PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

w jednym z tematów na forum officialsaw.com znalazłem kolejne nowe zdjęcia

http://www.officialsawforum.com/viewtopic.php?t=1925

fred1982_2

wydaje mi się że Jill znajdzie w tej skrzyni info o jej grze, albo wrobienie jej w byci Jigsaw 2.

druga teoria - następcą Jigsawa będzie jedna z kobiet w tym "lochu" (nie Luba tylko ta druga) Jakoś dziwnie się zachowuje na tych fotach. Pozdro

milosz18

Lol, co 4 pułapka to nie jakieś akwarium ^^ Jestem ciekaw o co chodzi z tyn dużym gdzie ktoś jest w nim uwięziony i również ma dwie rurki jak pułapka Strahma. Btw. taki mały "spoiler". Jest już kilka zdjęć Strahma w czarnej kurtce, w tym jedno jak stoi przy jakiejś pułapce. Czyli na pewno musiał przeżyć swoją grę bo na pewno to nie retrospekcje...

ocenił(a) film na 8
fred1982_2

Kurde Fred nieżle ci idzie w tym wyszukiwaniu spoilerów wielki SZACUN-a jeśli chodzi o zdięcia to z jednego mogę wywnioskować to że stracham ucieknie -jakoś- z pomieszczenia z martwymi Jigsawem i Amandą.Widac cos wykombinuje

ocenił(a) film na 10
dawidjus8

Po pierwsze muzę powiedzieć że twórcy w tym roku wzięli sobie do serca, aby mieć jak najwięcej pułapek-pudełek. To jakoś specjalnie fajne się nie wydaje, ale pożyjemy zobaczymy. No to teraz opiszę każde ze zdjęć, co o nim myslę:

1. Brit w rurze, jak Luba na poprzednich zdjęciach. Czyżby tych 5 graczy będzie po kolei wychodzić z rur?

2 i 3. Myślę że ten gość jest ze zdjęcia 3, że to on siedzi w tej pułapce. Gość widać jest trochę przymrożony, więc będziemy mieli powtórkę z pułapki Danici z Piły III. Czyżby Strahm miał ten sam test co Rigg i Jeff? Że chodzi po pułapkach i ratuje ludzi?

4. Seth, bez komentarza.

5 i 6. Jeśli te oba zdjęcia są w tym samym budynku, a pewnie są, to na pierwszym Jill czeka w kolejce do czegoś, a na drugim już tam jest. Chyba to biblioteka czy coś. Warto zaznaczyć, że na pierwszym zdjęciu jakaś babcia obok czyta gazetkę i Jigsawu :]

7. Strahm w pokoju Jigsawa. To pewnie pierwsza scena filmu, jak to było z Matthewsem na przełomie II i III.

8. Na pierwszym zdjęciu jakie się okazało, widać było że Hoffmann przygląda się makiecie ścieków. Takie duże urządzenie było w ostatnim pokoju. Jak widać na obecnym zdjęciu, jest w nim Brit i Mallick. Czyżby Charles, Luba i ktoś jeszcze (stawiam na Ashley) już zginęli? I muszę szczerze przyznać, że nie mam pojęcia co jest w tej pułapce.

9. No, to zdjęcie to to, co się dzieje dalej w spocie. Luba zaczęła iść do przodu i będzie próbowała wyjąć klucz.

10. Najdziwniejsze zdjęcie jakie widziałem od dawna do Piły. Nic mi się z tym nie kojarzy. Mam wrażenie że muszą rozbić te probówki, i w którejś jest klucz. Pewnie w probówkach jest kwas, który powoli będzie ich zżerał, jak będą uszkadzać probówki.

11. Ten sam czas, co miał Charles na jakimś poprzednim zdjęciu. 15 minut. Czyżby mieli 15 minut na każdy pokój przed rozpoczęciem pułapki?

12. Seth. Znowu bez komentarza

ocenił(a) film na 4
tom320000

A ja mam dziwne wrażenie ze Piła V to beda wydarzenia od momentu zakonczenia gry Jeffa i Rigga (smierc Johna i zamkniecie Strahma) aż do sceny z Hoffmanem w prosektorium... I tak jak w trojce i w czworce bedziemy ogladac test jednego goscia (tu strahma) a we flashbackach bedziemy miec odslaniana przeszlosc Johna... Dopiero pewnie w szóstce pani Perez zacznie szukac Strahma, wpadnie na trop Hoffmana i wtedy wyda sie kto jest nastepca Johna (jedynie co burzy mi ta koncepcje to wrazenie ze Hoffmana usmierca juz w piatce:P)

Makron

wygląda na to że Strahm będzie 2 razy testowany:] Najpierw pułapka z wodą, a później gra w stylu Rigga i Jeffa. Chyba że on tego kolesia znalazł szukając Hoffmana:]

PS. Koleś w szklanej skrzynce to nie jest ten co leży na drugim zdjęciu, to zupełnie inne osoby. Ten z drugiego zdjęcia to ten co stłukuje z tym 2gim te wiszące szklane pojemniki:]

PS.2 Coś często pojawia się motyw szkła. To może byc motyw przewodni. Moja teoria. Rozbitego szkła nie można posklejac, jak nie można pozbierac sie po złamanym sercu (bądź rozbitym w znaczeniu tragedii np. śmierc dziecka Johna)

ocenił(a) film na 4
milosz18

oby tylko Jill w to nie była wplątana bardziej niz jest bo jesli sie okaze ze kontynuuje to po jigsawie to bedzie kupa :/

Makron

Duża aktualizacja na saw5.com. Teraz te foty można zobaczyć w wyższej rozdziałce.

AlanVI

zwróćcie uwagę na to zdjęcię gdzie tych dwóch kolesi chce zbić te szklane "puszki" wiszące u góry, w większej rozdzielczości widać jakby ten koleś po lewo z brodą wcale nie chciał ta rurą rozbijać tych puszek a raczej zatłuc ją tego kolesia po prawej..