witam,
kolejny filmik reklamujący saw 5, podkreślam że jest to drugi filmik w kolejności!!!!
http://www.joblo.com/video/arrow/player.php?video=sawspot5.avi
urywki w Lubą i jej pułapką, pendulum trap, "ktoś" w pigmask i tym razem głos Hoffmana mówiącego "hello" :)))
Zauważyłem kilka rzeczy na tym spocie:
1. Ktos podgląda Setha. Wg mnie to kobieta, i jest blondynką, bo później widać włosy. Stawiam na Jill.
2. Gdy ten ktoś podgląda Setha widać krew na jego klatce piersiowej. A więc jednak zginął.
3. Co do pułapki Luby, to uważam że to coś ją wciągnie do czegoś co przypomina jakąś listwę z otworem. Wg mnie ta ją wciągnie do tego otworu, a gdy ją wciągnie, nadejdzie druga część pułapki, który zamknie jej głowę i nie będzie mogła się wydostać. Jej reszta ciała oprócz głowy znajdzie się w pudełku, do którego może wejdą szczury czy coś i ją zabiją.
Co wy na te moje głupie pomysły ;)?
P.S. Fred, może przypadkiem masz konto na houseofjigsaw.com lub odwiedzasz imdb.com? Bo coś dużo informacji znajdujesz w tym samym czasie co ja :P
hhhe odwiedzam imdb.com oraz forum strony www.officialsaw.com, sporo nowinek, spoilerow, przemyśleń itp. :)
myślisz ze Jill podglada Setha??jeśli ona będzie nastepca jiggiego to jednym słowem dupa zbita ;////
kurcze gdzie Ty widzisz te włosy??? :PPP moim zdaniem to "męskie" oko hheheh ale fakt Seth is dead :)
Coraz bardziej przekonuje się do tego że pułapka Setha - pendulum pojawi się w filmie jako flashback, i nie chodzi mi tylko o to że zegar jest tarczowy taki jak u Adama i Gordona, zwróciłem uwage na to podgladające Setha oko, opcja z podglądaniem ofiary w pułapce miała miejsce bodajże jedynie w jedynce i dwójce, w kolejnych częściach i pułapkach nie przypominam sobie tego, zatem wydaje mi się ze pendulum trap z "podglądaczem" czasowo ma miejsce gdzieś w okolicach pierwszej bądź drugiej części, moim zdaniem będzie to flashback.
Jeśli chodzi o pułapkę Luby trudno coś więcej powiedzieć, na jednym z pierwszych zdjęć Luby jakie pojawiły się w necie widać, że ma na szyi jakiś łańcuch z kłódką, na kolejnym jedynie zakrwawioną okolicę szyi, żadnego szczura nie widać :)))
Głos mówiący "hello" tym razem już na pewno należy do Hoffmana.
Postać z pigmask ma raczej "męskie" gabaryty stawiam więc na Hoffmana, Gordona (??) bądź tego prawdziwego następce.
Rozbawił mnie nieco ten śpiewający głos, melodyjka podobna jak w pierwszym trailerze z tą różnicą ze tutaj ten głos i cały śpiew brzmi jakby ta osoba była po paru głębszych hehhe :))
ogladałem to gdzies w wyzszej rozdzielczosci raczej bym stawial na Hoffmana jesli chodzi o podgladajaca postac...
Nie moge sie zgodzic z tym ze tylko w jedynce i dwojce osoby były podgladane w pulapkach... bo w trojce jak i w czworce Amanda za pomoca kamer podgladała Jeffa, Art tez miał jakis monitor ale nie wiem czy słuzyl tylko do podgladania Rigga czy tez wiedział o Jeffie
Nadal stawiam na doktora G musi sie pojawic chociazby na koniec szóstej piły by powiedziec na koniec game over :D
Hoffman pogdląda Setha. Jest takie zdjęcie http://www.youtube.com/watch?v=yUUveJo9I2M gdzie Hoffi stoi przy jakimś przycisku. Może te pułapki z których nie dało się przeżyc nie były Amandy tylko Hoffmana:)
A w liście do Amandy mogło byc to że ona sama trafi do takiej pułapki, i dlatego zgłupiała na koniec Saw 3.
Jeszcze jedno. Usłyszałem że Luba krzyknęłą NOT YET!! Czyli może to znaczyc że współwięzień uruchamia pułapkę innego więźnia:) Co wy na to?
rozumiem ale mi chodzi wlasnie o podgladanie jedynie za pomoca dziurki i oka ze tak powiem :))a taka forma podgladania byla o ile pamietam jedynie w dwoch pierwszych czesciach
Pulapka setha nie moze byc z poprzednich czesi bo na kasecie mowi ze zabija od pieciu lat wiec tak dlugo go obserwowal tak jak jeffa ze msci sie od lat dwoch wiec moze byc ciekawie. Zreszta w pile wszystko jest mozliwe.Nie moge sie doczekac.
