PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Lektor.

ocenił(a) film na 5

Ktoś wie jak nazywa się ten lektor.

ocenił(a) film na 6
ziomekzdomu

niejeden lektor czytał tekst w tej części. Na ogół na końcu lektor mówi kto był reżyserem polskiej wersji, "bla, bla, czytał (i tu podaje swoje imię i nazwisko)" ;p

użytkownik usunięty
ziomekzdomu

Wydania DVD w Polsce od 3 w górę czytał Maciej Gudowski

ocenił(a) film na 5

Ale w piątce (oglądałem na ekino) czytał taki lektor który miał śmieszny głos. Czy to ten?

użytkownik usunięty
ziomekzdomu

http://www.youtube.com/watch?v=nBue9IE_aqw - to jest wersja z oficjalnego polskiego wydania DVD i czyta ją Maciej Gudowski.

Nie oglądam filmów przez streamy, więc nie wiem na jaką trafiłeś. Wiem natomiast, że w sieci można trafić na wersje podkładane przez amatorskich lektorów i nie raz brzmią one fatalnie - niewyraźnie, raz za cicho, raz za głośno etc, a o błędach w tłumaczeniu nie wspomnę. Generalnie w ogóle staram się nie oglądać filmów z lektorem, gdyż odbiera mi to przyjemność. W przypadku Piły jest sporo błędów w tłumaczeniu i czasami lektor zmienia przekaz scenariusza - takie przypadki zdarzały się chociażby w Pile 3,6,7.

ocenił(a) film na 5

Ok dzięki za wyjaśnienie.

użytkownik usunięty
ziomekzdomu

Ten na ekino to jakiś amatorski.Normalnie oglądać się tego nie dało ;/

ocenił(a) film na 5

Właśnie o ten mi chodziło i chciałem mu 1 dać. Ale jak mówicei że amatorski to ok

ziomekzdomu

Ten na ekino to jakaś kpina. Czy ten pseudolektor nie zdawał sobie sprawy, że jego głos niemal sprawia, że ten film staje się komedią? xD