PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

www.saw4.com
a trailer, mało ciekawy, chociaż o dziwo zachęcający..

ocenił(a) film na 10
swiechuu

Trailer jak dla mnie dziwny. Za dużo grafiki 3D, ale rozumiem nawet jego sens. Spójrzmy, sceny są wyświetlane jakby w kinie, tylko, że na "cegłowatej" ścianie przez co do końca nie widzimy dokładnie wszystkiego. Gdyby trailer był w postaci scen pokazywanych bezpośredni z filmu, może byśmy więcej zobaczyli niż trzeba ;) tak więc twórcy chcą abyśmy byli bardziej zaciekawieni i poszli na film :P

ocenił(a) film na 10
AlanVI

A zresztą nie wiem nie zrozumiecie mnie ;P

AlanVI

Przepraszam że piszę to kolejny raz, tylko tamten temat gdzieś ''uciekł'' :) Tu są 2 screeny pokazujące, że to nie świnia zaatakowała Rigga. Mnie tak zastanawia kto to może być...
http://img519.imageshack.us/img519/3517/beztytuurx2.jpg
http://img123.imageshack.us/img123/2757/beztytuu2tl2.jpg

ocenił(a) film na 5
quelabba

Na pierwszej wydawalo mi sie ze to ktos starszy w kapturze ale raczej to nie Jigsaw :P Gordon raczej tez nie... OBaj by Riggowi nie dali rady :| Hmm moze Jeff ?

ocenił(a) film na 9
Makron

ten ktoś ma wąsy (z tego co mi się wydaje). Ale to nie Jeff, bo on przecież nie miał bluzy ani kurtki z kapturem (przecież nie wrócił się do domu po takową, ani nie znalazłby takiej w tym miejscu:P)

milosz18

Mi też się wydaje że nie Jeff ten ktoś jest szczupły i wysoki.

ocenił(a) film na 10
quelabba

Czy wysoki? Chyba raczej nie. Dodać można jeszcze, że zaatakował, Rigga tą folią. Może Daniel :PP

ocenił(a) film na 5
AlanVI

Hmm... Daniel był zbyt drobny by dać sobie rade z Riggiem, Jigsaw był zbyt schorowany nom a Gordon wiadomo bez nozki za wiele tez by nie zrobił... Hmm stawiałbym na Obiego bo on lubił kapturki :D nom ale on zginał juz w dwojce wiec to odpada :)

ocenił(a) film na 7
Makron

Ten facet co go zaatakowal wygladal troche jak Jeff z jedynki lub jest to ktos zupelnie nowy .

ocenił(a) film na 10
Makron

A skąd wiesz :P Danielek podrósł (w końcu nie miał 18 lat w 2-jej części), trochę podpakował, potrenował i juu :P Ale w końcu Wydaje się, że Rigg już został gdzieś porwany (chyba, że mieszka w foliaku :P) więc po co znowu atak?

ocenił(a) film na 7
AlanVI

A czy ten na kszesle na poczatku zwiastunu nie wydaje sie wam podobny do Gordona??

ocenił(a) film na 6
swiechuu

Według mnie to Jeff:) to najbradziej prawdopodobna opcja. Rigg się budzi i zaczyna szukac wyjścia nagle wpada na niego Jeff który myśli że to jakiś kolejny pomocnik Jigsaw'a.

ocenił(a) film na 10
Lupus_6

Skąd płaszcz w takim razie? Chyba nie gwizdnął martwemu Jigsawowi bo po co. :P

ocenił(a) film na 5
AlanVI

hmm a wiec ciekawe kto siedzi na krzesle w masce swini skoro brenda wisi z jakims gosciem na sznurku... swoja drogą wrazenie robi pulapka ktora powoli zgniata głowe gosciowi od boku...

ocenił(a) film na 5
Makron

no i zauwazcie ze glos mowiacy "you think this over, but a game just be gone" jest inny (tzn w zwiastunach takie kwestie mowil glos taki sam jaki byl na nagrywanych kasetach a tu jest inny) czyli ktos nowy by sie jednak szykowal

ocenił(a) film na 6
swiechuu

ja tam nie widzę płaszcza, dla mnie to może byc Jeff. nawet z tej drugiej fotce widac ledwo twarz przez foliei bardzo przypomina Jeff'a;) a na tym krześle w masce świni (chociaż na fotce nie ma tej maski widac a na plakacie już jest;) to zapewne będzie Jill.

ocenił(a) film na 6
swiechuu

ale ja się tam nie znam;) więc to może byc każdy, pożyjemy zobaczymy:) Kurcze już się nie moge doczekac:) dobra więcej nie bawię się w rozwiązywanie zagadek przed pojawieniem się filmu:) czekam żeby znów byc szokowanym zwrotami akcji i tym kim jest następca Jigsaw'a i czy w ogóle jest następca:) uwielbiam to w tym filmie że nic tutaj nie jest oczywiste zawsze jest jakieś totalne zaskoczenie, no i ten niesamowity klimat, yeeeah:) pozdro dla fanów serii!:) ...how much blood would you shed to stay alive?...

