PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Przeczytałem już wiele tematów i jest w niech napisane że Obi pojawił sie w 3 części co jest niemożliwe ponieważ On sie usmażył w II części. Może mnie ktoś oświecić?

ocenił(a) film na 6
kenny01

owszem pojawia sie w 3 czesci filmu ale tylko w retrospekcjach kiedy Jigsaw ma halucynacje i widzi Jil.. dobrze mowie?

ocenił(a) film na 7
converse

Dobrze mówisz!:)

converse

To prawda Obi pojawił się wtedy. Tylko jaki to ma sens i związek z poprzednią częścią?

ocenił(a) film na 6
kenny01

no, to kenny01 masz odpowiedź ;).. (musze cos jeszcze napisac bo pisze ze post za krotki) :P

kenny01

Pojawił się w tym momencie, co napisał Makron. W dwójce była mowa o tym, podczas odsluchiwania jego kasety, że to właśnie Obi porwał wszystkich uczestników "rozgrywki". W IV części podobno ma zostać wyjaśnione to jaki związek miał Obi z Jigsawem. Wygląda na to, że już wczesniej Jigsaw miał na niego haka, tylko nie wiadomo za co. We will see.

kenny01

Tzn. doobi, a nie Makron, sorry, mój bład.

ocenił(a) film na 5
filmaniak_905769

Dokładnie Piła IV powinna nam troszke rozjasnic fabułe... Ale to że ofiary Johna coś łaczy mozna zauwazyc od samego poczatku... Gordon, Lynn, Zep i Obi to postacie ktore pojawiały sie w życiu Jigsaw'a, reszta ofiar była raczej tylko pionkami powiozanymi z głównymi ofiarami... podejrzewam ze detektyw Matthews tez mial jakis udzial w zyciu Johna w koncu sam go wyzwał do gry... hmm az mnie sciska i skreca z niecierpliwosci a do Halloween jeszcze daleko :(

Makron

Dzięki, teraz już sobie przypominam ale mam nadzieje że w końcu wyjaśnia watek Gordona

ocenił(a) film na 5
kenny01

Mysle ze jak nie w tej czesci to w V lub VI to wyjasnia... w koncu David Hackl gościu ktory pracowal przy tworzeniu poprzednich filmow zobopwiazal sie do wyrezyserowania piatej i szóstej odsłony... Ładna saga sie zapowiada ;)

PS. Ale to porównanie na Filmwebie do Kruegera czy Jasona było nie do konca trafne to calkiem inne bajeczki...