Nie oglądałem poprzednich pił i nie znałem tego filmu ale gdy zobaczyłem znaczek horror obrazu się wybrałem. niestety film okazał się beznadziejnym thillerem mającym z horrorem tyle wspólnego co moja babcia z internetem. Pierwszy raz wyszedłem z kina po 30 minutach filmu. 1/10
Owszem, może i masz trochę racji. Piła to nie horror a doskonały thriller. Ale takie filmy jak Piła powinno się oglądać by zrozumieć ich sens,znaczenie oraz przesłanie filmu. Takie filmy powinno oglądać się w skupieniu i ciszy...Trzeba zrozumieć sens aby oceniać film...
Moja ocena po obejrzeniu filmu wynosi 9/10.
no właśnie, piła być może i nie jest znakomitym horrorem ale ma pewien doskonały sens (oczywiście oglądając od pierszej części a nie od piątej), ja bym dała miano także psychologicznego filmu, każda z części ma wiele inteligentnych motywów, gdzie trzeba też ruszyć głową a nie tylko patrzeć na obraz .
x
Dobrze morze trochę przesadzam nie racjucją mnie sceny pełne krwi ale piła rzeczywiście może mieć jakieś przesłanie. Trzeba będzie obejrzeć od pierwszej części. :)