po trzeciej części mam dość, miało być strasznie i makabrycznie, a wyszło słabiutko, niestety amerykanie to głupi naród dlatego znowu nabiją kabzę producentom, pzdr
Wcale nie glupi naród poprostu nie kazdy jest taki jak Ty i nie kazdy lubi to co Ty pomysl co bybylo gdyby kazdemu podobalo sie to samo co Tobie...Albo nie ogladales poprzednich czesci albo nie byles w kinie tylko ogladales to an kompie najprawdopodobnije to drugie.
jak dla Ciebie za mało to proponowałbym weź sobie kwasa i idź na pile dopiero, bo Twoje wymagania podchodzą troszeczke pod psychikę, czyli sam mniemam mamsz w sobie ułamek psychopaty.
Pierwsza Piła była filmem niesamowitym (dlatego chociazby ocena moja 9/10), miala swietny scenariusz, zdolnego rezysera, niezlych aktorow przy tym budzecie, stanowila pewna innowacje a zakonczenie rozbijalo. Druga czesc byla zdecydowanie slabsza, ale zostaly zachowane pewne proporcje psychologiczne z czescia pierwsza dlatego tez byla filmem niezlym (ocena zreszta adekwatna 6/10). Nie mogla bys lepsza by byla zaledwie sequellem i do tego slabiej zrealizowanym.
Natomiast czesc trzecia nie ratuje sie zupelnie niczym. Zrealizowana za szybko, niechlujnie a co najwazniejsze KOMERCYJNIE. Dlatego tez ratuje ja tylko zakonczenie i relacje Jigsaw-Amanda (tu fatycznie fenomen), ale poza tym za duzo flakow, za duzo kombinacji psychologicznych, a za malo dreszczu emocji. Ocena 4/10.
PS. wszystkie piły widziałem najpierw w kinie, dopiero pozniej na dvd/divx.
Pzdr
do DeMoNeK: jesli podobaja ci sie filmy typu Boogeyman, Cube Zero, czy ostatnie czesci serii Scare Movie to nie mamy o czym pisac
Ale jeżeli taka ilość krwi Cie nie zadowala, to może w ogóle nie psiz nic, bo cieśnienie podnosisz i sam osobiście dopilnuje, że bys zagrał w grę:P zobaczymy, czy będziesz taki mądry.