Nie mogę wrecz patrzec na co nie ktore posty.... Piła to kultowy thiller psychologiczny z rozbudowaną i trzymającą się kupy fabułą, nawet nie zdajcie sobie sprawy z tego ile pracy trzeba wlozyc w film ktorego kolejna czesc cieszy sie tak duzym zainteresowaniem wsrod fanow, aby poprawnie zrozumiec wnętrze tego filmu nalezy obejrzec jego poprzednie czesci, jest to film również dla osób lubiących choc w malym stopniu wytezyc szare komorki z uwagi na to ze jego tresc moze byc zbyt trudna do odebrania kretynom którzy piszą komentarze typu "film dla czubkow" lub "kolejny gniot" ... - oczywiscie jest to moja opinia; po prostu irytują mnie nieuzasadnione wypowiedzi... Co wy o tym myslicie ?
Ładny mi wybór, tak i tak życie to jest nic nie warte. Trzeba zrobić tak żeby tego człowieka zmienić, zmienić jego światopogląd pokazać mu nowe sposoby patrzenia na życie - to jest resocjalizacja. To co proponujesz to półśrodki, które nic nie zmienią. Wykastrowany pedofil ciągle może kręcić i rozpowszechniać filmy w internecie z małymi dziećmi. Ważne jest żeby zmienić sposób w jaki on postrzega świat. I Jigsaw tego nie robi, on strachem i stratą części ciała próbuje zmienić człowieka a to się nigdy nie uda. Produkuje tylko kolejnych psycholi albo okaleczonych, wystraszonych ludzi. To nie jest wyjście i mam nadzieje że nigdy nie będzie w żadnym cywilizowanym państwie. A co do Cejrowskiego - to nie słuchaj kolesia bo to chyba największy chory populista w tym kraju:P
tja , ciekawe co bys mówił, jakby taki gwalciciel cos zrobil Twoim najbliższym (odpukać)... dla takich ludzi nie ma ratunku, wyjda z pierdla i znowu wróca do neigo po jakims czasie heh
Stary pytam czy uważasz ze powiedzmy pedofil lub gwałciciel bez penisa to już człowiek, który gotowy jest do życia w normalnym społeczeństwie? Jeśli stało by się coś strasznego ze strony takich osób moim najbliższym to uważam ze powinna odbyć się próba resocjalizacji a jeśli się nie uda to szmata powinna do końca życia zdychać w pierdlu - ale z za przeproszeniem siusiakiem i jajkami na miejscu.
przynajmniej taki jzu nie porucha... predzej popelni samobójstwo... co też jest dobrym rozwiązaniem, jednego ch**a mniej na swiecie...
Nie wiedziałem że już ludzie mogą decydować o czyimś życiu bądź śmierci. Jeśli w takim społeczeństwie chciałbyś żyć to musiałbyś nieźle na siebie uważać żeby i Ciebie nie wykastrowali albo nie zabili. Po porostu spójrz na sprawę szerzej i popatrz w przyszłość.
a niby czemu mieliby mnie wykastrować ? czemu uważac ? wystarczy zachowywac sie normalnie... j eżeli to dla ciebie takie trudne powtsrzymac sie zeby kogos nie zgwałcic to wspolczuje... ja nie mam potrzeby krasc, zabijać i gwałcic, małe dzieci tez mnie nei jaraja wiec nie mam sie czego bać...
No właśnie tłumacze Ci żebyś spojrzał na sprawę szerzej. Jeśli teraz kastrują za gwałt to za powiedzmy 100 lat za co będą kastrować? Myślisz że to nie pójdzie dalej? Mi się tak nie wydaje bo w historii ludzkości nigdy jeszcze tak nie było. Podczas np wojen w średniowieczu rycerze walczyli tylko między sobą - Hitler mordował już całe nacje. Tak jest i tak było. I to że teraz pozwolisz na kastrację gwałciciela to znak że w przyszłości mogą kastrować za masturbację. Dobra idę spać bo mój punkt widzenia już znasz a ja twój ale raczej się nie przekonamy:D
grunt, ze sie nei wyzywamy nawzajem hehe każdy ma swoje zdanie :) normalne hehe
Dobrze, że są fora na któreych ludzie zbyt głupi, żeby stanowic prawa mogą sobie pogadać, o swoich punktach widzenia.
Oczywiście, już widzę jak popełnia on samobójstwo. Może lepiej by było chwycić za nóż i wyrzyć się na innych? Dodatkowo, wcześniej napisałeś o tym gdyby spotkało to kogoś z bliskich; czy sądzisz zatem, że lepiej jest skupić się na gnojku, dopaść go i zarżnąć, czy może wesprzeć osobę, która została dotknięta tym okrucieństwem? Szkoda tylko, że jest w Tobie tak mało wiary w drugiego człowieka.
bo nie zdarzylo sie jeczcze tak, żeby gwaliiel przestał gwałcic O.o żeby oduczy tego gwałciciela, należy pozbyć sie narzędzia dzięki któremu popełnia zbrodnie :P
to nie są maęł dzieci, ktore nie rozumieją i trzeba im tlumaczycc , że robią źle heh to sa stare konie, których za rączke prowadzenie jest juz za późno heh
naprawdę się nie zdarzyło żeby gwałciciel przestał gwałcić? może i.. nie znam się, wiem natomiast że zdarza się że do paki idzie człowiek niewinny. system sądownictwa nie jest nieomylny i choćby z tej przyczyny kary nie mogą być trwałe / nie można trwale okaleczać ludzi. gdyby nie to pewnie bym się z tobą zgodził
sketrab doskonale wiem co co napisałem ,a psycholem nie jest jigsaw tylko ci rózni zboczeńcy,moredrcy itp.zauważ dlaczego jeszcze 20 lat temu liczba morderstw była mała w Polsce? Odpowiedz: bo była kara śmierci.taki człowiek przed zamordowaniem kogoś zazwyczaj wiedział co mu grozi za morderstwo
To ja ci kurna powiem, czemu 20 lat temau liczba morderstw była taka mała. Dlatego, że ówczesna władza zaniżała statystyki przestępczości z ogólnie zrozumiałych względów.
ahaha niezły farmazon. oczywiście że były zaniżane. poza tym człowiek działający w afekcie czy też chory psychicznie nie zastanawia się zbytnio nad konsekwencjami swoich czynów.