PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Hello!! mam pytanie do wszystkich kumatych i tych którzy lubia myślec godzinami nad Piłą:D

Jedną kwestie chciałbym zrozumieć. Mianowicie do czego odnieść początek Piły 4 gdzie Hoffman i ten czarny ze Swata odsłuchują kasete z autopsji Jigsawa. Potem leci akcja. Na końcu wiadomo okazuje sie że końcówka 4 to tak naprawde rozwinięta końcówka 3 gdzie ten murzyn zostaje w hangarze i ten koleś z FBI i zamyka ich Hoffman. Widać było że ten murzyn uświadamia sobie że Hoffman był częscią gry widząc go jak wstaje z krzesła. A na początku filmu razem przyjeżdzają do kostnicy. Więc ten początek musi byc chyba daleko za wydarzeniami z końca 4 i 3:) I jestem ciekaw czy Hoffman pomagał już Jigsawowi w 2? bo w 3 na pewno.

A ktoś tam pisał o tej dziewczynce. No ten mąż tej lekarki co jej troszke zdeformowało główke miał ją ratować i być wciągnięty w nową gre ale Jigsaw nie przewidział że go ktoś zastrzeli. Tak więc dziewczynka pewnie gdzieś siedzi ukryta. Swoją drogą marnie skończył ten detektyw Matthews z 2 ciekawe czy go coś bolało....

ocenił(a) film na 10
flaurus

"Mianowicie do czego odnieść początek Piły 4 gdzie Hoffman i ten czarny ze Swata odsłuchują kasete z autopsji Jigsawa."

Gdzie ty widziałes Rigga jak Hoffman odsłuchiwał kasetkę wyciągniętą z brzucha Jigsawa, co chował się za kotarą jakąs?? Sam stwarzasz sobie jakies problemy, masz bujną wyobraźnię, wymyslasz sceny a potem myslisz dlaczego tak było...

"A na początku filmu razem przyjeżdzają do kostnicy."

Kolejna bujna fantazja... albo oglądałes niezłą podróbkę albo wcześniejszą część

Historia o dziewczynce i jej uprowadzeniu zamieściłem w wątku "Dziewczynka"

POZDRO

Drabsson

Wydawało mi sie że Hoffman w kostnicy był razem z Riggiem?? chyba że sie myle. Nie moge do końca skojarzyć. Dlatego sie pytam. Jeśli Rigga nie było to wiele wyjaśnia.

ocenił(a) film na 10
flaurus

TAK MYLISZ SIĘ!!!!!!!

Rigg tam nie było i koniec kropka.

MASAKRA :(

ocenił(a) film na 10
flaurus

heh jeszcze chciałem dopisać:

sytuacja wyglada tak: Hoffmann okazuję się tym który pomagał Jigsawowi, Rigg jest tym zszokowany... i potem wg twojego toku rozumowania Rigg wraz z Hoffmanem jadą odsłuchać kasety z żółądka Jigsawa, czyli wyglada na to, że Rigg też był też zamieszany we współprace z Jigsawem :P tylko szkoda że tego nie było w filmie :D

Drabsson

A skąd wiesz że kostnica to wydarzenie zaraz po końcówke 4??? zresztą niewazne cholera wydawało mi sie że Rigg tam był:D A skoro Hoffman był w kostnicy gdzie było ciało Jigsawa to znaczy że policja zabezpieczyła teren tej fabryki. No więc ciekawe co sie dzieje z Riggiem i tym gostkiem z FBI??? co nie było ich tam po przyjeździe policji?? dlatego uważam że kostnica to chyba troche późniejsza scena. Może nawet końcówka Piły V.

ocenił(a) film na 10
flaurus

Tak to sie zgadza!! zdarzenia w kostnicy to może być początek Piły VI, albo nawet koniec Piły VI...

To co stało się z Riggiem i Strahamem będzie wyjaśnione zapewne w 5, ale zrozum jedno w kostnicy nie było Rigga!!

flaurus

No dobra, dobra. Wyraźnie widać, że cały wątek przyczepiony na siłę, aby dać początek następnym częściom. Trochę to się nie "styka" dla całego charakteru filmu, że w trzeciej części ani razu nie wspomniano o Riggu jako graczu czy zboleściałej trójce bawiącej się w topnienie lodu. I to wszystko tuż obok ojca poszukującego swojej córki. Pamiętajmy, że skoro pan detektyw przesłuchuje taśmę po całej akcji, to wszystkie historie musiały toczyć się w tym samym czasie, blee - i ta konfrontacja w sali szpitalnej tuż obok ciała Jigsawa - mi to już nie przypadło do gustu.

waldiben

eric nie mial odcietej nogi, zmiazdzyl se piete zeby noga mogla wyjsc z obreczy

astral55

To ta babka obcięła mu nogę.
Słuchajcie, jeśli ten z FBI został na końcu piły 4 zamknięty z trupami i z ciałem Jigsawa na łóżku, to sugeruję, że to początek piły 5 i oni wtedy odsłuchują tą kasetę, bo myślą, że to koniec gry, jeśli on umarł. Sądzę, że FBI czy policja znaleźli tego gościa zamkniętego z ciałem Jigsawa na początku 5 części i wtedy rozkrajali Jigsawa myśląc, że to już koniec i znaleźli kasetkę w jego żołądku i odsłuchali... I okazało się, że to dopiero początek... No i wtedy akcja pewnie bedzie toczyc sie przez reszte 5 czesci i do konca 6... Nie sądzicie ??

_Em

brawo Sherlocku -_-' o tym to już każdy wie heh

uxi88

naprawde?????? loool, jakos nie widac, ale spooooko.

_Em

no chyba, że ktoś nie ma mózgu