PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Spoiler.

ocenił(a) film na 8

Mianowicie czy film na początku zawiera retrospekcje ze znalezieniem ciała JigSaw'a czy po prostu jest błąd w scenariuszu (IV zaczyna sie od sekcji zwłok w kostnicy) ? Film niezły choć mogło być lepiej. Dużo wyjaśnień no i oczywiście pytania, które zadajemy sobie po seansie ;P Lepsza od II, III równa z IV, I nie przebija. I błagam reżyserów wyjaśnijcie ludziom wątek z dr. Gordon'em wkońcu, bo chyba tylko o nim nic nie wiemy do tej pory.

7/10

ocenił(a) film na 10
ElectroBaby

heh teżsie łudzilem, że zobacze doktorka tym razem i znowu dupa hehe w szóstce musi sie ukazać... jeżeli nic o nim nie będzie, to wszystko spieprzą heh

ocenił(a) film na 6
ElectroBaby

chodzi chyba o to że jigsaw nie zyje i hoffman będzie musiał SAM robić pułapki. dla mnie błąd jest taki że jak Logan dzwoni na komórkę Agenta Strahm'a którą trzyma Hoffman to wyświetla się Strahm. też to zauważyliście?

ocenił(a) film na 8
joemaster

No motywu z komórkami nie kapuję ;/ Ale te FBI ma różne 'sztuczki' ;P Ale odp na pytanie nie dostałam. Ludzie IV zaczyna sie sekcją zwłok Jigsaw'a a ciało znajduja w V. Logicznym wyjaśnieniem jest, że to retrospekcje, a ciało oczywiście dostarczył Hoffman(chyba tylko on wiedział gdzie jest ciało oprócz zmarłej Amandy, lekarki), bo widzimy, że winę pomocnika chce zrzucić na Starhm'a a sam zostać bohaterem.

ocenił(a) film na 6
ElectroBaby

a powiedz mi dlaczego w V częsci są sceny z przed pierwszej? to też błąd w scenariuszu? pewnie że to są retrospekcje! nie rozumiem cię w ogóle o co chi chodzi. po tej całej akcji przecież wkroczył tam swat i potwierdził że znaleziono tam "chyba" 15 zwłok więc musieli przeszukać cały budynek. ja się doliczyłem z 3 i 4 części 10 (zakładam, że ofiary z 1 i 2 części leżą w innym budynku, bo było by ich chyba więcej niż 15). także ciała nie musiał dostarczać hoffman, tylko po prostu znalazł go swat. (btw. o trupie jigsawa wiedział także jeff i strahm)

ocenił(a) film na 8
ElectroBaby

No to z poprzednich części rozumiem. Mnie się wydaje inaczej co do początku i znalezieniem ciała, ale każdy ma swoje przemyślenia i każdy inaczej interpretuje ten film.

ocenił(a) film na 4
ElectroBaby

ale co tu jest do tłumaczenia? scena w ktorej Hoffman odsluchuje kasete z zoladka Jigsaw'a dzieje sie po akcji Piły III, IV i V... motyw z kaseta bedzie w szostce dopiero...

ocenił(a) film na 10
Makron

zgadzam sie z Makronem, pisałem to samo w jednym z tematów :P

ocenił(a) film na 8
uxi88

Aha no dobra czyli początek IV jest tak jakby wyprzedzony o 2 części tak ? I tak nie wyjeżdżajcie po to też te forum jest żeby się pytać o niezrozumiałe rzeczy...