http://pl.youtube.com/watch?v=Gf6fork9_Ws
Link do oficjalnego trailera. Dodaję jakby ktoś go nie widział :)
hehe calkiem w innych klimatach jak te poprzednie :D moze jakies zmiany na lepsze :P
szczerze to liczylem na jakies pare minut filmu tak jak w tamtym roku :P
trochę się nie postarali z tym trailerem, z niego wiemy tylko co się stanie z jednym panem :) z drugiej strony ciekawe jak działa ta maszyna ?:P
wydaje mi sie ze tym panem z pulapki jest Strahm... patrzac na ta szklana skrzynke na jego glowie i rureczki mysle ze pulapka polega na zagazowaniu delikwenta...
To na pewno Strahm :)
A ta maszyna albo wlewa jakiś kwas albo wpuszcza jakiś gaz :)
pułapka ta nazywa się pendulum trap. Pendulum znaczy wahadło:]
Bardziej od pułapki interesują mnie te zdanka w trailerze.
W kolejności wyświetlania:
1.Jego przekaz jest słuszny, sprawiedliwy
2.Jego miłośc jest wieczna
3.Jego darem jest życie.
Nie wiem ale widzę tu jakieś aluzje do Boga i Jezusa. Bóg jest sprawidliwy, kocha nas bezgranicznie. JEzus zszedł na ziemie i poświęcił swe życie aby uratowac ludzkośc. Czyli Strahm musi oddac swoje życie żeby Perez przeżyła (?), a może Jigsaw - John (jezus) został "wysłany" (w tym wypadku zwerbowany,by pomóc) przez Boga (prawdziwego Jigsawa) żeby pomógł ludziom zrozumiec ich złe postępowanie. Bóg jako stwórca kieruje światem, a John (Jezus jako człowiek nie miał władzy nad światem. Pozdsumowując -> John Kramer dla Jigsawa tym kim Amanda była dla Jigsawa. Czyli my jeszcze nie znamy prawdziwego Jigsawa. TO by pasowało do sytuacji w której Amnada się zbuntowała Johnowi. Przeczytała że John nie jest tym kim jest i stwierdziła że nie będzie słuchała się "pionka", który ją w dodatku oszukał.
Zagmatwane i może bezsensowne ale liczę na komentarze
jeszcze jedno ta piosenka jest hymnem chrystianistycznym stworzonym w Irlandii a dziś śpiewanym w kościołach anglojęzycznych. Czyli moja teoria o Bogu i Jezusie może byc prawdziwa. Pozdro
jesli John okaze sie pionkiem w grze i bedzie mial jakiegos "boga" nad soba to seria okaze sie klapa :/ poza tym jesli juz cos to wydaje mi sie ze John mialby wiecej wspólnego z buddyzmem (figurki w 3 czesci i 4tej) ale tło religijne mi tu nie pasuje :/
To czego oczekuje od serii na dzien dzisiejszy to:
- wyjasnienia losow Gordona
- wyjasnienia losow Addison
- wyjasnienia losow córki Jeffa
- wyjasnienia odnosnie listu
- wyjasnienia czyje cialo jest w drugiej czesci z wbitym nozem
- i ostatnie co pamietam to wyjasnienie dlaczego gosciu z kluczem w pulapce Amandy byl skazany na smierc i nie mogl nawet walczyc o zycie...
PS. Boże bron ich przed pomyslem jako by nastepca mialbyc do konca Hoffman badz Jill, ktos nowy tez odpada... najlepiej by byl to Gordon
Czy wyjaśniona zostanie zawartość listu nie jestem pewny. Darren Lynn Bousman powiedział kiedyś, iż dla niego wątek z kopertą jest skończony. Hoffman go napisał, John o tym wiedział, Amanda przeczytała i zdenerwowała się. Dla DLB to koniec historii. Miejmy nadzieję, że nowi reżyserzy wyjawią treść owego listu.