PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Wtedy nakrecili od 1980-1989r. osiem części filmu. Podejrzewam ze tak samo bedzie z Piłą :/

ocenił(a) film na 4
DSLMarvel_Behnke

No tak ale wiesz że ogólnie jest 10 część ??
9 część pt. ...Jason idzie do piekła i
10 część zupełnie innym tytułem Jason X

ocenił(a) film na 4
DSLMarvel_Behnke

według oficjalnych informacji Piła ma konczyc sie na 6 czesci... A według mnie porownanie jej do serii Piatku 13tego jest chybione. Ponieważ wszystkie te częsci ze soba mialy tyle wspolnego co głownego morderce (pomijam paru bohaterów ktorzy pojawiali sie w nastepnej czesci tylko po to by po 5 min zostac zabitym) i jego lekko zaszkicowana historie, ktora w im pozniejszych czesciach bardziej sie roznila. A sam pomysl filmu to jeden i ten sam schemat czyli: ozywiamy w cudowny sposob Jasona, dajemy mu grupke nastolatków do zarzniecia w ktorej jest ten jeden jedyny usmiercajacy go na samym koncu.
Piły natomiast nie mozemy ogladac nie ogladajac poprzednich czesci poniewaz nie zrozumiemy wielu watków i nie wyłapiemy np takich rzeczy jak w IV (SPOILER!!!) tj. postaci pojawiajacych sie na chwile w retrospekcjach figurujacych we wczesniejszych czesciach.

Makron

czyli mam rozumieć że Piła to film wybitny?
daj spokój koleś...pomijając pierwszą część Piły, reszta to odgrzewanie starego kotleta..już trochę zielonego...

ocenił(a) film na 4
lippero1

nie wybitny ale jest to jedna z ciekawszych serii jakie ostatnio wyszly ;]

Makron

bo żadne inne nie wyszły ostatnio...
nie można porównywać Halloween, czy Friday The 13th, które te filmy mają już XXXXX lat...można rzec, są niemalże dziadkami Piły...
Poza tym, oceny lecą w dół, co następna Piła, więc to już powinno dać do myślenia kolejnym śmiałkom, którym przyjdzie zmierzyć się z tym obrazem...

ocenił(a) film na 4
lippero1

ocena miedzy 6 a 7 (to jest miedzy niezły a dobry (wg kategorii filmwebu) czyli mozna obejrzeć ;] nie powiedzialem ze to jest film wybitny... no a jak tobie sie nie podobały kolejne czesci to nie ogladaj tej i po problemie po co masz sie meczyc...

ocenił(a) film na 10
Makron

wg mnie wynitny, patrzac na ostatnie filmy

ocenił(a) film na 10
tom320000

znaczy wybitny

ocenił(a) film na 8
tom320000

piła jest wybitna .