PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

ktoś mówił że jigsaw przygotował wszystkie pułapki a własnie nie w 3 czesci "chyba" wszystkie przygotowała amanda i nie dało sie z nich uciec. a jigsaw pomagał ludziom nie był mordercą ludzie mieli własny wybór. widzielismy to w pierwszej czesci piły. A hoffman był tylko pomocnikiem piły pomagał mu łapać ludzi i przygotowywać pułapki ale całym mózgiem był jigsaw. Tak naprawde szkoda że umarł no ale co zrobić. Mam nadzieje ze hoffman dobrze bedzie kontynółował dzieło jigsawa.

Aha i zastanawia mnie coś takiego

w 3 czesci jigsaw został zabity leżał na łózku w tym pomieszczeniu co miał tą operacje wicie o co biega. na początku 4 czesci miał sekcje zwołk a na koncu 4 czesci z nowu lezał cały zamkniety razem z agentem strahem ???

pozdro

ocenił(a) film na 10
SawBBa

"Aha i zastanawia mnie coś takiego

w 3 czesci jigsaw został zabity leżał na łózku w tym pomieszczeniu co miał tą operacje wicie o co biega. na początku 4 czesci miał sekcje zwołk a na koncu 4 czesci z nowu lezał cały zamkniety razem z agentem strahem ??? "

wyjaśniam :P

Otóż Saw 4 to tak naprawde tylko sekcja zwłok, która tak naprawde będzie początkiem do Saw 6 :P wszystkie inne wydarzenia działy sie równolegle do Saw 3... a Saw 5 to wydarzenia po Saw 3 + jakies tam wczesniejsze retrospekcje nawet sprzed Saw 1

ocenił(a) film na 6
uxi88

do dziwne uxi, bo co innego napisałeś tutaj:

http://www.filmweb.pl/topic/1022504/pi%C5%82a+V+i+VI+-+przemy%C5%9Blenia+przypus zczenia.html

btw nadal nie doczekałem się twojej odpowiedzi.

ocenił(a) film na 10
joemaster

tam pisałem odnośnie Saw 5, a tu o Saw 4

ocenił(a) film na 6
uxi88

no ale dalej się coś nie zgadza. w moim temacie piszesz:

"co do czasu rozgrywania sie akcji Saw V to wszystkie sceny dzieją sie przed Saw IV"

a tutaj piszesz:

"Saw 5 to wydarzenia po Saw 3"

piła 3 i 4 dzieją się w tym samym czasie wiec coś się tu nie zgadza coś przekombinowałeś. i mi nie chciałeś przez 3 miesiące odpowiedzieć!

ocenił(a) film na 10
joemaster

hmm na moje jest dobrze w Saw 5 było kontynuacją Saw 3 ... pułapka strahma itp. + retrospekcje czyli początki Hoffmana...

"co do czasu rozgrywania sie akcji Saw V to wszystkie sceny dzieją sie przed Saw IV" - tutaj mogłem sie pierdyknąć, zalezy jak spojżec bo jeżeli na samą sekcje zwłok to jest dobrze hehe zakręcone to... mogłęm sie zakręcic...