PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Nie oglądałem poprzednich pił i nie znałem tego filmu ale gdy zobaczyłem znaczek horror obrazu się wybrałem. niestety film okazał się beznadziejnym thillerem mającym z horrorem tyle wspólnego co moja babcia z internetem. Pierwszy raz wyszedłem z kina po 30 minutach filmu. 1/10

użytkownik usunięty
r_perek

Owszem, może i masz trochę racji. Piła to nie horror a doskonały thriller. Ale takie filmy jak Piła powinno się oglądać by zrozumieć ich sens,znaczenie oraz przesłanie filmu. Takie filmy powinno oglądać się w skupieniu i ciszy...Trzeba zrozumieć sens aby oceniać film...
Moja ocena po obejrzeniu filmu wynosi 9/10.

ocenił(a) film na 10

tak w ogóle to trzeba ją obejrzeć od 1 częsci a nie od piątej O.o

ocenił(a) film na 5
r_perek

no właśnie, piła być może i nie jest znakomitym horrorem ale ma pewien doskonały sens (oczywiście oglądając od pierszej części a nie od piątej), ja bym dała miano także psychologicznego filmu, każda z części ma wiele inteligentnych motywów, gdzie trzeba też ruszyć głową a nie tylko patrzeć na obraz .

x

ocenił(a) film na 1
choco

Dobrze morze trochę przesadzam nie racjucją mnie sceny pełne krwi ale piła rzeczywiście może mieć jakieś przesłanie. Trzeba będzie obejrzeć od pierwszej części. :)

ocenił(a) film na 7
r_perek

No raczej że od 1 i całe a nie po 30 min :P Bardzo fajny film ale moim zdaniem juz wystarczy tych części;)