Spotkałem sie z wieloma opiniami na temat tej seri i wiekszosć z nich była typu "krwawa jatka bez sensu". Ale w pełni sie z tym nie zgadzam, Piłe trzeba zrozumieć.
Lubie filmy w których pokazywane sa prawdziwe ludzkie emocje i ludzka natura. Nie duzo takich, wiekszosć to albo tanie dramaty albo krawe filmy z zmutowanymi krasnalmi prosto z zapomnianego lasu. :)
Tutaj nie ma złych i dobrych bo kazdy jest zły, każdy zasłuzył na test i tylko od niego zalezy czy go spełni. W średniowieczu to praktykowano i obcinano rece albo wykłuwano oczy.
Jingsaw nie jest morderca jest reformatorem robi to co inni ludzie nie odważyli sie zrobić zemśćic sie... on nie zabija!! On daje im szanse odpokutować!
Przeczytałem Twoją "recenzję" i tak się zastanawiam, czy czasem Ty nie zechcesz nakręcić "Piły V"...
Nie rozmyślaj nad moralnością Jigsawa, to tylko zręcznie napisana fabuła, która w pierwszej części zaskoczyła, w drugiej (raczej) potwierdziła wysoki poziom, w trzeciej... nie pokazała nic nowego. A w czwartej? Zobaczymy.
Tak czy siak z tego filmu się zrobił serial. :-)
Powiem ci zę skoro to jest 4 cześć i jeszcze nie jest zepsuta do szpiku kosći to niezły wyczyn jest. Bo zrobic dobry film to sztuka, a zrobic kontynuacjie które beda sie sprzedawać nie tylko maniaką seri to juz jest coś!
Mało jest filmów które przy którejś cześci z koleji były by w miare fajne. A pile sie udało i mysle ze jednak nie przemoc tak ciagnie tylko inność piły.
Piła ma oddemnie 7/10 nie jest wybitna i pare spraw mi sie bardzo nie podobało ale ogólnie jeszcze cciagnie...
A co do piły 5 to OK składamy sie po 10mln $$ i bedziemy razem krecić... :) Albo składamy sie po 100zł i robimy krew z ketchupu wynajmujemy meneli i zamiast mięska bedzie kurczaczek :)