Zaraz wam podam linka, ae jesli wiecie jak to otworzyc (u mnie nie chodzi) to napiszcie, albo dajcie to na youtube.com i wklejcie link prosze, przez to nie moge obejrzec (do nie dawna na tej stronie robilem co chcialem)
link:
http://www.fearnet.com/Video.aspx?mid=59248e2c-822e-4f55-b4bc-c8ec70e3cb19
cholercia a akurat jadłem kanapke;) no no nieźle, solidnie to pokazali. A nie w jakiś komiksowy sposób;) tylko jakim kurna cudem ta kasetka się tam znalazla?;D coraz bardziej wydaje mi się że następcą Jigsawa (o ile taki bedzie w ogole) bedzie Gordon. No bo kto inny zrobiłby Jigsawowi taki zabieg? chociaż...;)
wsadzenie trupowi rury i przepchanie kasety do żołądka to nie jest nic skomplikowanego;] bo nie mógł ten ktoś zroic tego jakby żył bo podczas wymiotów (w Saw 3 jak żygnął sobie) mógłby się tą kasetą udusic jakby mu coś zatkała (bo by jej nie zwymiotował):P
Ten dziad to jednak geniuszem był:D chyba pójdę w jego ślady <hahaha>
ta kobieta ze screena (co krzycząc opiera się o drzwi) to chyba Jill, a te drzwi są na 100% drzwiami szpitalnymi (w stanach szpitale mają takie drzwi - widziałem w różnych filmach), a krzyczała z rozpaczy po Jigsale. I może on zostawił poprosił ją o kontynuowanie:P
ej jak to uruchomić ???
bo gdy klikam na wyżej podany link to pojawia mi się te strona i napis:
You've encountered an error!
Media Media#59248e2c-822e-4f55-b4bc-c8ec70e3cb19 has no release!
i co to znaczy ???
no bo już na fearnet.com to skasowali. Ale do czego słućy youtube.comhttp://youtube.com/watch?v=36PlWZ2pkqI :)
rzeczywiscie jigsaw powrocil jak ekipa filmowa zapowiadala - tylko ze jako zwloki :D <lol2>
Ogladnalem ten klip wolno i bylo kilka ujec i jestem w 90 % pewny ze ten co jest powieszony na lancuchu a ma pod stopami lod to Eric Mathews!Jest dosyc zarosniety ale jestem pewny ze to on.
A ja jestem pewien w 100000000000000000000000% ze to nie on. To nie Matthews, napewno nie. A widzicie ta pierwsza retrospekcje jak Jigsawowi rozcinaja brzuch? To jest z 2 czesci,jak Jigsaw sie rzucil pod pociag czy jakos tak. W ogole jak sie to wolno oglada, widac bardzo duzo. Nie chce mowic co, bo beda spoilery.
Gdyby było w HD to dowiedzielibyśmy się więcej:)Widziałem ta retrospekcje z 2 jak i z 3 .Miałem ujięcie tego goscia na krzesle ale jest za slaba jakosc zeby go zobaczyc
Ten gosc na krzesle jak iten co wisi na lancuchu nie sa ani Matthewsem, ani Gordonem, bo to 2 nowe postacie. Z tego klipu wnioskuje:
UWAGA BYC MOZE SPOILER
Pulapki:
1. Ta pulapka co ofiara ma maske swini, dziala na tym ze zaczyna wciagaz wlosy i Rigg jakims sposobem ma ja uratowac.
2. Ta pulapka z kostka lodu jest najardziej skomplikowana, nie domyslam sie o co moze chodzic, bo jeden facet wisi na lancuchu slizgajac sie na lodzie i ma cos na nodze, a drugi jest przywiazany do krzesla.
3.Pulapka z 1 clipu, wiadomo o co chodzi
4. Jakas babka w jakims pokoju (byc moze lekarskim) po prostu jest, nie ma nic na twarzy, nie ma przywiazanych rak (byc moze nogi), wiec domyslam sie ze w tej pulapce beda szczury ktore juz dawno byly zapowiedziane.
