PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Nie wiem jak wy ale ja zauważyłem pewne szczegóły na tym zdieciu które moga mówić o tym że w piątej części piły powróci bohater jedynki czyli doktor Gordon. Popatrzcie na jego uszy i lysiejącą głowę a jezeli macie wątpliwości to obejrzyjcie jeszcze raz część pierwszą i dokładnie ja obejrzyjcie

ocenił(a) film na 7
dawidjus8

o boszz przeciez po samym ksztalcie glowy widac ze to hoffman. po prostu plakat jako teasorowy pokazuje ze on zajmie jego miejsce i bedzie tworzyc owe gierki dalej. zreszta kto obejrzal czworke do konca ten wie.

ocenił(a) film na 4
YOUR_FAVOURITE_UNCLE

na plakacie bankowo jest Hoffman... ale jesli ktos uwaznie ogladal czworke i wsluchal sie w nagranie na koncu to wie ze Hoffman jest poddawany probie i Jigsaw daje wyraznie nam do zrozumienia ze jest ktos kto jest jego "godnym" nastepca ("Myślałeś, że odejdziesz nie poddany próbie? Obiecuję, że moje dzieło będzie kontynuowane. Dopilnowałem tego.") Kaseta była skierowana do Hoffmana wiec jaki sens byloby mowic to jesli bylo by to o nim...

ocenił(a) film na 10
Makron

no ok, ale plakat pokazuje nam (chyba) kogoś kto jest następcą Jigga, gdyż jest za jego twarzą.. Hoffman jest tylko pionkiem, więc on nie może być na tym plakacie... wydaję mi się jednak, że to Gordi :)

ocenił(a) film na 4
uxi88

plakat nie tyle ma pokazywac co wzbudzac ciekawosc i przyciagać ludzi do kina :P

Makron

plakaty do kolejnych części pił są dosłowne:

Piła 1 - odcięta noga
Piła 2 - Billy na rowerku
Piła 3 - piła którą miała Pani doktor do otwierania czaszki Johna i zęby na łańcuchach (tak miała pierwotnie wyglądac gra Troya)
Piła 4 - narzędzia chirurgiczne (nawiązanie do autopsji)

Więc sądzę że ten plakat też jest dosłowny, tylko nie wiadomo w jakiej:]

ocenił(a) film na 7
Makron

Na plakacie na bank nie jest Hoffman ;).

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
darkufo

plakaty nie byly doslownea juz napewno nie wszystkie w jedynce byl tez plakat z odcieta reka (w filmie tego nie było), w dwojce dwa uciete palce (tak jak wczesniej), w trojce trzy zeby (to samo) w czworce glowa jigsawa na wadze autopsyjnej (tez brak takiej sceny)... takze to tylko bym traktował jako danie widzowi do myslenia, proba zaciekawienia... zwykły chwyt marketingowy... ;]