PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

jestem bardzo ciekaw co w niej było, po przeczytaniu Amanda się wściekła i chyba przez to zginęła ;D mam nadzieje, że w czwórce będzie to wyjaśnione. Gdzieś czytałem jakieś wywiady i tam ktoś z ekipy powiedział:
"Wiecie co jest w kopercie, którą Amanda otworzyła w trzeciej części, nie wiecie... to się dowiecie..."
ciekawe ;D

swiechuu

Nom i to jest chyba największa zagadka całego filmu :)

ocenił(a) film na 5
Eminem11_2

No i jeszcze historia dr Gordona :P

Makron

no ciekawe ciekawe, a premiera w Polsce to jest na to Halloween, czy jednak w styczniu ?

ocenił(a) film na 5
swiechuu

styczen :/ :(

ocenił(a) film na 6
swiechuu

do stycznia to będę już znał czwartą piłę na pamięc;)

Lupus_6

ale się dowiedzieliśmy... a pamiętam jak gdzieś czytałem jakieś wywiady z producentami i w ogóle tam z ekipą. I tam było coś w stylu:"Wiecie co było w kopercie Amandy, nie wiecie, ale sie dowiecie..." a tu co ? zonk ?NO chyba, że nie oglądałem uważnie. A jeśli chodzi o przypuszczenia sądzę, że SPOILER Nasz detektyw "niby następca" napisał coś w stylu:"To i tak ja kontynuuje grę..." Tak tylko sądzę :)

pozdrawiam :P

ocenił(a) film na 10
swiechuu

Ja mysle podobnie, uwazam ze Hoffman napisał że to on będzie kontynuował grę Jigsawa, a nie Amanda, Amanda się wkurzyła i zastrzeliła Lynn

ocenił(a) film na 8
tom320000

no to proponuje ci oglądnąc film jeszcze raz ponieważ koperte podłożył Hoffman Ale!!!...Amandzie oniej powiedział Jigsaw przed operacją i tymsamym to on kazał ją podłożyc...to była Próba Amandy (gra)która elegancko spaprała nieprzestrzegajac zasad i wskazówek Jigsawa jakie jej dawał cały czas i to sprawia że faktycznie w kopercie było to coś...Hoffman taz jest cześcią gry on nie wygrał gry Rigga tylko ja prowadził jego gra dopiero nadejdzie(tak myśle)no i czeba sobie powiedziec jedno koniec 4 to jednocześnie koniec 3 i niezapominajmy o agenie Strahmanie zamknietym z ciałem Jigsawa które puziniej jest krojone a o agencie nic...a Gordon ja osobiscie myśle ze to postac nic wiecej nie wniesie do filmu bardziej jak juz wontek z córka Jeffa która tam gdzies jest zamknieta...podro

ocenił(a) film na 6
swiechuu

SPOILER!!!! słuchajcie, nie zrozumiałem - na początku jest sekcja Jigsawa, a film się kończy zamknięciem tego agenta w pomieszczeniu z ciałem Jigsawa - czy to znaczy że cały film oprócz początku jest jedną wielką retrospekcją? Nie zczaiłem też motywu jak odkryli ciało Kerry - to też było przed sekcją zwłok Jigsawa? Strasznie pogmatwany ten film;/ z tego co udało mi się obejrzeć (połowa filmu rozmazana;/) wydaje mi się że to najsłabasza część - nie trzyma już klimatu jedynki i dwójki, a zdecydowanie postawiono to na totalną rzeźnię. szkoda....

Jeordie_White

Dla mnie 2 miała zerowy klimat i moja chierarchia to:
1,4,3,2 ;]

A co do filmu to jest tak, że retrospekcja jest na szarym końcu a Kerry lub mausoleum na pierwszym.Działo się to równo z Piłą 3 dlatego mówiono że film nie będzie retrospekcją ale nie będzie sequelem ;]

faisar

i zapomnialbym.
Rzeźnie!?
Fabuła szczególnie koniec jest świetna (nie taki koniec zwalony jak w 3)
SPOILER
Spodziewałeś się, że Forensic Hoffman to nowy Jigsaw?Ja nie (przed seansem miałem spoila)

ocenił(a) film na 6
faisar

widziałem spoiler i w tym momencie jak poszedł po Rigga byłem pewny że to na 100% będzie on:) nawet jak siedział na tym krześle;D