5. Krzeslo z nozami. Po prostu noze rozcinaja twarz - i uwaga - nie tylko twarz. Dalo sie zobaczyc ze pulapka wbije sztyleciki w rece ofiary. Co facet ma zrobic zeby sie uratowac - nie wiem.
6. Dwoje ludzi jest do siebie przyczepionych i stoja plecami do siebie. Po zwyklym trailerze nic nie dalo sie wysunac. Jednak zobaczylem, ze ofiary maja cos wbite w cialo, ze to cos przechodzi tez przez druga osobe. Wydaje mi sie ze maja ta wyciagnac.
7. Pulapka z trailera z grubasem. Nie wiem o co w niej chodzi, ale da sie zauwazyc, ze urzadzenie zgniata facetowi czaszke.
8. Tajemnicza pulapka. W najnowszym clipie da sie zauwazyc czeste zdjecia nie zywej kobiety, nie podobnej do zadnej innej wczesniej pokazanej. Krew wyplywa jej z nosa, prawie cala jest zakrwawiona. Czy to przez pulapke, niestety trudno powiedziec.
A wiec pomyslmy. Jest jedna pulapka stylu z III jak Jeff chodzil po pokojach (byc moze i druga jesli ten grubas tez wiele do powiedzenia nie ma), 3 pojedyncze pulapki i 3 lub 4 pulapki przeznaczone dla dwoch osob.
Koniec z pulapkami, czas zajac sie czyms z brzucha Jigsawa ;)
UWAGA CALY CZAS SPOILER
Kaseta informuje detektywa Hoffmana, ze mysli ze to koniec, ale gra dopiero sie zaczyna i jego dzielo zostanie dokonczone. I rodzi sie pytanie: przez kogo?
I koniec spoileru.
Na clipie da sie zauwazyc urywki ze wszystkich 3 czesci, z:
I - Na napisach WHAT THE FUCK IS ON TAPES na tle widac lampe z pulapki Amandy
II - W retrospekcji gdy rozcinaja bruch Jigsawa pojawia sie Jigsaw ktory wyjmuje cos z brzucha i o dziwo przezywa
III - Przy Hoffmanie retrospekcja z pulapki Troya. I wbrew pozorm Kerry to nie jest scena z III, a z IV poniewaz policja ja tam znajduje, i jakis szczurek wychodzi z jej wnetrznosci ;P
A wiec mam nadzieje ze rozmyslicie to co napislaem i skomentujecie ;)
Zajebiście to wszytsko streściłeś :D
gratuluje talentu :)
ja szczerze z tego trailera hmm nic nie wywniskowałem :D gdyż mam spóźniony tryb rekacji i mało co dojrzałem :D
a tak hmm odbiegając na chwilę od tematu, oglądał ktoś film "FACES OF GORE" ???
Zajebiście to wszytsko streściłeś :D
gratuluje talentu :)
ja szczerze z tego trailera hmm nic nie wywniskowałem :D gdyż mam spóźniony tryb rekacji i mało co dojrzałem :D
a tak hmm odbiegając na chwilę od tematu, oglądał ktoś film "FACES OF GORE" ???
Jeżeli ktoś ma wątpliwości odnośnie tego kto wisi na tym łańcuchu proponuję przejrzeć screeny na tej stronie http://www.cinemacan.com/ . Szczególnie polecam to założycielowi tematu. Czy Dalej jesteś pewien na 100000000000000000000000% ??
hehe czytam i czytam.. czekam na ten mega spoiler.. I okazuje sie, ze poprostu streściłeś trailer:)
No niby srescilem ale ale to byly migawki i trudno cos dojrzec. Wlazlem na ten link i... caly czas jestem pewien ze to nie Matthews.
