PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Ciekawostka

ocenił(a) film na 4

Twórcy 5 części "Piły" zapowiadają prostszą akcję i nastrój bliższy oryginałowi.
Dodali również, iż nakręcone zostały 3 różne zakończenia, z których jedno trafi do kin, a wszystkie będzie można zobaczyć na DVD.

Piątą część reżyseruje David Hackl, który już oficjalnie potwierdził, iż będzie to jego jedyny film w serii. Część szóstą zrealizuje montażysta całej serii Kevin Greutert. Za scenariusz odpowiedzą Marcus Dunstan i Patrick Melton

Opis - Bohaterem "Piły 5" jest Hoffman (Costas Mandylor), który kontynuuje dzieło Pana Zagadki (Tobin Bell).Jednak ktoś jest bliski odkrycia jego tajemnicy. Hoffman musi szybko działać.

ocenił(a) film na 8
GotTheLife

Akurat to wszystko wiadomo już od dawna.

ocenił(a) film na 4
Barcelonismo

Taa co ty nie powiesz, to dziwne że nigdzie tego tu nie widziałem

ocenił(a) film na 8
GotTheLife

Powiem bo w sumie przepisałeś ten news:
http://www.filmweb.pl/Trzy+zako%C5%84czenia+%27Pi%C5%82y+V%27%2C+nowy+re%C5%BCys er+sz%C3%B3stki,News,id=43171

Oprócz tego te informacje są też na imdb.

ocenił(a) film na 4
Barcelonismo

A to z tond , a faktycznie było to ale zapomniałem tego i po za tym ja to przepisałem nie z Film Webu tylko zupełnie innej strony.
Pozdro.

ocenił(a) film na 8
GotTheLife

Spoko. Skoro już jest temat o ciekawostkach to i ja przytoczę jedną.

SPOILER
Ofiary poddane testom przeżyją wykonywane zadania w swoich pułapkach.

ocenił(a) film na 4
Barcelonismo

to bedzie celowy zabieg... pomijamy Jeffa (ten od pulapki z wiertlami), Gordona i pania z czworki przykutej do meza... podejrzewam ze chodzi o to ze rzeczywiscie Hoffman to zwykly pionek... a masa tych co przetrwaja to beda potencjalni kandydaci dla widzow na nastepce Jigsawa... ale mimo wszystko jesli okaze sie to ktos inny niz ci co przetrwali lub mogli przetrwac jedynke i dwojke, oraz jesli nie wyjasnia smierci Gordona (w przypadku gdyby to nie był on) to spieprza serie

ocenił(a) film na 8
Makron

Uważam, iż ten fakt sugeruje zmierzanie do końca serii. Hoffman będzie następcą Jigsawa, jednak jego ofiary przetrwają grę i tym samym jego tożsamość zostanie ujawniona pod koniec V. W VI doprowadzi to do jego pojmania i seria się zakończy.

ocenił(a) film na 4
Barcelonismo

No też tak sądzę że taka fabuła będzie ale
wiem jedno że na 100% część SAW będzie 6.

ocenił(a) film na 10
GotTheLife

A może być 7 części. LINK:

http://www.bloody-disgusting.com/news/12145

tom320000

joker nie wiem skad wiesz o tych spoilerach bezsensu troche powinienes zalozyc temat SPOILER i uzytkownicy jak by chcieli to by przeczytali. Wszyscy przezyja ? Ja uwazam ze napewno jakies ofiary beda. Juz wszystko wiesz na temat 6. W ogole zaczeli ja robic ? Nie wiem skad masz te informacje moze jakis superman przyleci i obroni ich.

ocenił(a) film na 8
bandofbrothers

bandofbrothers przed zamieszczeniem informacji o braku ofiar napisałem spoiler więc jak nie chcesz to nie czytaj proste. Pisze to tym w faq na imdb. Fabuła szóstki natomiast to tylko moje przypuszczenia, z którymi się podzieliłem, bo w końcu od tego jest forum.