PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

ciezko jest tworcom juz zaskoczyc widza-film zaczyna sie dosc lekko i optymistycznie(mam na mysli pierwsza pulapke z zawiazanymi ustami/oczami).
Wielkim zaskoczeniem(pozytywnym) byla trzecia 'Pila',ze jeszcze mozna ostro akcje poprowadzic-w czesci 4tej juz tortury zlagodzone,zblizenia niedoskonale,malo elementow gore nie liczac moze kostnicy,ale to raczej nie gore tylko zwyczajna w swiecie autopsja,jakie sie przeprowadza wszedzie w swiecie.
Film staje sie kryminalem,thrillerem juz nawet nie jest-bo thriller jednak ma straszyc.
Tu tego nie ma detektywi laza przez caly film.
Kolejnym bardzo powaznym niedomaganiem filmu jest wedlug mnie mala ilosc
pulapek i mala pomyslowosc.A jak cos obmysla to ciagna watek przez pol filmu jak tego 'lodowego przytulaka'.
Ktos kto lubi cykl-powinien obejrzec-dla reszty,sa lepsze filmy na tym swiecie.
Nadwrazliwi co to krzyk podnosza jaka to chala ten film-niech sobie ida E.T.ogladac-zamiast niechcacy robic reklame tej produkcji.

ocenił(a) film na 8
Vaginator

Wg mnie IV była całkiem niezła i pomysłowa no oczywiście nie robi takiego wrażenia jak I ale moim zdaniem warto poświęcić czas na obejrzenie.
pomysł ze policjantem od którego jest wszystko zależne (lipny a zarazem pomysłowy- chodzi o sposób pokazania).
Wielkie pokręcenie z pogmatwaniem sama dokłądnie nie wiem o cholere biegało, ale mi podszedł.