Przeczytałem już wiele tematów i jest w niech napisane że Obi pojawił sie w 3 części co jest niemożliwe ponieważ On sie usmażył w II części. Może mnie ktoś oświecić?
owszem pojawia sie w 3 czesci filmu ale tylko w retrospekcjach kiedy Jigsaw ma halucynacje i widzi Jil.. dobrze mowie?
no, to kenny01 masz odpowiedź ;).. (musze cos jeszcze napisac bo pisze ze post za krotki) :P
Pojawił się w tym momencie, co napisał Makron. W dwójce była mowa o tym, podczas odsluchiwania jego kasety, że to właśnie Obi porwał wszystkich uczestników "rozgrywki". W IV części podobno ma zostać wyjaśnione to jaki związek miał Obi z Jigsawem. Wygląda na to, że już wczesniej Jigsaw miał na niego haka, tylko nie wiadomo za co. We will see.
Dokładnie Piła IV powinna nam troszke rozjasnic fabułe... Ale to że ofiary Johna coś łaczy mozna zauwazyc od samego poczatku... Gordon, Lynn, Zep i Obi to postacie ktore pojawiały sie w życiu Jigsaw'a, reszta ofiar była raczej tylko pionkami powiozanymi z głównymi ofiarami... podejrzewam ze detektyw Matthews tez mial jakis udzial w zyciu Johna w koncu sam go wyzwał do gry... hmm az mnie sciska i skreca z niecierpliwosci a do Halloween jeszcze daleko :(
Mysle ze jak nie w tej czesci to w V lub VI to wyjasnia... w koncu David Hackl gościu ktory pracowal przy tworzeniu poprzednich filmow zobopwiazal sie do wyrezyserowania piatej i szóstej odsłony... Ładna saga sie zapowiada ;)
PS. Ale to porównanie na Filmwebie do Kruegera czy Jasona było nie do konca trafne to calkiem inne bajeczki...