jesli z was ktos nie lubi takich brutalnyh filmów to niech nie oglada. a nie pisze głupoty ze film jest głupi, beznadziejny itp.,!! piła IV to bardzo dobre kono. daltych co pisza głupoty pozostawiam MUMINKI do ogladania!
Forum jest po to by się wypowiadać o filmie a nie po to by tylko go chwalić. Mi akurat film siępodobał choćjest najsłabszy z serii.
każdy może napisać to co chce dokładnie, ale niech nie obraża innych - to jest warunek. A co do muminków...kurde czy wszysyc uwazają że są złe? może ktoś akurat lubi. Troche szacunku.
Ja tam uwielbiam muminki, do dzisiaj boję się Buki i tego gościa z panterą brrr straszny gośc ale był chyba "od dobrych" ;D
"Muminki" są dużo straszniejsze od "Pił"... samo spojrzenie na Bukę czy tego czarnoksiężnika wzbudzają lęk, oglądanie "Piły" wywołuje głównie wstręt i obrzydzenie... krew, wydłubywanie oczu, flaki rozbryzgane po całym pomieszczeniu, czemu to ma wszystko służyć?
a teraz jedźcie mnie, piłomaniacy:)
uuuuuuuuuuuu, jak miło:)
czy ja powiedziałem, że nie lubię tego typu filmów? "Piła I" była niezła, nawet "Hostel" w miarę mi się podobał, ale chodzi mi o to, że kontynuować takie filmy w nieskończoność to bzdura. Czego oczekujesz po takim filmie- nowego sposobu uśmiercania człowieka?
I na przyszłość grzeczniej proszę, kultury chłopcze, bo jak mamusia się dowie, to zabroni ci takie filmy oglądać.
"W miarę mi się podobał"- napisałem, naucz się czytać. Nigdzie nie napisałem, że to dobry film, tak jak i "Piły" za takowy nie uważam. Lipa totalna, ha! za to "Piła IV" to prawdziwe arcydzieło, pobudzające do myślenia, kamień milowy w historii kinematografii. A jako horror, skoro tak kategoryzujesz filmy, to "Piła" jest cieniutka, mało straszna i pozbawiona jakiegokolwiek klimatu. A kolejne kontynuacje to dno totalne. I tyle.
Na przyszłość naucz się czytać ze zrozumieniem i nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie powiedziałem.