Piła 4 jak dla mnie jest za bardzo zamotana !! Akcja odbywa się zbyt chaotycznie, co uniemożliwia widzowi skupienie się na treści.Wielowątkowość filmu i dodanie zbyt wielu bohaterów sprawia że zamiast zachwycać się skąplikowaną łamigówką , sami rozmyślamy "co sie z czym je ". Jak w każdej częsci wszystko wyjaśnia się na końcu lecz i tutaj pozosaje pewna niewiadoma. Niby ok całkiem fajny film, lecz dla mnie to zdecydowanie najgorsza część !! 6,5/10
Nie wiem. Dla mnie wszystko jest zrozumiałe. Może jedynie postać Hoffmana który nie wiadomo jak skumał sie z Piła. Ale pewnie sie to wyjasni w V.
nie chodzi o to ze moze jestem kumaty czy tez nie lecz film jest mocno zakrecony !! Moze gdybym ogladal czesc 3 a pozniej od razu 4 to wiecej by bylo dla mnie jasne a tak to taki masło maślane.
Tak z Innej beczki: Pamiętacie może zdjęcia które pojawiały się przed premierą SAW IV? Był tam gościu w tej skrzynce z rozbitym szkłem, natomiast w IV nie ma takiej pułapki jest tylko moment w którym John przygotowuje taką pułapkę (odkrywa ją potem;) tak samo Zdjęcie z Hoffman'em który rozmawia przez telefon i mija drzwi do pomieszczenia z napisem "Face Your Fears" (tam gdzie zginęła Danica scott) Hoffman wygląda tak jak podczas końcówki IV (prawdopodobnie opuszcza ten magazyn). Tych momentów nie było w 4 części więc może to zdjęcia z piątej czesci? Albo wycięte sceny..ot taka ciekawostka;)
ok łap tutaj spakowałem te fotki http://s004.wyslijto.pl/?file_id=61818606061945837146