Ja rozumiem zagorzałych fanów serii (bo sam nim jestem), ale po co robić kolejną czwartą już część Piły. Moim zdaniem "trójka" powinna być ostatnią częścią - sądzę tak po obejrzeniu owego filmu, w którym wieeeele ciekawych rzeczy się wyjaśnia.
Odpowiedź jest prosta, dla kasy;)Twórcy zwietrzyli kabone i teraz już nie popuszczą, będą doić ten tytuł aż zdechnie śmiercią naturalną(czyt.nikt już tego nie będzie chciał oglądać), jak inne tasiemcowate thillero-horrory. Póki co, zapotrzebowanie na nową Piłę jest, więc niby czemu mieli by zaprzestać kręcenia kolejnych części? Co by nie mówic, Piła to jedna z lepszych tasiemcowych produkcji i jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolę obejrzeć Saw 4 niż kolejny Krzyk, albo Piątek Trzynastego(bleee);)
Fakt, że dużo rzeczy jest jeszcze niewiadomych... jak dla mnie za dużo, ale z drugiej strony jeśli mają robić tego 17 części, z czego od 10 lokacje bedą tak dziwne jak w Piątku 13-ego (kosmos, piekło...) wyobraźcie sobie Piła 7 : Nowe Pokolenie (okazuje się, że Jigsaw ma syna, który właśnie dorósł i dowiedział się o swoim ojcu), albo Piła 8 : Zmartwychwstanie (niespokojny duch Johna niezadowolony z poczynań syna opętuje laleczkę Billego), a potem cross-overy : Jigsaw vs Kruger, Jigsaw vs Aliens vs Predator vs Terminator vs Superman vs Borat...
Bez przesady... ale jak już robią tą 4 część to niech dobiją do ładnej liczby 5 i koniec, bo Piła bez Johna to już będzie błazenada... bo nie wiem kto będzie Jigsawem w 4... Daniel, Adam... doktor Gordon... ten murzyn dowodzący oddziałem Swat... a może ten nowy detektyw z 3 :/
zgadzam się z Tobą co do śmierci naturalnej, ja będę tak długo oglądać kolejne części aż mi się nie znudzi, a po trójce jeszcze się nie znudził i czekam na IV :D
Pozdrawiam
Poprostu jeżeli tak dalej pójdzie to dostaniemy kolejny "Piątek Trzynastego" i każda część będzie gorsza od poprzedniej, a ludzie i tak będą chodzić do kina żeby zobaczyć, jak fajnie zabijają ludzi w tym filmie :/
Fanboy'ów i psychopatów nie licz, oni i tak pójdą na każde gówno żeby tylko popatrzeć jak szalchtuja ludzi;). Na całe szczęście takie ludziska są w mniejszości(jak mniemam;)i wątpię żeby twórcy Piły na nich się ogladali-zapał do płodzenia kolejnych części spadnie wraz ze spadkiem oglądalności, a oglądalność w przeważajacej mierze generuja ludzie "normali"(tacy co oczekują po filmie czegoś więcej, niż tylko pożogi), więc nie martwiłbym się na zapas;)