PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

PYTANKA :)

ocenił(a) film na 10

Ja wbijam w to, czy ktos sie uwaza ze geniusza i odraz zrozumial powiazania 3 z 4, czy nie. Ja nie zalapalem tego odrazu i wciaz ma jakies watpliwosci, dlatego moze ktos mi wytlumaczy, to czego nie rozumiem. I odrazu prosze bez debilnych komenatarzy, typu : "jak mozna tego nie zrozumiec" "idz ogladaj gumisie", bo rozumiem, ze po to jest forum ,aby dyskutowac i pewny rzeczy wyjasniac. A wiec tak:

Powiedzmy, ze Pila 3 i 4 dzieja sie rownoczesnie. To by faktycznie wyjasnialo, ze Jeff( typ z 3 czesci, ojsciej porwanej corki i lekarki) po poderzeniaciu gardla jigsawa nie siedzial w tym pokoju np. pol roku, tylko agent Strahm (ten od FBI z 4 czesci), ktory wpadl i go zabil juz w 4 czesci wszedl doslownie chwile po tym jak jeff zabil jigsawa. Czyli bylo by tak, ze : Amanda nie zyje, bo wpada wkurwiony jeff do tej sali gdzie lezy jigsaw i ja zabija, podchodzi do lozka jigsawa podcina mu gardlo i ten umiera, jak umiera on wysadza leb lekarce (zonie jeffa) a on odsluchuje dyktafon, ktory zostal przy lozku, ze jego corka jest gdzies uwieziona. I ZARAZ potem wchodzi ten agent FBI detektyw Strahm (z 4 czesci) i zabija Jeffa nie wiedzac kim on jest. Tak wiec mamy ciała: Amandy, Dr. Lynn, Jeffa, Jigsawa, i possrod nich jest agent Strahm. Za chwile Hoffman (ktory kontynuowal dzielo Jigsawa) zamyka go w tym pomieszczeniu. To teraz ekipa, ktora przysla do tego budynku ( i zabrala miedzy innymi cialo Jigsawa na utopsje) wypuscila agenta FBI, ktory byl tam zamkniety. I teraz czy ten agent wiedzial (domyslal sie), ze to Hoffman kontunuowal gre jiggsawa a co za tym idzie zamknal go w tym pomieszczeniu ? Jesli tak, to w momencie kiedy go wypuscili, powinni zlapac Hoffmana. Chcialbym ,zeby ktos mi wytlumaczyl fragmetn pomiedzy zamknieciem agenta w tym pomieszczeniua przewiezieniem ciala jigasawa do kostnicy ( bo dla mnie znalezienie ciala jigsawa jest rownoznacnze ze znaleziem agenta).

P.S. Agent Rigg chyba tez wciaz zyl, jak go Hoffman zamykal, prawda ?

ocenił(a) film na 10
jigsaw_5

Odpowiedź jest taka, że dowiemy się tego w 5 części. Nie wiadomo jak było. Możliwe było też, że np. Hoffman poczekał aż Strahm umrze, tam z głodu, lub jakoś się wytłumaczy, że np. podejrzewał, że Strahm coś tam przeskrobał i dlatego go zamknął. Tego nie wiadomo. Po prostu zostaje czekać na następną część.