Hello!! mam pytanie do wszystkich kumatych i tych którzy lubia myślec godzinami nad Piłą:D
Jedną kwestie chciałbym zrozumieć. Mianowicie do czego odnieść początek Piły 4 gdzie Hoffman i ten czarny ze Swata odsłuchują kasete z autopsji Jigsawa. Potem leci akcja. Na końcu wiadomo okazuje sie że końcówka 4 to tak naprawde rozwinięta końcówka 3 gdzie ten murzyn zostaje w hangarze i ten koleś z FBI i zamyka ich Hoffman. Widać było że ten murzyn uświadamia sobie że Hoffman był częscią gry widząc go jak wstaje z krzesła. A na początku filmu razem przyjeżdzają do kostnicy. Więc ten początek musi byc chyba daleko za wydarzeniami z końca 4 i 3:) I jestem ciekaw czy Hoffman pomagał już Jigsawowi w 2? bo w 3 na pewno.
A ktoś tam pisał o tej dziewczynce. No ten mąż tej lekarki co jej troszke zdeformowało główke miał ją ratować i być wciągnięty w nową gre ale Jigsaw nie przewidział że go ktoś zastrzeli. Tak więc dziewczynka pewnie gdzieś siedzi ukryta. Swoją drogą marnie skończył ten detektyw Matthews z 2 ciekawe czy go coś bolało....
"Mianowicie do czego odnieść początek Piły 4 gdzie Hoffman i ten czarny ze Swata odsłuchują kasete z autopsji Jigsawa."
Gdzie ty widziałes Rigga jak Hoffman odsłuchiwał kasetkę wyciągniętą z brzucha Jigsawa, co chował się za kotarą jakąs?? Sam stwarzasz sobie jakies problemy, masz bujną wyobraźnię, wymyslasz sceny a potem myslisz dlaczego tak było...
"A na początku filmu razem przyjeżdzają do kostnicy."
Kolejna bujna fantazja... albo oglądałes niezłą podróbkę albo wcześniejszą część
Historia o dziewczynce i jej uprowadzeniu zamieściłem w wątku "Dziewczynka"
POZDRO
Wydawało mi sie że Hoffman w kostnicy był razem z Riggiem?? chyba że sie myle. Nie moge do końca skojarzyć. Dlatego sie pytam. Jeśli Rigga nie było to wiele wyjaśnia.
heh jeszcze chciałem dopisać:
sytuacja wyglada tak: Hoffmann okazuję się tym który pomagał Jigsawowi, Rigg jest tym zszokowany... i potem wg twojego toku rozumowania Rigg wraz z Hoffmanem jadą odsłuchać kasety z żółądka Jigsawa, czyli wyglada na to, że Rigg też był też zamieszany we współprace z Jigsawem :P tylko szkoda że tego nie było w filmie :D
A skąd wiesz że kostnica to wydarzenie zaraz po końcówke 4??? zresztą niewazne cholera wydawało mi sie że Rigg tam był:D A skoro Hoffman był w kostnicy gdzie było ciało Jigsawa to znaczy że policja zabezpieczyła teren tej fabryki. No więc ciekawe co sie dzieje z Riggiem i tym gostkiem z FBI??? co nie było ich tam po przyjeździe policji?? dlatego uważam że kostnica to chyba troche późniejsza scena. Może nawet końcówka Piły V.
Tak to sie zgadza!! zdarzenia w kostnicy to może być początek Piły VI, albo nawet koniec Piły VI...
To co stało się z Riggiem i Strahamem będzie wyjaśnione zapewne w 5, ale zrozum jedno w kostnicy nie było Rigga!!
No dobra, dobra. Wyraźnie widać, że cały wątek przyczepiony na siłę, aby dać początek następnym częściom. Trochę to się nie "styka" dla całego charakteru filmu, że w trzeciej części ani razu nie wspomniano o Riggu jako graczu czy zboleściałej trójce bawiącej się w topnienie lodu. I to wszystko tuż obok ojca poszukującego swojej córki. Pamiętajmy, że skoro pan detektyw przesłuchuje taśmę po całej akcji, to wszystkie historie musiały toczyć się w tym samym czasie, blee - i ta konfrontacja w sali szpitalnej tuż obok ciała Jigsawa - mi to już nie przypadło do gustu.
To ta babka obcięła mu nogę.
Słuchajcie, jeśli ten z FBI został na końcu piły 4 zamknięty z trupami i z ciałem Jigsawa na łóżku, to sugeruję, że to początek piły 5 i oni wtedy odsłuchują tą kasetę, bo myślą, że to koniec gry, jeśli on umarł. Sądzę, że FBI czy policja znaleźli tego gościa zamkniętego z ciałem Jigsawa na początku 5 części i wtedy rozkrajali Jigsawa myśląc, że to już koniec i znaleźli kasetkę w jego żołądku i odsłuchali... I okazało się, że to dopiero początek... No i wtedy akcja pewnie bedzie toczyc sie przez reszte 5 czesci i do konca 6... Nie sądzicie ??