a kto jego brat bliźniak? XD nie no żartuje, ale gośc jest strasznie do niego podobny i wydaje mi się że to jednak jest Matthews;)
odnośnie zamieszczonego linku ze screenami - na pierwszym i 3 zdjęciu z pewnością znajduje sie ta sama osoba - ta kobieta w masce świni z plakatu i pierwszego zdjęcia. Przypuszczam że nie udało się jej uwolnić z pułapki bo widać że ma rozerwaną skórę na czole. Nie mam tylko pojęcia kim jest kobieta na środkowym zdjęciu z poranioną twarzą. Natomiast co do samego klipu - jestem nieco rozczarowany, ponieważ scena sekcji zwłok wydaje mi się zbyt brutalna. Fakt, Piła jest filmem brutalnym, ale z części na część fabuła schodzi nieco na drugi plan ustępując scenom tortur w których leje się mnóstwo krwi i zaczynam wyrażać podobną obawę jak Makron swego czasu że Piła chce dorównać hostelowi w festiwalu ohydztw tym samym tracąc na swej wartości. Mam nadzieję że tak się jednak nie stanie i 4 znów zaskoczy nas świetną fabułą:) Pozdrawiam!
ehh a ja juz jestem pewien ze to bedzie rzeznia w stylu hostela wystarczy spojrzec na ta sekcje... juz nie wystarczaja rezyserowi pulapki wiec dodaje coraz wiecej scen by moc pokazac krew... z reszta popatrzcie na ilosc pulapek jaka naliczylismy w samym trailerze... kazda pulapka troche czasu bedzie musiala troche zajac wiec gdzie tu miejsce na dobrze zagmatwana fabule :(
PS. Ta gosciowka na drugim screenie ma dziwnie porania twarz moze to jednak szczury ja tak urzadzily? A odnoscnie tej laski na screenach 1 i 3 to ewidentnie widac ze to ta sama laska co siedzi na fotelu w masce swini i chyba to jednak ta pulapka wciaga jej wlosy... (To jest tak zakrwawiona laska z kneblem)
Czemu zaraz Hostel ; ) Wydaje mi się, że fabuła będzie bardzo dobra. Postawiono na spojrzenia ze strony policji, gdzie z czasem będą coś nowego odkrywać (np. ja jestem ciekawy tego znalezienia Kerry :D ). Są brutalne sceny ale to dodatek, a nie podstawa. Ludzie chcący widzieć "krew" zobaczą, a ciekawi fabuły (być może) otrzymają. Co do sekcji: wystarczy sobie obejrzeć kryminalne zagadki CSI i niewiele różnią się te od tej. Tam też przecież kroją, paćkają i nawet czasem są sceny brutalniejsze od Piły, a serial jest interesujący i nie porównują go do teksańskiej masakry :P Sceny są nie tyle co brutalne, a realistyczne :P (są tylko dokładniej pokazywane :P).
no bo makron to kr***n. W Pile 3 było 5 pułapek (doliczając smierc Jigsawa, Amandy, wybuch lekarki to 8:]). W plie 2 było 6 okropieństw (5 pułapek + wydarzenia wkiblu z Xavierem to 6:]). W pile 1 było 6 tzw. rzeźni (3 pułapki - Amanda, Paul i ten z tymi cyframi na ścianie, odcinanie nogi, śmierc skośnookiego policjanta i zabicie Zeppa), a w Pile 4 narazie jest osiem pułapek z czego 2 to zero rzeźni (pułapka z Comicconu i facet na kostce lodu i ten obok niego;P)
Celowo nie uwzględniłem gry Gordona z Adamem, i gry Erica bo one same z siebie brutalne nie były.
Jeszcze jedno. Piła 3 miała najlepszą fabułę, najbardziej zagmatwaną, a to że była brutalna to co z tego? Patrzysz na fabułę czy na flaki? Dla mnie flaki to dodatek. A sekcja zwłok i wydarzenia po niej to jedna z najbardziej zaskakujących rzeczy w całej serii i jedna z najbardziej wbijających w fotel;] Mam tylko nadzieję że to nie jest końcówka filmu, tylko początek:P
"no bo makron to kr***n."
