Film dosyć fajny, nawet zaskakujący. I napewno lepszy niż poprzednia
jego część.
Dużo lepsza niż 4. Zdecydowanie popracowali (a właściwie nowy reżyser rzucił nowe tchnienie w Piłę) nad fabułą i wyszło na dobre. Polecam!
Czwórka była już trochę nudnawa, ale piątka jest wystrzałowa. Zmiana reżysera wyszła na dobre Pile. Polecam.
Mnie też się 5 podobała dużo bardziej niż 4,która była dość nudna.
Ta część jest całkiem niezła,bez porównania do jedynki ale całkiem ciekawa
Właśnie wróciłem z kina i końcówka zmroziła mnie na amen. Zaraz wytłumaczę o co chodzi. Czy ktoś pamięta scenę z 4-ki, gdzie facet który był przykuty do krzesła miał się wydostać z niego przez pocięcie sobie twarzy nożami? Czy ktoś zauważył jakiś ciekawy duży rekwizyt znajdujący się w tle? Jeśli nie, to zachęcam obejrzeć 5 część do końca. Jeśli nie będzie wiadomo o co chodzi to wrócić do tej sceny z 4-ki i rozejrzeć się po pracowni Jigsawa. Po obejrzeniu 4-ki zastanawiałem się czy będzie on użyty i ku miłemu zaskoczeniu stało się tak w następnej części. Wieżę, że przynajmniej fabuła 2 jak nie więcej odcinków musiała być ustalana wcześniej by faktycznie łączyć w całość poprzednie odcinki. Ok, niektóre zdarzenia można by było jakoś połączyć w całość w kolejnych częściach tak żeby mieć nowy film który by nabijał kasę. Ale… Po obejrzeniu chociażby 2 czy 3 części już wtedy zastanawiałem się kto pomaga Pile przenosić tyle ciał. Okej miał sobie tą Amande ale nie sądzę by była taka silna by z chorym facetem (lub raczej bez niego), powalać i przynosić kolejne ofiary do miejsc gdzie rozgrywały się śmiertelne gry. W 5 części mamy racjonalne i podobające mi się nawet wytłumaczenie tej sprawy. To, że w 5 części może się już nudzić kolejna za którymś tam razem sieczka w takim samym stylu: „Ratuj się albo giń” to raczej rozumiem. Okładka też mi się podoba. Myślałem na początku, że będzie jakiś facet latał ze zdartą skórą Jigsawa :P ale szybko zrozumiałem, że to co pokazali na okładce to świetna metafora całości 5 części :D Nie będę pisał co ale symulacja numerka ułożona ze zmasakrowanych przedmiotów/części ciała już się przejadła :D
o wiele lepsza niz poprezdnia... super film... dobry klimat, niezła obsada, super muzyka oglnie film zajebioza...