W pierwszej czesci poznajemy tragiczna historie gry Dr Gordona i Jigsaw'a... Gdyby Gordon mial sie juz wiecej nie pojawic nie wspominano by o nim w dwojce (w jednej z retrospekcji John wchodzi do gabinetu lekarskiego a obok pisze dr Lawrence Gordon) no i w trójce na dokumentach ktore dostaje Lynn takze widnieje nazwisko doktora a po za tym Lynn o nim wspomina... Po za tym gdzies czytalem ze w pPile 2 albo w Pile 3 widac gdzies plany protezy nogi... Tego akurat na filmach nie znalazlem ale znalazlem inna dosc ciekawa rzecz...
W Pile 3 w jednej z retrospekcji widzimy jak Jigsaw rysuje szkic pułapki ktora sie nie ukazala w filmie... przypomina ona cos w rodzaju klatki na ptaki zalozona na glowe ofiary... w dwojce zanim odzialy SWAT wycelowywuja w Jigsawa jest pokazane cale jego laboratorium i na jednej ze scian tez jest identyczny rysunek... maly szczegól a moze sie w czwórce cos takiego bedzie...
Wie ktos moze gdzie widac te plany budowy protezy tzn w ktorej scenie i wktorej czesci???
Ja tą klatkę zauważyłem już w 2, i myslalem ze bedzie w 3, ale nie bylo. Mozliwe wiec ze bedzie w 4, tylko co to mogloby robic?
Zauwazylem w 3 zrobiona ta pulapke (25 minuta). Makron, w jakims temacie napisales ze chcesz widziec proteze nogi. Pojawia sie ona w 85 minucie. Wiem wiem nie muisz dziekowac :P
jesli masz na mysli ten rysunek nogi na scianie ten obok odcietej reki przebitej gwozdziem... to powiem ci ze to nie sa plany zadnej protezy... to jest szkic tylko ucietej nogi... tak jak ten zreka to szkic ucietej czyms reki ...
A kiedy pojawia się Obi w 3? Sorry ze zasmiecam forum pily IV ale bardzo mnie to ciekawi bo na napisach jest Obi. Jakby bylo mozna to ktora to minuta
jest to jedna z wizji Jigsawa kiedy widzi ta blondyne w parku... widzimy ja bardziej w lewej czesci ekranu a za nia widac chodnik po kotrym idzie Obi... musisz dobrze sie przyjzec
Tą scenę widziałem. To Obi specjalnie przyjeżdżał do Toronto ąeby się przejść przez jedną scenę?
Kiedy Jigsaw podaje jej karte gdzie są wypisane jego choroby a ona mówi: byłeś pacjentem dr. Gordon'a czy coś takiego.
P.S. Możesz tak nie walic tym Caps Locki'em po oczach?? :D:D