PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Zeby sie odechcialo jakiemus idiocie zrobic czesc piata. Trojka jest dobrym zakonczeniem trylogii, nie powinno sie to ciagnac dalej... Zreszta w przyszlym roku w kinach bedzie o wiele ciekawszych horrorow i thrullerow w kinach- Halloween, Resident evil: Extinction, Grind House, 30 days of night...

ocenił(a) film na 10

Nie zgadzam sie z tobą, ponieważ Seria ma wielu zagorzałych fanów, którzy sobie nie odpuszczą kolejnego filmu ze swojej ulubionej serii. Jeśli o mnie chodzi gdyby była nawet Piła 10 to i tak z przyjemnością bym ją obejrzał! Pozdro dla wszystkich fanów Piły!

gala1990

Też się zgadzam, byleby mieli ciekawą fabułę ciekawe i trzymajace w napięciu momenty... mogloby byc ich nawet 10... Jeśli tak Ci przeszkadzają kolejne cześci to ich nie oglądaj proste xD Ja poprostu nie wiem czemu wy robicie z tego katastrofę, są fani i są przeciwni temu filmowi, jak ktos nie lubi to NIE OGLADA simple XD Mi się tam podoba, ma coś w sobie i po glębszym zastanowieniu się nad slowami Jigsaw'a można odnieść się nawet do siebie, oczywiscie nie dokładnie... nie jest to byle jaki horror w którym wiesz co się stanie jeśli usłyszysz mroczną muzyczkę w tle i zobaczysz na ścianie cień jakiegoś mordercy z nożem...

ocenił(a) film na 3

Zgadzam sie z autorem wątku. Zdecydowanie przegieli z serią. Tyle części w tak krótkim czasie? Jedna wielka komercha, która czuć na kilometry! Dno i pięć metrów mułu.
IMHO powinni skończyc na pierwszej częsci. Ponieważ był to jeden z najlepszych produkcji jakie dotychczasz ogłądłem. Druga to już zrobiona dla powiekszenia budżetu. I coraz to kolejna cześć, w każdej jest tworzona "furtka" przez autora do następnego part'u i nie ma to końca. Czyżby twórcy szli w ślady telenoweli "Moda na sukces"?

ocenił(a) film na 4

Nawet jeśli część czwarta poniesie finansową klęskę (co i tak jest mało prawdopodobne) piąta część i tak powstanie. A dlaczego? Bo ta seria to kura znosząca złote jaja. Niewielkim nakładem producenci zarabiają krocie.
Tak więc jeśli czwórka się nie uda, w piątej producenci postarają się po prostu uniknąć błędów popenionych wcześniej. Zatrudnią kolejnego scenarzystę i reżysera, w filmie poupychają wiecej krwawych scen i jakoś pchną to do przodu...
Ale nie oszukujmy się... czwórka zarobi dużo, bardzo dużo.

użytkownik usunięty
Pinokio1983

Wiem ze czwarta pila zarobi bardzo duzo, i to mnie denerwuje, bo taka krwawa miazga (mi sie podobala czesc pierwsza, reszta nie) nie pozwoli innym horrorom zaciekawic, i przyciagnac widownie. Nie ma juz oryginalnych pomyslow, wystarczy spojrzec na filmy ktore maja premiere w 2007 roku, same sequele, prequele, drugie, trzecie czesci wielkich superprodukcji...

ocenił(a) film na 7

Ludzie a jakby im się odechciało robić dalsze części to pewnie byście płakali bo zamiast Piły IV albo V leciałby jakiś denny słodki filmek dla dziewczynek ok może troszkę przegieli ale ja myślę że bez dalszych części Piły nie było by do kina po co chodzić bo żaden horror nie ma takiej innej fabuły jak Piła a jakby poprzestali na III części wiedziałbyś co się stało z pozostałymi bohaterami???Resident Evil większej kichy nie widziałem a druga tak samo słaba jak perwsza trzecia też nie zapowiada się ciekawie..Pozdrawiam
P.S ja dalsze części Piły traktuję jako świetne uzupełnienie pierwszej części i ten film jest jak układanka a co do IV cz..no cóż Niech zacznie się gra..