"pewnie makron widział bezkrawą u swojego misia przytulanki:] "
Jak nie umiesz szanowac czyjegos zdania to sie nie odzywaj... rodzice ci powinni zabronic pisania w publicznych miejscach... :/ Wielce niewzruszonego chcesz z siebie zrobic bo krwia sie nie brzydzisz?! ok ale troche kultury... chyba ze jej nie masz <bezradny>
PS. A od mojego misia to palce precz... cwaniaczku za dyche :/
a na marginesie. Jeśli każda z tych pułąpek trwa tak jak w tedy średnio 3 minuty (jedna dłużej drugga krócej (wyciągam średnią:P)) to 8 x 3 minut = 21 minut, a jeżeli średnio 4 minuty to 8 x 4 minuty = 32 minuty
a film będzie trwał 1h 30 bądź 2h to tylko 1/3 bądź 1/4 filmu to pułapki;] Więc Makron nie jończ, bo znowu te swoje naiedzone dyrdymały gadasz;]
Ta sekcja zwłok to nic makabrycznego, po prostu sekcja zwłok, Dziwię się jak można mówic że jest ona brutalna czy coś w tym stylu, a jaka sekcja zwłok nie jest krwawa?;)
No ok, ja jednak widzę wyraźnie że w każdej kolejnej części są coraz brutalniejsze sceny i przez to jak dla mnie Piła nieco traci na wartości, a co do fabuły trójki to uważam że była najsłabsza ze wszystkich ale to tylko moje subiektywne zdanie;)
Moim zdaniem oprócz Jill w pułapce bierze udział jej narzeczony, osoba, z która zdradziła Jigsawa. Czy tylko mi się tak wydaje ?
Wg mnie w tej pulapce to nie jest Jill. Nie jestem tego tak pewien jak tego, ze Matthews nie jest na lodzie, ale mimo wszystko uwazam ze to nie ona.
"no bo makron to kr***n."
"pewnie makron widział bezkrawą u swojego misia przytulanki:] "
Miłosz18 - Jak nie umiesz szanowac czyjegos zdania to sie nie odzywaj... rodzice ci powinni zabronic pisania w publicznych miejscach... :/ Wielce niewzruszonego chcesz z siebie zrobic bo krwia sie nie brzydzisz?! ok ale troche kultury... chyba ze jej nie masz <bezradny>
PS. A od mojego misia to palce precz... cwaniaczku za dyche :/
Aby wyrażac swoja opinie to trzeba najpierw obejrzec film;] Rodzice nie nauczyli, że nie ocenia sie rzeczy których się nie widziało? ;]
Krwi się brzydzę. Ty za to czytac nie umiesz. Ja nie napisałem, że podoba mi się krwistośc. Po prostu wiem ze w tym filmie krew będzie i jestem na to gotów. Wiem również że takie są działania marketingowe, aby w trailerze pokazac jak najwięcej pułapek. Wiem również, że w trailerze nie pokażą zawiłej fabuły;] Widze że słabym uczniem byłeś skoro nie znasz podstawowych zasad marketingu i nie umiesz czytac ze zrozumieniem, bo jedyne co rozumiesz z mojej wypowiedzi to inwektywy;]
Na koniec jeśli chcesz szacunku to szanuj innych w tym wypadku twórców. Nie oceniaj czegoś czego jeszcze nie ma. I szanuj tez moje prawo do tego że mogę ci odpowiedziec w ten sposób za swoje wypowiedzi nie oparte o CAŁY film wypowiedzi:]
Proste?