Wracajac do glosu to raczej john watpie zeby w ogole doszlo do jakiegos nastepcy kazdy musi mordowac bo nie ma wyboru jak zap czy obi.
Z tym ze Hoffman był osobą nie przestrzegającą reguły by się nawet kupy trzymało... Strahm przy zwłokach Kerry mówi ze Amanda sama by jej nie umiesciła w tej pułapce wiec albo Hoffman i amanda wiedzieli o sobie (raczej wątpie) albo to Hoffman macza w tym paluszki od 3 czesci... w sumie to Hoffman bardziej mi tu na psychola wyglada, podejrzewam ze on nie dosc ze nie daje wyboru to jeszcze zbiera trofea (ogniwo z pułapki Troya, pamietacie?)
Hoffman wiedział o Amandzie, powiedział Strahmowi o tym. Amanda mogła ie wiedziec o Hoffim i dlatego się wkurzyła:)
oby im tylko do głowy cos z Riggiem nie przyszło... dla mnie on juz nie zyje... Ale po glowie chodzi mi taki scenariusz: "A wiec test Rigga polegał na tym by ten zrozumiał motywy działania Jigsaw'a, dlaczego on robi te pulapki i na czym polega istota ocalenia siebie. I najbardziej nie daje mi spokoju ta karteczka na ktorej bylo napisane 'Udaj sie do tego miejsca gdzie wszystko sie zaczeło'. Rigg musiał dojsc do tego budynku gdzie był Art, z Hoffmanem i Matthewsem, a takze John i Amanda (ktorzy w momencie gdy on sie zblizał do nich jeszcze zyli). Ale zauwazmy w retrospekcji z Cecilem (pierwsza pulapka Johna), ze pomieszczenie z krzeslem to jedno z tych ktore musi przemierzac Jeff i Rigg. Miejsce gdzie wszystko sie zaczeło... oby Rigg nie był przypadkiem tym kims... Hoffman napewno nie jest nastepca i raczej stawialbym na to ze zginie jakims trafem w piatce... pytanie czy to Gordon czy moze ktos inny?
A co do tego nowego plakaciku, to nie powiem "a nie mówiłem" że pojawi się nowy z rzymską piątką. A co to spotu, to zauważyłem jeszcze coś. Ktoś z maską świni na głowie jest w magazynie z III i końcówki IV. Skąd to wiem? Bo jak jest ujęcie tego kogoś, to z tłu widać niebieski pasek na ścianie, a jak niektórzy dobrze pamiętają, to ten pasek właśnie był w tym magazynie, i Strahm tam będzie miał pułapkę, więc to pewnie Hoffmann porywa Strahma.
Racja, tutaj Hoffman zapewne porywa Strahma... A co do Rigg'a. On jest martwy. Na officialsaw jest lista z "graczami" i pisze 'dead'. A co do tego "Udaj sie do tego miejsca gdzie wszystko sie zaczeło" chodziło o pójście do tego budynku z Rex'em i Morgan. Bo jakoś zaraz po pokazaniu tej kartki jest retrospekcja jak Rigg stawia się Rex'owi i zapewne chodziło, że wtedy właśnie zaczęła się jego fobia z ochroną innych ;]
Skoro on ba byc czy nawet juz jest to dlaczego john mowi do niego na koncu na kasecie ze jest prawdo podobnie ostatni i moze odnies sukces tam gdzie inni odniesli poraszke.
A mnie zastanawia dlaczego Hoffman był zaskoczony widokiem Mathewsa stojącego na lodzie. Moja teoria jest taka że następcą Johna jest osoba która zaciągala Erica do lochu (tą osobą nie jest Hoffman, na moje oko ma inny chód).
Rigg umarł, bądź będzie się wykrwawiał się w 5 (czytałem gdzieś takie info).
Info o tym że ma wrócic do "miejsca gdzie to wszystko się zaczęło" dotyczyło pułapki nr.3.
Kilka sprostowań:
1. Rigg - wyszedł nowy oficjalny opis filmu. Leci to jakoś tak: Rigg poważnie ranny w magazynie, Lindsay Perez ciężko okaleczona w szpitalu i Strahm którego nie można nigdzie znaleźć. Hoffmann po pewnym czasie znika i zaczyna się nowa gra...
Nie pamiętam dokładnie tego opisu, ale znalazłem go na kilku stornach.
2. Hoffmann - jestem na 100% pewien, że to Hoffmann ciągnął Matthewsa. Czemu? Bo ten ktoś, kto ciągnie Matthewsa po ziemi ma dokładnie taką samą kurtkę (co do guzika, sprawdziłem :P) co Hoffmann z nowego zdjęcia z Piły V.
3. Polski plakat nie podoba mi się. Napis Piła V i tło pod nim wygląda jakby ktoś je tam wkleił w Paintcie :P