PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66254
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Mamy już ranking poszczególnych części. Wiadomo, że ważnym i najbardziej wyczekiwanym momentem jest zakończenie. Który najbardziej wam się podobał?

1 miejsce - I
Nie spodziewałem się niespodzianki i chyba przez to tak na mnie zadziałało jak wstał Jigsaw i... "game over"
2 miejsce - II
Równie niesamowite zakończenie (jednak spodziewałem się zakończenia i dlatego oczko niżej)
3 miejsce - IV
Dwa ostatnie miejsca daleko za pierwszą dwójką. dla "czwórki" plus za TAKIE połączenie z III i sekcja
4 miejsce - III
Takie nijakie. Niby Jigsaw ginie, amanda ginie (w sumie to wyszyscy giną), ale brakuje tego czegoś...

Witek_29

Mi się każde zakończenie podoba, pod warunkiem, że słyszymy przemowę Jigsaw'a z dyktafonu i schematyczną muzykę, wtedy jest klimat. Ale chyba najlepiej zaskoczyło mnie zakończenie:

1. Saw II - Nagranie nie jest na żywo, mijają 2 godziny, otwiera się sejf z Danielem. Eric zamknięty. Wszystko się perfekcyjnie odwróciło :)

2. Saw I, Saw III, Saw IV - Wszystkie tak samo dobrze, chodź trochę mniej od dwójki...

Pozdrawiam :)

Kozii512

Popieram przedmówcę. Zakończenie II części - niesamowite... Jeszcze dziś pamiętam, jak waliło mi serce ;P