PS. Jak ty sobie wyobrażasz autopsje bez krwii i pokazania narządów wewnętrznych?;]
Po pierwsze to ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem, bo ja filmu nie oceniam a wyrazam swoje obawy w stosunku do czwartej czesci, po drugie to jest masa filmow w ktorych sekcje zwlok byly w fabule ale ich nie pokazywano tak dokladnie (wniosek chodzilo by pokazac kolejna masakre w filmie)Po trzecie za przeproszeniem odwal sie od mojego wyksztalcenia bo podejrzewam ze sam jeszcze gluta pod nosem masz... Po czwarte nikogo nie obrazilem swoim zdaniem (obawami) nawet tworcow...
A po piate i najwazniejsze to szkoda z toba gadac, widze ze jestes kolejnym nie powiem kim, ktory odczuwa potrzebe jezdzenia po tych z ktorymi sie nie zgadza brawo... Co z tą Polska?! :/
Takze opinia a obawa to nie to samo chociaz i jedno i drugie zaczyna sie na "o" prosze zajrzec do słownika a dopiero pozniej wytykac innym wyksztalcenie :|
Obawa - stan niepokoju, niepewności co do następstw czegoś; strach, lęk
Opinia - wyrażony w formie werbalnej pogląd, ściśle powiązany z subiektywnym spojrzeniem autora - używanie opinii zamiast ocen jest jedną z podstaw asertywnego zachowania.
"ehh a ja juz jestem pewien ze to bedzie rzeznia w stylu hostela wystarczy spojrzec na ta sekcje" <- to jest obawa? Sądząc po wyrażeniu "jestem pewien" sądzę że jest to opinia:]
Przykład obawy: Ehh oby się nie okazało że ta sekcja zwłok jest moim dowodem na to że film będzie kolejnym hostelem;]
Czemu jesteś taki czuły na punkcje swojego wykształcenia? Czyżbym miał rację? A gluta pod nosem mam, bo mam teraz katar alergiczny;]
A co do pkt czwartego (czyli o obrażaniu), to już wytłumaczyłem że to o czym mówisz to nie jest obawa (chyba że nie potrafisz swoich uczuc wyrażac słowami:]).
A co do realizmu. To przypominam scenę z pułapki Amandy gdzie było pokazane jak ma w rękach jego jelita(?). Były one pokazane, prawda? I tu jakoś nie krzyczysz że realizm, że brutalnośc, że autorzy idą na krew. A dlaczego? Bo widziałeś CAŁY film a nie tylko trailer. Więc może wstrzymaj sie z oceną póki nie obejrzysz całego filmu i wtedy zaczniemy normalną rozmowę o tym czy Saw 4 to rzeźnia czy nie;]
Na marginesie. Może ta sekcja była potrzebna, bo zostawił jakąś wskazówkę, żeby policja trafiła na tą kasetę?
nic nie rozumiesz ale niewazne nie chce mi sie ci nic tlumaczyc bo to syzyfowa praca ;]
Albo zaryzykuje... najwyzej i tak nie zrozumiesz ale moze zrozumieja mnie inni...
Otóż chodzi mi o to ze w jedynce Piły była najwazniejsza tylko fabuła, masakryczne sceny były ograniczone do minimum (wyjatek flaczki w raczkach Amandy, no i scena jak Gordon odpiłowuje sobie noge chociaz nie wiele pokazane było)
Moje obawy wynikaja z tąd że np. scena z autopsji Jigsaw'a była pokaza dokładnie z kazdym krwawym szczegółem... a przypomnijcie sobie scene gdy Adam ubił Zeppa przykrywką od spłuczki... uderzał go kilka razy ale nie pokazali jak czaszka Zeppa z kazdym uderzeniem zmienia kształt :/ i o to mi chodzi ze z kazda czescia coraz bardziej Piła chce dorównać Hostelowi, z kapitalnego thrillera chca zrobic zwykly przecietny film gore... Przeciez równie dobrze mogliby pokazac tą autopsje w taki sposób ze ciało Jigsaw'a nie było by na pierwszym planie i takze było by ok... tak samo popatrzcie na pułapki z Piły i Piły 2 były mało wymyslne tzn mało technologii a wiecej tego co było pod reka, scena z drutami, scena z gosciem i szyframi na scianie, w dwojce ten caly dom tez nie byl jeszcze takim s-f (oczywiscie byly wyjatki pulapka Michaela czy Amandy) no ale w trojce juz wyraznie widac ze chodzilo o drastyke - zmielone świnie, ten caly lamacz kosci)... Niech mi nikt nie mówi ze nie zauwazyl drastyki ktora z kazda czescia sie zwieksza... nie chodzi mi o to ze bedzie obrzydliwa ta czesc tylko o to ze zatraci swoj klimat... i to jest moje odczucie obawa i nic wiecej... i nikt prócz ciebie - milosz18 nie zachowal sie jak prostak atakujac mnie... :/
scena ze świniami drastyczna nie była. Ona była obrzydliwa.
