PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Oszalałem?

ocenił(a) film na 7

Witam wszystkich. Mam ogromny problem, a raczej nie wiem o co chodzi. Przejdę do rzeczy. Jakiś czas temu (liczcie w latach) przyszedł sąsiad i przyniósł mi 'piłę IV' i jeszcze jakieś inne filmiki. Zrzuciłem na dysk, a po jakimś czasie przyszła mi ochota na obejrzenie tejże piły z racji tego że oglądałem wszystkie poprzednie, wprawdzie w kolejności III, I, II ale zawsze. No i obejrzałem... Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że ostatnio postanowiłem sobie odświeżyć serię (teraz już w dobrej kolejności) z okazji zbliżającej się premiery Piły VI. Jakże wielki był mój szok kiedy zacząłem oglądać Piłę IV po raz drugi ( muszę tu zaznaczyć że nie była to ta sama wersja którą miałem od sąsiada, tylko jakaś inna(no dobra ściągnąłem z neta bo tamtą od sąsiada pożyczyłem za wieczne nie oddanie)). Były to dwa zupełnie inne filmy. Tzn teraz wiem że to co sam ściągnąłem to była autentyczna pia IV, bo zgadza się z opisem na filmWeb, ale to od sąsiada to też było na kształt piły i: grupa młodych ludzi została zamknięta w domu, wszystko miało być na wzór reality show o haśle chyba: czego się najbardziej boisz. I pamiętam pierwszą 'próbę' jak koleś (murzyn zresztą) mówił że najbardziej boi się obudzić podczas swojej operacji no i okazuje sie że gdzieś koło serca ma zaszytą bombe i musi ją sobie zaraz wypruc bo wybuchnie, drugi przyklad to koles ktory bal sie ciemnosci, zostal wewalony do takiego pomieszczenia gdzie na ziemi byly linki poprzywiazywane do spustow od shotgunów no i on mogl zapalic swiatlo zeby bezpiecznie przejsc ale to swiatlo bylo tak jasne ze paliło galy no i musial dokonac wyboru..
moze ktos bedzie wiedzial co to byl za film bo ja juz nie wiem czy sie jigsaw zemna bawi czy co
help!

maciek31

Tytuł filmu to zapewne 'Are You Scared'