PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

omg. 1 byla rewelacyjna 2 dobra trojka kiepska a 4 to na bank bedzie kompletny badziew. czmeu jak film jest dobry to robie neipotrzebe kolejne czesci. mogli zostawic na 2 tak jak bylo a nie pila 4 ,5, pila i szescioraczki, pila na manchatanie pila na wakacjach, pila i romanse. pila 9ostateczne starcie, powrot pily, pila vs freddy kruger, pila w komsosie;|
troche mnie ponioslo ale po co to wszystko??

ocenił(a) film na 5
James_6

dla kasy... :D ale walic to kazdy film jest dla kasy... hehe jesli beda ciekawe scenariusze to moga byc dla mnie jeszcze te 3 planowane czesci... bo trojka chociaz bardzo brutalna to miala chyba najbardziej zakrecony scenariusz, natomiast jedynka to super film sam w sobie... dwojka tez nieodbiega od reszty... pytanie jaka bedzie IV?

użytkownik usunięty
Makron

3 może i miała zakręcony scenariusz... Lecz jednak nie, nie zakręcony tylko chaotyczny, zagmatwany i nielogiczny. A zakończenia się domyśliłem, podobnie jak w 1. Tylko 2 mnie naprawdę zaskoczyła na końcu choć to jedynka jest tą najlepszą częścią.

1 część - Bardzo dobra. Świetne aktorstwo, reżyseria, pomysł.
2 część - Średnia. Okropne aktorstwo, średnia reżyseria, niezły pomysł ale za dużo głupot w scenariuszu.
3 część - Badziew pod każdym względem. Krew na ekranie mnie nie rusza więc to zaletą też nie jest. Po prostu strasznie badziewna jest trójka.

Ale czwórkę i tak zobaczę z ciekawości.

Domyśliłeś się tego, że to ten, który cały film leżał "martwy" wstanie na koniec i się okaże, że to on jest Jigsawem?! To musisz być jasnowidzem... Piszesz też, że w jedynce było świetne aktorstwo, a w dwójce okropne, na pewno oglądałeś te filmy? Przecież oprócz Jigsawa i Zeppa z pierwszej części to aktorstwo w całej trylogii jest na strasznie niskim poziomie...

użytkownik usunięty
filmaniak_905769

Tak tak właśnie się domyśliłem zakończenia. Co w tym dziwnego?
No, a w dwójce mnie bardzo zadziwiło zakończenie i było bardzo dobre. Aktorstwo tak jak napisałem w 1 mi się podobało w pozostałych 2 częściach - nie.

Tiaa, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka..

ocenił(a) film na 5
filmaniak_905769

Ehh skad masz takie informacje hmm... ja slyszalem ze swostak siedzi bo wiewiorka byla nieletnia :D

James_6

A wracając do tematu... piła na manhatanie i piła na wakacjach brzmi najlepiej ;D

filmaniak_905769

Ciekawe kiedy dogoni "Modę na sukces" :) Ale muszę powiedzieć, że w ok. środka filmu przeszło mi przez głowę, że koleś na środku może być żywy. Oczywiście uznałam to za głupotę, ale nie wpadłam na to że on może mieć coś wspólnego z mordercą :) Więc miałam lekkie zdziwko :)

ocenił(a) film na 10
James_6

Buahahaha:D umarłam z piły na manchatanie :D nie no śmieszne śmieszne :) co nie znaczy, że można obrażać tak genialny film jakim jest Piła :> wg mnie Piła z każda częscią nie staje sie gorsza, moim zdaniem 4 będzie równie dobra jak wczesniejsze :)

ocenił(a) film na 9
James_6

a po co jest Twój bezsensowny post? niech będzie i 120 pił, co Ci do tego. Przecież to tylko film, czyli rozrywka dla widzów i kasa dla producentów. Skoro Ci się nie podobają kolejne części to zapomnij o nich, nie oglądaj nie komentuj, nie prorokuj, że 4 to będzie "na bank" badziew. Z takim nastawieniem, że "po co ta kolejna cześć, przecież piła skończyła się na Kill 'em all" to od razu spisujesz film na straty i podchodzisz do niego z dystansem mimo, że może być o niebo lepszy od poprzedników. Troszkę luzu i świeżego powietrza by Ci się przydało bo chyba żyjesz tylko filmami, a cała reszta to odskocznia, a niestety powinno być odwrotnie kolego...

ocenił(a) film na 7
James_6

A w trzeciej czesci to przypadkiem nie zgineli jigsaw i ta jego uczennica?? To kto teraz bedzie zabijal smerfy??