Lupus_6

Jeszcze jeden screen nalepiej go powiekszyc lepiej widac twarz:
http://img508.imageshack.us/img508/3396/screenuq1.jpg

ocenił(a) film na 5
quelabba

Ten szaleńczy błysk w oku pasuje mi do Jeffa... a tak na powaznie to ciezko mi powiedziec obstwaiam JOhna albo Jeffa na Gordona :((( mi to nie wyglada

Makron

sciagnąłem sobie trailer w 1080i (HD)
ale i tak ciezko dojrzec xD, może to zupełnie ktoś inny jeden z graczy lub cos xD pozyjemy zobacyzmy ;)

ocenił(a) film na 4
swiechuu

Wywnioskować ze zdjęcia można iż to facet. Jeżeli zastępuje Jigsawa to na pewno nie mógł by to być Gordon (tak latał by bez nogi???). Odpada sam John wiadomo staruszek nie żyje. Jeff :) odpada ale 1% zawsze jest. Więc któż to taki?

ocenił(a) film na 10
swiechuu

Ściągnąłeś czy obejrzałeś? Jak ściągnąłeś to powiedz jak (lub ktoś inny powie) bo chciałbym nagrać ten trailer na PSP.

AlanVI

sciągnąłem i obejrzałem, z filmwebu, rozszerzenie .mov
wiec nie wiem czy sie wgra xD
nadal suzkam w avi, zeby wgran na komórke xD

ocenił(a) film na 7
swiechuu

a moze pojdziemy najprostrza i zarazem najbananlniejsza droga - skoro odnajduja zone jigsaw'a to moze jego nastpca jest jego syn <lol2>

ocenił(a) film na 5
serafin_5

nieee... on raczej nie mial syna... poza tym w 4 ma pojawic sie ktos z pierwszych czesci

ocenił(a) film na 9
Makron

ale to jest potwierdzone że ma ktoś z Saw 1 byc? Pokaż mi żródło na któym to widziałeś?

ocenił(a) film na 7
swiechuu

.. moze pojawi sie zona gordona, bo oniej ani widu ani slychu :D..

ocenił(a) film na 9
serafin_5

Oglądając ostatni plakat, stwierdzam że to moze byc ta osoba która jest na tym plakacie (siedzi na krześle w masce świni)

Dlaczego tak sądzę:
1. Jeśli byłaby to pułapka to po co ta kobieta ma maskę świni na głowie, przecież osoba którą widzimy z pistoletem jeśli miałby ją uratowac to i tak się dowie kto to
2 Poza pod plakatem jest napisane: "It's a trap", że to ma znaczenie że to jest zasadzka:P

No chyba że ta osoba w masce jest kimś ważnym dla osoby z pistoletemi i niby miałoby to byc zaskoczenie ale co to za zaskoczenie ze na ścianie sa jej zdjęcia (chyba że tej osoby nie ma na zdjęciach ale to by było bez sensu)

Proszę odnieście się do mojego toku myślenia:]

ocenił(a) film na 10
milosz18

1. Jest na pewno gra. Wystarczy spojrzeć, że osoba ta jest skuta łańcuchem u nóg, a maska jest po, być może, aby Rigg dowiedział się dopiero po skończonej grze kim jest ta osoba (być może jest kimś ważnym).

2. Wydaje mi się, że do zdanie nie jest jakimś nawiązaniem do plakatu (filmu pewnie owszem), bo hasło w każdym plakacie. Tak samo było w plakacie z jedynki i trójki, hasła dopiero później podczas filmu wydawały się nam logiczne.

Chciałem jeszcze dodać, że chyba po raz pierwszy pułapka która jest na plakacie jest 100%-towym nawiązaniem do filmu (palce, zęby itp. nie były no chociaż wizerunek Jigsawa był ale to nie była jakaś scena pułapki, a noga była w pewnym sensie nie wiadomą skąd ona tam jest, a zresztą umieścili także rękę więc i noga mogła być nie planowana).

ocenił(a) film na 10
AlanVI

Powiedzmy, że dwa nowe plakaty i... trailer... w wersji japońskiej, lecz nowy.

Plakaty:
http://img1.gildia.pl/_n_/film/filmy/saw4/posters/poster06-640.jpg
http://img1.gildia.pl/_n_/film/filmy/saw4/posters/poster08-640.jpg

Trailer:
http://www.filmz.ru/traler/saw4_jpteaser_560x316.wmv