimś cudem przeżył byłaby to zbyt naciągna hipoteza. Także jestem przekonany, że jigsaw bedzie się pojawiał, ale pewnie jako błysk w umysle nowego szaleńcy. A mozenowym jigsawem bedzie ten ojcie co mu uwięziono córeczke. Jest wiele możliwości.

jak dla mnie to nie powinni juz krecic nastepnych czesci - powstala trylogia - nawet calkiem niezla wiec moze niech lepiej juz przy tym zostana... ale pewnie powab dolara bedzie na tyle silny ze powstana kolejne czesci ;) jak dla mnie to juz jest niesmaczne :/