PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58997
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

Karkołomne i nielogiczne pomysły scenarzystów nie robią już żadnego wrażenia. W dodatku jako całość już dawno cykl przybiera coraz bardziej serialową konwencję. Nawet końcówka, najmocniejsza strona poprzednich pił, jest łatwo przewidywalna i kompletnie nie zaskakuje. Jest oczywiście kilka ciekawych pomysłów (mam na myśli tylko pułapki) i zjadliwe aktorstwo, ale ten film zwiastuje rychły koniec serii. Babranie dalej się w wyznaczonych kilka lat temu schematach prowadzi w końcu do jałowizny filmowej. Może w końcu scenarzyści skupiliby się bardziej na warstwie psychologicznej filmu, bo tego niestety kompletnie tu brak.

ocenił(a) film na 7
robert_28

Ta część jest zdecydowanie najsłabsza i sprawiła, że na pewno nie pójdę na siódemkę, bo będzie to pewnie taka sama strata czasu i pieniędzy. Twórcy chcą teraz już tylko ciągnąć kasę na tym tasiemcu.

ocenił(a) film na 7
kumpelmacka

Chciałbym sprostować- na szóstkę, nie na siódemkę. Mały błąd.;)

ocenił(a) film na 9
kumpelmacka

I siódemki się doczekamy nie martw się.. ;)

robert_28

Nie moge sie z wami zgodzic ...dla mnie V częśc Piły byla najlepsza podsumowanie wszystkich części genialne .... nowe pułapki zaskakujące zakończenie ( jak sie okazało ze od początku ta piatka ludzi mogła sobie pomagac i wszyscy by przeżyli ) mi sie ta częśc bardzo podobala dala mi wiele do myslenia i choc poprzednie części też byly dobre nie chcialabym zobaczyc nastepnej ...bo to juz nie bedzie mialo sensu...

ocenił(a) film na 9
19Myszeczka10

Jeśli chodzi o pułapki, to jak na Piłę były na "zadowalającym" poziomie. Zakończenie jak dla mnie było najlepsze ze wszystkich dotychczasowych części.. A co do Piły 6.. bardzo chętnie ją zobaczę, ponieważ ciekawi mnie, kto będzie lepszy w tej grze: Jigsaw czy Hoffman.. :)