PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

..do którego gracze musieli spuścić swoją krew, zawsze z niecały litr mniej do spuszczania z rąk.
A po duo tej samej pułapki nie ciąłbym sobie kości i ścięgien śródręcza, tylko cioł skórę na przedramieniu jak zawodowy emo:P

Lepszy od 4-ki

więc...

7/10

ocenił(a) film na 7
Kris006

inaczej nie dalo sie wsadzic reki jesli chcieli spuscic wiecej krwi musieli dalej sunac reke do przodu...

ocenił(a) film na 6
Kris006

Też się zastanawiałem, dlaczego tam nie nasikali zamiast się ciąć. Frajerzy.
Ogólnie film obejrzeć można, ale już bez finałowych "orgazmów" z części 1,2 i 3.

Kris006

Żeby odblokować urządzenie trzeba było włożyć rękę, bo inaczej otwór był zamknięty i nic by nie spłynęło. O ile dobrze pamiętam.. ;f

xpe

Jedno moglo wlazyc reke, a drugie sikac - i tak na zmiane ;]

ocenił(a) film na 7
K2aeS

zgadzam się- myśmy [ja z kolegami] również zastanawiali się czemu nie nasikają tam. Ale czasami w chwilach strachu nie myśli się tak, jak normalnie. Może ich sama myśl że mają tam włozyć rekę zaćmiła na tyle. Albo po prostu się im siusiu nie chciało. ;) W koncu mieli 15 minut. Nie zawsze się chce. ;]

ocenił(a) film na 4
Kris006

Również pomyślałem o tym motywie z sikaniem. Film wg. mnie zbyt powtarzalny i przez to 4/10. W zasadzie zmieniają się tylko metody tortur. Jedyny plus.. nastąpiło jakieś rozwinięcie fabuły.

ocenił(a) film na 6
Kiepas

O ile dobrze myślę, nie mogilby nasikać, bo krew ma inną gęstość niż siuśki i drzwi prawdopodobnie by się nie odblokowały. A jeśli nawet to on nie mogł spuścić tyle moczu, a ona nie mogła by w zaden sposob tam nasikać, chyba że umie na stojąco.

ocenił(a) film na 7
Marcheva

chodziło tylko o napełnienie zbiorniczka, wiadomo że 5l nikt by nie wysikał, ale pisałem że zawsze litr krwi mniej później do wylania.

ocenił(a) film na 5
Kris006

Co wy gadacie, jakie siki? Przecież wyraźnie było powiedziane, że aby spuścić płyn do pojemnika musi otworzyć go mechanizm, a mechanizm działa tak, że trzeba wsunąć do otworu rękę (lub coś równie dużego). Więc o ile bohater nie miał końskiego prącia to raczej wasz genialny pomysł z napełnianiem zbiornika moczem jest nic nie wart.

Murdoc

HA istniało dużo wiecej sposobów np. mogli wziąść ciało tej baby z poprzedniego pokoju i użyć jej skoro i tak już nie żyła
pozatym ta część miała bardzo słabą jakość tortur (ściecie głowy 0 nowości, wybuch ciała( codziennie takie coś widać w Izraelu), podczepienie do prądu (gdyby żyła to by jeszcze było fajnie ale tak bez krzyku i cierpienia to drętfo) ,ścięcie se połowy ręki ( to jeszcze było w miare niezłę ale ja bym to dał jako pierwszą torture :P)

ocenił(a) film na 7
bzdety4

Jak niby mieli wziąc dziewczynę z poprzedniego pokoju, skoro drzwi były zamknięte na 4spusty? ;> A jeśli tak podchodzisz do sprawy to ogólnie w wannie było mnóstwo jakiegoś dziwnego płynu; 5 litrów na pewno by się znalazło. ;]

ocenił(a) film na 3
Kris006

O jej... Co wy się tak uczepiliście tego biednego pojemniczka na krew? Fakt faktem... Mogli sikać, pluć, wymiotować, lub przemielić martwą dziewczynę z pomieszczenia obok. Tyle, że... to chyba wyglądałoby dość dziwnie(unikam słowa komicznie), niesmacznie. Film dał to co miał dać jak zwykle tortury, bolesne użycie piły... Ogólnie nieciekawa część.

Kris006

była jeszcze jedna możliwość, o której myślałem że sie zrealizuje :) Skoro ta babka była tak bezwzględna i zabiła tą murzynke, mogła poczekać na 1,2,3 aż koleś wsadzi tam łape i po prostu go jebnąć czymś albo przytrzymać żeby tylko on sie wykrwawił. Tępa sucz, mogła pomyśleć tak jak w poprzednim pomieszczeniu :p

ocenił(a) film na 5
Bzdoniek

Nie mogła, przecież się w nim zakochała.. nie widziałeś jak się za rączki trzymali xD

ocenił(a) film na 4
Murdoc

te zdrowe rączki... tamte się popsuły :/

ocenił(a) film na 6
Kris006

Zabawne, dokładnie o tym samym pomyślałem :)

Kris006

W momencie kiedy wrócili się na chwilę do poprzedniego pomieszczenie,
byłem pewien, że wrócili się po ciało tamtej kobiety. Przecież to było
najoczywistsze rozwiązanie.