JA cały czas wiem o co Ci chodzi. Tylko nie rozumiem ciągłego biadolenia nad tym jaka ta częśc będzie. Mogą sobie nawet flaki wyrywac (sorry za brutalnośc), byleby byłą dobra fabuła:] Przecież w trailerze nie pokażą fabuły (poza Saw 1, ale tam musięli pomysłem zachęcic do kin:]) A to że jest drastyczniej to fakt, ale scenariusze kolejnych części trzymają poziom (najgorszy był w Saw 2, bo słabo ukazali psychologiczną stronę zamkniętych, którzy latali od pułapki do pułapki;])
Może zamiast mówic jaki to film będzie, pomyśl nad fabułą i nierozwiązanymi zagadkami z poprzednich części.
I jeszcze jedno. Poczekaj do ukazania się filmu na necie (bądź w kinie, ale sądzę że go ściągniesz tak samo jak ja) i wtedy mówmy o filmie jako fabule i "rzeźni", a nie teraz gdy wyszło kilka trailerów:]
A sekcja jest spoko. Trochę sztuczna bo jakoś nie odwróciłem głowy (przy racku - łamaczu kości - dosyc często odwracałem:P).
ok koniec tematu poczekamy zobaczymy... mam nadzieje ze sie myle bo cala serie lubie
http://img253.imageshack.us/img253/2007/dsfqf6.jpg
Moim zdaniem osobą wiszącą na lodzie jest detektyw Matthews. Widać moim zdaniem wyraźnie, albo osoba, która wisi jest strasznie podobne.
Wątek Matthewsa powinni skończyć, bo go męczą tylko.
Gosciu jest podobny ale wedlug mnie za bardzo pulchny na twarzy, chyba ze jest to efekt zacisnietej petli na szyji... w sumie to Matthews mial juz okazje wygrac swoja gre, przegral... mysle ze uwalniajac sie z lancucha odpokutowal to... chociaz to cos na jego nodze jest przytwierdzone do tej samej co Eric sobie zmiazdzyl... a co do tej blondyny to wydaje mi sie za mloda na Jill, przynajmniej w retrospekcjach wygladala na taka 30latke a ta blondyna wyglada na taka co dopiero dowod odebrala (w USA to chyba ma sie w tedy 21latek:P)
"Tak, gram scenę w 'Pile IV'. Trzymają mnie przy życiu. Nie mogę więcej powiedzieć." - Donnie Wahlberg.
tu jest zdjęcie z klipu na którym widać nogę postaci stojącej na lodzie http://img503.imageshack.us/img503/8002/untitled2bd2.jpg Wydaje mi się w porównaniu z pierwszym zdjęciem z tej pułapki że ofiara tylko na jednej nodze ma takie dziwne "obwiązanie" i możliwe że rzeczywiście to detektyw Matthews:)
ciekawy jestem na czym bedzie polegała ta pułapka z łóżkiem bo na ktoryms screenie widac jakas laske przywiazana do łózka ktora decperacko probuje zebami przegrysc liny