PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Obejrzałem właśnie film i nasunęło mi się pare pytań, może ktoś będzie miał jakiś pomysł albo znał odpowiedź :p

1)W jaki sposób policja i agenci FBI znaleźli się w miejscu w którym zginęła Kerry? (minęło 4 dni od jej zniknięcia)

2) Skąd Kerry wiedziała, że dwóch funkcjonariuszy może mieć kłopoty i w jaki sposób powiadomiła o tym FBI? i do czego miał niby służyć klucz który dała agentom FBI ?

3) Kim mógł być facet, przywiązany do drugiej części łańcucha z Artem? czy miał wogóle szanse się uwolnić? skoro koperta była zaadresowana tylko do Arta

4)Skąd detektywi wiedzieli o Amandzie? (chociaż moje przypuszczenia są takie, że palce w tym maczał Hoffman, widać jak przy pułapce Troya kradnie dowód zbrodni, być może umieszcza na nim odciski Amandy, albo inne wyjście ze Daniel (SAW II), zeznaje kto go porwał, nie wiadomo)
A skoro Amanda nie umieściła Kerry w pułapce tzn że musiała znać się z Hoffmanem

5)Po co Hoffman wkłada klucz do koperty z jakimś listem? (nie chodzi tu chyba o koperte do Amandy tylko o jakąś inną)

6)Co Jigsaw wrzuca do kosza przy łóżku żony, wcześniej trzyma to w ręce?

7)i co z tym szklanym pudłem w warsztacie Jigsawa? chociaż tu przypuszczam, że dowiemy się w następnej częsci

8) co w tym wszystkim robiła agentka Perez skoro i tak Jigsaw wiedział, że dostanie kulke?

To chyba tyle pytań, które mi się nasunęły hehe a co do tej figurki buddy, którą widać w 3 częsci obok Jigsawa to jest to chyba ta figurka, która ukradł Cecil na festynie
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
narayan85

Co do 3 to to był ten koleś który wychodził z kliniki.Zanim Cecil zaatakował kobiete Johna.7 sam się zastanawiam :P. A co do reszty pewnie dowiemy się w 5 czesci. Chociaż ja dalej uważam że to dr Gordon :)

Robert831231

beznogi dr Gordon?? wg mnie to będzie żona Jigsawa z kimś do towarzystwa ;)

ocenił(a) film na 9
Kuririn

Może mieć proteze :)